Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer. Kdo má prosím takto staré děti, jak to mají s oblečením? Barvy, co odmítají nosit, co se vám na nich nelíbí, ale oni to chtějí 😀 jaký mají vkus?
Muj syn ma rád pohodlí a barvy. Vyhravají u něj tedy tepláky a trička. Vše raději volné, což není většinou problém, protože je hodně hubený. Dětské vzory už moc nejedou, ale barvy miluje, syté, jasné, hlavně červenou, oranžovou, žlutou.
10 kluk. Fotbal dresy, tepláky nebo džíny. Mikina jediné sparta, sportovní klub nebo youtuber. Zbytek hadru neřeší. prevazne černá, modrá, šedá a barvy klubu.
Můj syn to absolutně neřeší. Teď dostal 40 let staré retro hadry od tchyně a nosí je jak nejnovější módu
zkoušela jsem mu naznačit, že se mu třeba ve třídě budou smát, ale on to neřeší, jemu se to líbí a hotovo. A tak je to se vším.
Kluk skoro 12.
Jeste porad je mu celkem jedno, co nosí… Kalhoty do gumy (jeste ze je to v módě
), tmavé obyč bavlněné triko, mikina jedině s kapucou.
Je silnější postavy, takze ho ladim do tmavšího, obcas nejaky obrazek, herní, youtubersky, případně Pokémon (ale ten uz s rozumem).
Nevzal by rolák, úzké džíny a ošívá se nad košilema.
U syna zatím také vede pohodlí. Barvy neřeší - nesmí to být vyložené holčičí. Zatím nosí převážně kostkáče a tričko, mikina.
Kalhoty na gumu v pase, triko s puberťáckým obrázkem, mikina na zip s kapucí, nosí rád modrou, zelenou, černou, občas žlutou. Botasky na sucháč. 11 let kluk ![]()
@Acinore píše:
Můj syn to absolutně neřeší. Teď dostal 40 let staré retro hadry od tchyně a nosí je jak nejnovější móduzkoušela jsem mu naznačit, že se mu třeba ve třídě budou smát, ale on to neřeší, jemu se to líbí a hotovo. A tak je to se vším.
Mám doma úplně to stejné
já se za nej kolikrát stydím, co na sebe dokáže navlict a jemu je to fuk
co dostane u babicky je pomalu svate, i když je to něco obnoseneho po předchozí generaci nebo nějaký strašný umělý hadr od větví
hlavně že má skříň plnou drahých módních kousku, co sem mu pořídila a to tam leží ladem ![]()
A vaše dcery? Oblečou i červenou, oranžovou nebo žlutou?
obrázky na triku?
Kluk 11 let - modu vůbec neřeší. Na ven tepláky, do školy jakékoliv úzké džíny, které z něho nespadnou, mikina musí mít kapsu na mobil, trička s obrázky klidně i dětský ( ne úplně školkový ) Barvy všechny, i trochu holčičí, ale ty nenosí do školy.
Jediné co se snažím regulovat je výber bot.
Příspěvek upraven 30.10.23 v 22:46
@GabinkaCh Dceři bylo nedávno 9let, je ve 3tride a trička s flitry pomalu mění za crop topy, nejoblíbenější jsou široký džíny. Barvy nosí jakékoli, ale styl oblečení si vybírá.
Dcera skoro 10 let (4třída).Tričko s obrázkem na sebe skoro už neobleče, ale s nápisem jí nevadí a samozřejmě má nejraději crop topy. Nejraději by nosila jenom kalhoty na gumu, teď se našla v širokých, ale úzké jí nevadí a obleče je na sebe bez připomínek. Nesnáší cokoliv co má růžovou barvu a nejraději by nosila jenom černá trička. Ale vezme si jakékoliv kromě růžové, žluté, oranžové. Dává přednost pohodlí. Mòdu začala řešit trochu více teď v létě.
@GabinkaCh píše:
A vaše dcery? Oblečou i červenou, oranžovou nebo žlutou?obrázky na triku?
Dcera 11 už jen bez obrázků, ideálně i bez nápisů. S barvami problém nemá. Klidně si dá růžové triko, ale k tomu nějaké vlající jeansy. Má ráda jednoduché věci bez vzorů. Spíše rifle, triko, mikina do pasu, bílé tenisky. Když šaty, tak žebrovaný úplet na tělo - četné, červené, maximálně s proužkem.
Dcera 9 let, nejradeji nosi saty/leginy, pripadne tricka a leginy. Obcas sukne a puncochy. Rifle ani teplaky nevlastni
jinak ma rada barevne obleceni, zlute, ruzove, barevne, klidne obrazky (ne vylozene detske postavicky ale nejake kyticky, jednorozce, moc to neresi). Spis ruzne svetriky a mikiny na zip, ne pres hlavu.
Syn, kteremu je cerstve 10 let, ma rad obleceni ze Zara. Je pro nej dulezite, aby obleceni bylo barevne sladene. Nosi vetsi tricka, teplakove nebo dzinove kratasy, teplaky nebo dziny. a mikinu s kapuci. boty nesmi byt na suchy zip ale na snerovani, aby si snad nekdo nemyslel, ze si je neumi zavazat.