Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@katryn85 Spíš bude mít komplexy z toho, že na ní máma řve a zabraňuje jí v tom, co ji uklidňuje. U mě se to v dětství přesměrovalo na cumlání rohu peřiny, můžeš jí nabídnout něco místo toho, třeba kapesník. Třeba jí to bude pohodlnější a bude cucat ten. Na tohle se neumírá, tak ji nestresuj. Děti se tím prostě uklidňují. Dělá to jen před spaním, nebo v průběhu celého dne?
@Litta robí to len pred spaním (cez deň a večer), keď na ňu začína ísť únava. Ja som ju nechávala, ale už má kožu na palci takú suchú a doktorka ma upozornila na to, že sa jej posledný článok na palci ztenšuje a pokiaľ jej to nezakážem, bude mať pahýl.
@katryn85 píše:
@Litta robí to len pred spaním (cez deň a večer), keď na ňu začína ísť únava. Ja som ju nechávala, ale už má kožu na palci takú suchú a doktorka ma upozornila na to, že sa jej posledný článok na palci ztenšuje a pokiaľ jej to nezakážem, bude mať pahýl.
Doktorka přehání, prosímtě. Moc bezpalcových lidí na ulici nepotkáš, ale prsty si cucá spousta dětí. Zkusila bych jí dát něco místo toho a spíš podporovat, aby cucala to. Ale jen zákazem nezměníš nic, to nefunguje. Musí mít náhradu nebo vyřešit příčinu. ![]()
Zafixovat dceři oba lokty elastickým obinadlem,aby nemohla ruce ohnout v lokti a palec strčit do pusy nebo obvaz sundat.Chce to dělat každý večer po dobu cca půl roku.Tato metoda se osvědčila několika mým známým.
@velbloudiceB píše:
Zafixovat dceři oba lokty elastickým obinadlem,aby nemohla ruce ohnout v lokti a palec strčit do pusy nebo obvaz sundat.Chce to dělat každý večer po dobu cca půl roku.Tato metoda se osvědčila několika mým známým.
Děláš si srandu, že jo.
A co takhle elektrickej obojek? ![]()
Ne srandu si nedělám,radila to i dětská Dr.Dle ní je cucání reflex a tímto způsobem vymizí.Na dětech mých známých to následky žádné nenechalo.Po půl roce si na palec ani nevzpomněly.
@velbloudiceB píše:
Ne srandu si nedělám,radila to i dětská Dr.Dle ní je cucání reflex a tímto způsobem vymizí.Na dětech mých známých to následky žádné nenechalo.Po půl roce si na palec ani nevzpomněly.
No tedy zlatý dudlík, na ten si dítě nevzpomnělo za cca 3 dny.
jedna kamarádka zafixovala dvojčatům lokty ustřiženými pet lahvemi.Holkám se to líbilo,smály se ze jsou roboti.
Taky mám doma palečka, ale už mu jsou 4. Krom výše zmíněné fixace loktů jsem už zkusila všechno a nic nezabralo. Palec má placatý s mozolem, na zubech předkus (ale ten by možná měl i tak), nejvíc mě ale vytáčí, že to má vliv na mluvení, špatně vyslovuje, protože strká jazyk ven z pusy. ![]()
Ja jsem dceri asi v roce a pul zacala zalepovat palecky tou hnedou naplasti bez polstarku, ale pouze pres den. A az po druhem roce jsem ji prodluzila rukavy u pyzamka a zasila. V nem spala asi dva mesice a bylo ![]()