Ford Focus combi - je vhodný pro rodinu s dětmi?

3
30.10.23 19:09

Ford Focus combi

Ahoj chci se zeptat máme 3 děti…2 roky dceru 1 měsíc kluk a 11 letou dceru je vhodný Ford Focus combi..11 léta už nemusí mít ani podsedak máme dvoj kočár pro mimca děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
30.10.23 19:21

Vybírejte auto se 3 plnohodnotnými sedačkami, jinak to pro nejstarší sedící uprostřed bude dost nepohodlné, zvlášť na delší cesty. Jela jsem ve Focusu mezi dvěma sedačkami jednou a stačilo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.10.23 19:25

@aanysek my jezdíme kratší vzdálenosti jezdíme max Znojmo Třebíč jsme z Brna proto se ptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.23 19:45

@Domas1994 Máme to se dvěma tak akorát.
Jestli bude někdy třetí, bude i nové auto.
Ta prostřední část je úzká a vystouplá, sedačky jsou spíš tvrdší.
S autosedačkou z každé strany to bude pro dceru děs.

• Citovat
  • Upravit
14376
30.10.23 19:59

@Domas1994 ne, i když je Fordík skvělé auto a za nic bych ho nevyměnila, pro pět lidí vhodný není. Občas musím sedět vzadu u dětí a i když jednu sedačku dáme dopředu a dva dospělí sedí vzadu, hrozně se mačkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.10.23 20:05

@Aduš8 no já v tom seděl a připadlo mě to velký mám totiž 1 fabku no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.10.23 20:07

@Domas1994 mezi dvě sedačky se dospělý nebo větší dítě nenacpe rameny. Ta prostřední sedačka je fakt úzká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
30.10.23 20:12
@Domas1994 píše:
@aanysek my jezdíme kratší vzdálenosti jezdíme max Znojmo Třebíč jsme z Brna proto se ptám

Fakt by to pro tu nejstarší bylo za trest. My hledali nedávno auto pro 2 sedačky a dospělého vzadu a chce to opravdu ty tři plnohodnotné sedačky. Z menších aut je má třeba Renault Scenic nebo Peugeot 308sw. Z větších třeba Ford S-Max (pokud byste chtěli Ford)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
30.10.23 20:19

Jsem docela drobná, byť velikosti 11leté holky nedosahuji. A jako mezi dvě sedačky (9-18 protisměr a 15-36) jsem se do Focuse občasně nacpala. Jako přežila jsem, no, i hodinu, ale o pohodlném ježdění jsem si mohla nechat zdát. Dole jsem to měla naknop zadkem, nahoře ramenama. 11 leté dítě by se tam smáčknout mohlo, ale - ona nebude 11letá navždy, že? A mladší děti tam ty sedačky budou mít klidně 10 let. A už patnáctiletá slečna může mít dost ženské proporce a bude trpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.10.23 00:25

Znam rodinu, co jezdi ve Focusu se tremi detmi i dlouhe trasy a v pohode.
Sedacky vybirali podle toho, aby se vesly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
31.10.23 14:03

Ford Focus Combi vám bude malý. I ten kufr není dost velký. Doporučil bych Toyotu Proace (Ta se hodně prodává, na novou se čeká. Bazarová bude taky fajn). Nebo Ford Turneo Connect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
31.10.23 14:11

Pre 3 vzadu (ked 2 z toho su detske sedacky) to nikdy nebude komfortne.
Skusenost z Mondea, Octavie, S-Maxa a Galaxy, najpohodlnejsi bol Galaxy, pretoze je 7 miestny takze tam nikdy neboli 3 vedla seba (edit: to je jasne, takze dalej Galaxyho neuvazujem).
Vsade sa vosli 2 dospeli + 3 deti, a aj na 4h cesty, ale nikde to nebolo komfortne.

Zalezi ako dobre sa viete zbalit, ked tam vsak ma byt 2 kocik tak by som ja osobne volil vacsi kufor ako ma Focus. Moj milacik je Mondeo, ale pre rodinu mi pride S-Max praktickejsi a nevypada ako stahovak (Galaxy).

Ked tak nad tym premyslam bohuzial vacsina toho co som popisal sa uz nevyraba :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová