Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Z hořčíku ať si nechá napsat magnosolv jestli už ho nepoužívá běžné volně prodejné preparáty z lékárny mají špatnou vstrebatelnost.
Z hořčíku ať si nechá napsat magnosolv jestli už ho nepoužívá běžné volně prodejné preparáty z lékárny mají špatnou vstrebatelnost.
@Boudice23 -tyto vyšetření většinou má, krom parathormonu, tím si nejsem jistá a ty chlamidie také ne. Byla v Praze u neurologa, který se právě specializuje na nervosvalové onemocnění, ten nic neshledal. Dělal jí i emg a pokud se stav nezlepší, má za pět měsíců zase přijet.
Zatím ne. magnosolv bere. Teď pojede ještě k jednomu soukromému neurologovi do litoměřic.
@locilka můžu se zeptat ke komu chodí. Já mám za poslední rok už páté EMG a ještě pořád jsme se nedobrali ke konkrétnímu výsledku…další vyšetření červen..
Odběry na svalové enzymy(CK) má?
Já ještě zkusím u obvodní odběry na ty paraneoplast. protilátky, onkomarkery jak psala Iris82…Já už mám taky vše komplet hotový…U mě přicházel v úvahu Morvanův syndrom, ale dvakrát se mi nepotvrdily protilátky v krvi(dělají to jen v Motole), takže se to zdá málo pravděpodobné…
@locilka mám něco na EMG(teď poprvé po roce) ale nesvědčí to na nic konkrétního-jak jsme psala, bohužel některé nemoci nelze bezpečně vyloučit ani po roce…Takže vím jak jí je…nezbývá než čekat…
@locilka Jink první problémy mi začaly taky zhruba půl roku po císaři.
Jméno bohužel nevím, zeptám se a zítra ti sem napíšu. Myslím, že toho spoustu ještě nemá z vyšetření, strašně se to všechno vleče a to si pomalu polovinu vyšetření obvolala a vyprosila u obvodní neuroložky sama. Moc děkuji za podporu
Tak to přesně víš, jak se cítí. Zdravotní problémy a k tomu doma malého prcka. ![]()
@locilka a má jenom to tuhnutí a záškuby?
Bohužel pro běžného řadového neurologa-tímto je nechci nějak hanit, to vůbec-je většinou takový případ spíš jako kdyby člověk simuloval, když nic nenajdou tím to pro ně končí, se mnou už si nevěděli taky rady tak mě nakonec poslali na Prahu, kde zůstávám.
Hlavně čekací doby na vyšetření jako byla MRI, Lumbálka jsou dlohé, jen na nervosvalovou poradnu jsem čekala několik měsíců.
@locilka píše:
Tak to přesně víš, jak se cítí. Zdravotní problémy a k tomu doma malého prcka.
já mám děti dvě 5 a 2 roky a vím ak jí je hlavně po psychický stránce, hlavně jí řekni ať sama nepátrá moc, nečte černá scénáře a nechodí do diskuzí týkajíci se progredujících svalových onemocní, to jí vůbec nepřidá…
Můžu se lehce vtírnout? Když jsem v noci měla obrovskou křeč v lýtku, která sice přešla, ale od té doby mě to lýtko bolí. Pomůže mi na to magnezko nebo se tam třeba něco skříplo a bude třeba to mazat něčím na bolest.
@Boudice23 tuhnutí, záškuby a pocit slabosti. Poslala jsem ti zprávu.