Cucá a pláče

12.5.15 17:22

Cuca a place

Mam problem s nasi dvoumesicni holcickou. Mleka ubyva a proto jsem si myslela, ze place a chce casto jist. Prikrmujeme um, to taky jen tak cuca, a mezi tim place - ale nejsou to prdiky, kolika, place, jako ze neco chce a vyplazuje jazyk. Za hodinu ale nevypije ani 30ml um. Rikala jsem si, ze ji asi sunar nechutna, uz mam v lekarne objednane jine um. No a dneska mam zrovna mleka hodne, dokonce se samo spousti, ale je to tu zase - pije z jednoho prsu, nejdele do hodiny chce zase z druheho, po 30min chce zase (to uz jsem ji zvazila, vypila jen 10g a vic nechtela). Jsem uz z toho docela nestastna, neuvarim si, ven se nedostaneme, a manzel kdz prijde domu, tak tu fakt rodinou idylku nema - ja usinam ve stoje a mala place a place. Dneska jsme byly u dr, ta nemela radu, jen zkusit zmenit to um… Mate nekdo napad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3175
12.5.15 17:36

Jo, uklidni se a pokud chceš kojit, tak pro to musíš taky něco dělat = vyprdni se na vareni, úklid a naškrobenou rodinou idylku. Příkladej tak často, jak si mala rekne a nedokrmuj UM. Pokud nechceš kojit, tak zkus tedy změnu UM. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
12.5.15 17:38

Souhlasim s prispevkem vyse. Je malicka, chce byt u tebe. Nacti si neco o trimesicni kolice a spurtech, tipuju to na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.15 17:50

Tak tyto prispevky si prosim nechte pro sebe, snadno soudite, pritom me neznate a nevite, cim vsim jsme si prosli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
12.5.15 17:55

@Chocolatelover Já myslím, že obě rady byly míněné naprosto v dobrém. A popravdě nic moc jiného dělat nejde, násilím do malé stejně víc UM nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.5.15 17:56

Mě prcek „ryčí“ a vyplazuje jazýček, když je přejedenej..po chvíli s epobleje a je spokojenej. ale s tím jazykem mi to dělali všichni, jak ho plazili, tak něco potřebovalo ven. jak ti přibírá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
12.5.15 18:10
@Chocolatelover píše:
Tak tyto prispevky si prosim nechte pro sebe, snadno soudite, pritom me neznate a nevite, cim vsim jsme si prosli.

Co to meleš??? 8o :roll: Já jsem ti chtěla pomoct a tohle je první nejstandartnejsi odpověď na tvůj případ. Něco jiného by bylo, pokud by jsi uvedla, že jsi něco z toho už aplikovala. Sama mám doma 6 týdenní mimčo a je to moje třetí dítě, takže o tomhle něco vím. A jestli mas problém i s psychikou, tak ti navíc doporučuji návštěvu odborníka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.5.15 18:13

Rustovy spurt, to jsem kojila klidne po pul hodine, dite pije velice casto a trosku, pokud se ti mliko pekne spousti, je to dobra prilezitost zkusit vysadit dokrm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
12.5.15 18:22

8o a co chces slyset?! Nechapu, clovek ti chce poradit a jeste dostane nadane, trochu mimo ne? A kde te prosimte soudime?! Mela sem takove mimino doma, tak vim, co to je, ale ocividne te tonezajima, tak priste nezakladej diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.15 18:51

@slavuska1 diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.5.15 21:18

@Chocolatelover plně tě chápu, i chápu tvou reakci na ostatní příspěvky.
já mám 3 měsíční + 3 letou. mladší měla obdobím kdy se mi budila co 20min v noci, pak se to prodloužilo co hodinu :zed: vydržela jsem to týden, malá i málo přibírala, ale jinak vypadala spokojeně.
Po týdnu jsem měla pomalu kolaps s vyčerpání :,( a věta: pokud chceš kojit, musíš pro to něco udělat, mě taky nadzvedla ze židle :cert:

Zkus vyměnit UM, popřípadě i lahvičku nebi jí zkus dokrmit injekcí.

Já dokrmuji pouze v 1× noci, jinak kojíme, malá už i krásně spí a dnes prvně přibrala za 14 dní 300g :dance: Jinak přibírali 80g za 14dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.5.15 21:28

@Chocolatelover Taky může mít jen žízeň, v kombinaci s růstovým spurtem nebo potřebou být u prsa. Pokud je to tvoje jediné dítě, tak se dočasně vyprdni na domácnost a koj, jak si řekne. Kojit můžeš i venku.
Pokud má jen potřebu sát, můžeš zkusit nabídnout dudlík, pokud nemá.
UM u vás evidentně nebude řešením problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
12.5.15 21:40

@Lussye ale ja jsem to s tim kojením nemyslela zle :zed: Proste jsou matky, ktere o kojení hodně stoji (proto jsem psala, že pro to něco musí udělat ) a matky, ktere s nekojením nemají problém (proto poznámka ať zmeni UM). Já osobne jsem kojila první dvě deti jen 3 měsíce a když jsem mela pocit, že trápím sebe a tim i deti, tak jsem kojení proste utla a dala UM. Proto jsem i psala, aby se uklidnila, protoze stres matky dite cítí a vím o vem mluvím.
Sama nejsem zastáncem dnešní kojící propagandy a vlastně ani nevím, proc se obhajuju. Příšte si sednu na prsty a vy.eru se na vztahovacne nany :zed: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.5.15 21:55

@jakuve já vím, ale pokud ona je vyčerpaná, kojí tak jak si miminko řekne a už neví co pro to víc udělat, tak tuto radu vidí jako „nevhodnou“. To je nevýhoda psané diskuze, že v textu není vidět tón.

Mě třeba hrozně mrzelo, že jsem musela koupit láhev a UM, ačkoliv je to jen jedna láhev za den. Každopádně zakladatelka si musí odpočinout, pač jinak bude nervozní, a z toho bude nervozní i mimčo a jde to pořád dokola.

Je to stejné jako když jsme se pracně snažili o mimčo, souložili jsme skoro nepřetržitě, ačkoliv jsme věděli, že bez pomoci to nepůjde. a kamarádka která je schopná otěhotnět jen z pohledu na chlapa mi řekla: musíte se víc snažit :cert: v tu chvíli jsem myslela, že jí dám ránu :mrgreen: Taky to nemyslela zle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.15 01:17

@Lussye moc dekuji za pochopeni. To s tou lahvickou me nenapadlo, mam Calma system, byla docela draha, ale je fakt, ze ta savicka neni uplne sympaticka a mam pocit, ze male do pusinky moc nepadne. Podivam se, jake jine se jeste prodavaji a vymenim, dekuji za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí