Čtyřletý a odpočinek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.10.23 13:57

Čtyřletý a odpočinek

Ahoj. Chci se zeptat. Je to teda fakt taková blbost zřejmě.
Můj čtyřletý syn stále chodí odpoledne spát. Není to každý den, záleží kdy vstaneme jaké máme plány… když jedeme někam autem na výlet tak nám stejně většinou usne třeba cestou tam a když ne tak cestou domu :lol:

Jinak si doma spolu lehneme, tulíme se a malej usne.

Ráno vstává buď v 7 do školky nebo když jsme doma tak kolem 9 hodiny.
Odpoledne si dá většinou hodinu. Někdy ho nechám jen chvilku, záleží v kolik usne.
Večer je v posteli od 21h a usíná kolem 22h tak, že si mě zavolá že chce spát, přitulí se a usne.

Všichni kolem se diví, že chodí ještě odpoledne spát a že furt se mnou a nepřijde jim to normální.
Všichni radí, že je lepší spánek odbourat, ale já si zase myslím že je to zdravé a proč ho omezovat.
Myslím tím kamarádky s dětmi.

A navíc proč by mělo být špatné že mě stále vyžaduje u usnutí když mě to nevadí 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
193
31.10.23 13:59

Pokud chce spinkat tak nevim proc by nemohl :) A jestli vam to nevadi ze s vama tak uz vubec nevidim problem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3013
31.10.23 14:01

Jestli to tobě nevadi a on to potřebuje, tak to přece neřeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12587
31.10.23 14:06

Tak ve školce po obědě taky děti spí, za mě v pohodě. Jak ti chodí dítě spát večer je za mě pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
31.10.23 14:12

I dospělí si chodí odpoledne zdřímnout. Podle mě nezáleží na věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8404
31.10.23 14:18

Co já bych za to dala si dát hoďku spánku odpoledne :lol: úplně v pohodě, nic divného to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9676
31.10.23 14:24

Vždyť ve školce se taky chodí po O spát. Syn třeba v tomto věku ve školce spával, doma občas taky. Dcera nespala od 3 let a ve školce to byl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
31.10.23 14:26

Naše malá nespí odpoledne cca od tří let, teď jsou jí čtyři roky. Sousedovic holčička je o tři týdny starší, než naše malá a ta spinká po obědě každý den, a když ji to náhodou nevyjde, protože třeba nějakej program, je malá protivná od pěti hodin odpoledne až dokud nejde večer spát a i pak odpadne třeba už před sedmou. Takže je to zcela individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
31.10.23 14:27

Nevím, co je na tom divného, ve školce spí po obědě i moje pětiletá. Doma ne, to by neusnula, ale ve školce ano. Pokud doma usne, není to nic nenormálního nebo snad dokonce škodlivého 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16949
31.10.23 14:29
@Anonymní píše:
Ahoj. Chci se zeptat. Je to teda fakt taková blbost zřejmě.
Můj čtyřletý syn stále chodí odpoledne spát. Není to každý den, záleží kdy vstaneme jaké máme plány… když jedeme někam autem na výlet tak nám stejně většinou usne třeba cestou tam a když ne tak cestou domu :lol:

Jinak si doma spolu lehneme, tulíme se a malej usne.

Ráno vstává buď v 7 do školky nebo když jsme doma tak kolem 9 hodiny.
Odpoledne si dá většinou hodinu. Někdy ho nechám jen chvilku, záleží v kolik usne.
Večer je v posteli od 21h a usíná kolem 22h tak, že si mě zavolá že chce spát, přitulí se a usne.

Všichni kolem se diví, že chodí ještě odpoledne spát a že furt se mnou a nepřijde jim to normální.
Všichni radí, že je lepší spánek odbourat, ale já si zase myslím že je to zdravé a proč ho omezovat.
Myslím tím kamarádky s dětmi.

A navíc proč by mělo být špatné že mě stále vyžaduje u usnutí když mě to nevadí 8o

Však ve školce se spí/odpočívá min. do těch 5 let, předškoláci už třeba ležet nemusí, ale mně čerstvě 6letá ve školce usne doteď, doma ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.10.23 14:32

Kamaradky ti zavidi :mrgreen:
Nech ho spinkat, deti jeste v cca 5 letech ve skolce maji spat, takze idealka, spousta deti naopak kouka do stropu a nudi se tam, a pak kvuli tomu treba do skolky nechteji. Mimochodem, kdyz mam mene prace, dam si poledniho sloficka i jako dospela. V aute pri prevozu mi bezne vytuhne tretacka i pubertak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.23 14:34

Neteř taky takhle chodila, teď je ji 5 a už neusne, resp. cestou ze školky po 16. hodině 1-2× do týdne usne, ale už to nebývá pravidlem. Do těch 5. narozenin usínala 3× týdně vždy po školce a pokud nespala (někam se jelo), tak byla hodně protivná :lol: a další dny v týdnu jak kdy, ale většinou usnula jen ne vyloženě po obědě ale většinou ta únava byla až kolem té 15-16. hodiny, spát pak chodila kolem 22. hodiny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.23 14:35

Jo a ve školce neusla nikdy, jen když na ní něco lezlo (nemoc myslím :mrgreen: ).

• Citovat
  • Upravit
16949
31.10.23 14:35
@unuděná píše:
Kamaradky ti zavidi :mrgreen:
Nech ho spinkat, deti jeste v cca 5 letech ve skolce maji spat, takze idealka, spousta deti naopak kouka do stropu a nudi se tam, a pak kvuli tomu treba do skolky nechteji. Mimochodem, kdyz mam mene prace, dam si poledniho sloficka i jako dospela. V aute pri prevozu mi bezne vytuhne tretacka i pubertak :mrgreen:

Přesně;) 10lety po návratu z delšího výletu to taky někdy zalomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
31.10.23 14:36

Když usíná až v deset večer, přijde mi logické, že potřebuje spát odpoledne. Když vám doma takový režim vyhovuje, absolutně bych neřešila, že kamarádky to dělají jinak. A do toho, že usíná s tebou, už vůbec nikomu nic není. Vždyť čtyřleté dítě je ještě malé. Za pár let už s tebou usínat stopro nebude, tak si to užij, dokud to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová