Cukání a tuhnutí svalů

117
1.3.16 17:19

Cukání a tuhnutí svalů

Moc Vás prosím o radu.
Nejsem zvyklá se radit na internetu, ale zajímalo by mě jestli některá z vás neměla podobné příznaky a o jakou nemoc se jednalo. Mojí sestře již pět měsíců cukají svaly-lýtka, někdy stehna, na rukou, vlastně neustále někde a poslední měsíc jí i tuhnou svaly, jako by je měla namožené. Nejvíce prsty na rukou, ale i nohy. Fyzicky nepracuje je na MD. Má za sebou již spoustu neurologických vyšetření -+ odběry na štítnou, crp a podobně- vše negativní. Je už opravdu zoufalá. Děkuji moc za radu a vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21783
1.3.16 17:23

A nezkousela brat horcik? Ten na tyto problemy docela zabira. Jinak neporadim, nemam s timto konkretnim problemem zkusenosti. Me obcas cukaly a brnely nohy, ale horcik to vyresil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
1.3.16 17:46

Taky se přimlouvám za hořčík.

• Citovat
  • Upravit
1972
1.3.16 18:07

Hořčík by měl pomoct, ale je potřeba brát hořčík lactiti, kvůli vstřebávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.16 18:23

Holky myslite ze muže hořčík pomoct i na brnění nohou? Mam to cca měsic…nohy mam celkové slabé…krev ma až na mírnou reaktivaci EBV viru v poradku…jeste jdu na Emg vyšetření…začala jsem ted užívat A. D…mam totiž velké úzkosti…strach z nemoci…hořčík sem tam beru…tak nevím zda to brnění muže byt od toho…

@ivunak píše:
Hořčík by měl pomoct, ale je potřeba brát hořčík lactiti, kvůli vstřebávání.
  • Citovat
  • Upravit
1004
1.3.16 18:34

A byla na ct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.3.16 19:31

Byla na ct, mag rezonanci, emg jehlovém i klasickém. a horčík právě bere i navíc než je DDD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.3.16 19:32

Teď čeká ještě na výsledky z lumbální punkce, ale předběžné jsou zatím negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.3.16 19:38

Děkuji zatím za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.3.16 20:42

Nenapadá někoho ještě něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
1.3.16 21:01

Ahoj, doplnila bych klasickou sedimentaci, hladiny vapniku a horciku, autoprotilatky se zamerenim na lupus, sklerodermii, myozitidy, EMG, paraneoplazie (u zeny gyneko, mammografii, UZ bricha, hemokult), i kdyz uz asi vacsinu z toho ma za sebou…nekdy je nutna i biopsie svalu… s tym horcikem nic nepokazim ale to uz asi davno uziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
1.3.16 21:02

@locilka no me napada jen roztrousena skleroza a onemocneni podobneho typu, ale to by asi neurologicka vysetreni odhalila, ze? Pak jedine jestli to neni psychickeho razu :nevim:…jestli se nahodou neboji co ji najdou a to jestli ji to nezhorsuje…me bolela hlava, myslela jsem ze tam neco mam, fakt to bylo hrozny, az jsem sla na ct, na hlave mi nasli vyrustek(nakonec to nic nebylo, jen kost)ale nez mi to vyndali nemohla jsem se toho ani dotknout jak me to „psychicky bolelo“ :?… kdyz ji nic nepomuze zkusila bych alternativni medicinu…ne zrovna samany teda, ale treba akupunkturu apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.3.16 21:42
@Iris82 píše:
Ahoj, doplnila bych klasickou sedimentaci, hladiny vapniku a horciku, autoprotilatky se zamerenim na lupus, sklerodermii, myozitidy, EMG, paraneoplazie (u zeny gyneko, mammografii, UZ bricha, hemokult), i kdyz uz asi vacsinu z toho ma za sebou…nekdy je nutna i biopsie svalu… s tym horcikem nic nepokazim ale to uz asi davno uziva.

Moc děkuji. Mohu se zeptat, co to je ten lupus, sklerodermie a myozitida? Mě napadlo i nějaké revma, ale tam není asi to cukání svalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.3.16 21:44

První příznaky se jí objevily asi půl roku po císaři v dosti stresujícím období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.3.16 21:49
@Iris82 píše:
Ahoj, doplnila bych klasickou sedimentaci, hladiny vapniku a horciku, autoprotilatky se zamerenim na lupus, sklerodermii, myozitidy, EMG, paraneoplazie (u zeny gyneko, mammografii, UZ bricha, hemokult), i kdyz uz asi vacsinu z toho ma za sebou…nekdy je nutna i biopsie svalu… s tym horcikem nic nepokazim ale to uz asi davno uziva.

Zítra musím pohledat na internetu. všechna tato vyšetření nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí