Cukání a tuhnutí svalů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
117
9.3.16 14:48

Ano, s tou psychikou je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
9.3.16 14:59
@vokishka píše:
Můžu se lehce vtírnout? Když jsem v noci měla obrovskou křeč v lýtku, která sice přešla, ale od té doby mě to lýtko bolí. Pomůže mi na to magnezko nebo se tam třeba něco skříplo a bude třeba to mazat něčím na bolest.

sval se křečí namohl, je to něco jako při běhání, když pak svaly bolí, samo to odezní časem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
9.3.16 15:02

@locilka jinak je tu ještě pár diskuzí o cukání svalů, píše tam i Pudloslava je neuroložka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
9.3.16 16:42
@vokishka píše:
Můžu se lehce vtírnout? Když jsem v noci měla obrovskou křeč v lýtku, která sice přešla, ale od té doby mě to lýtko bolí. Pomůže mi na to magnezko nebo se tam třeba něco skříplo a bude třeba to mazat něčím na bolest.

Na tohle magnézko je jak dělané. Když je křeč větší, tak ten sval opravdu den, klidně i dva až tři může bolet, tím se neznepokojuj. Přistupuj k tomu, jako k namoženému/nataženému svalu. Hořčík hlavně těm křečím předejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
10.3.16 08:34

@Boudice23 Děkuji, ještě pročtu další diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
11.3.16 14:25
@Iris82 píše:
Ahoj, doplnila bych klasickou sedimentaci, hladiny vapniku a horciku, autoprotilatky se zamerenim na lupus, sklerodermii, myozitidy, EMG, paraneoplazie (u zeny gyneko, mammografii, UZ bricha, hemokult), i kdyz uz asi vacsinu z toho ma za sebou…nekdy je nutna i biopsie svalu… s tym horcikem nic nepokazim ale to uz asi davno uziva.

Iris prosím tě, který lékař nabere paraneoplazii? Imunolog, neurolog? Já byla u OL a ona mi řekla, že mi samozřejmě nbaere základní onkomarkery, ale že na zbytek nemá žádanku a kdyby měla tak by to neuměla správně vyhodnotit jao obvodní lékař…Dala mi žádanku na imunologi..nemám spíš hledat neuroimunologii-ale tu poblíž nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
11.3.16 15:17

@Boudice23: ahoj, myslim, ze jsem se trochu nestastne vyjadrila a trochu je dopletla…omlouvam se.
Kdyz jsem cetla ten uvodni prispevek a ze uz byla pani na opakovanych neurologickych vysetrenich, ktere byli negativni, tak mne napadlo, jak bych asi postupovala ja:
1. neurolog, i opakovane (vcetne EMG, LP a nevim, mozna specialne odbery na ruzne neurologicke onemocneni, v tom se ja ale nevyznam) - z nejvetsi pravdepodobnosti se jedna o nejake neurologicke onemocneni
2. hladiny mineralu v tele, sedimentace, krevni obraz, jaterni a ledvinne testy, UZ bricha + gynekologie u zeny - dostupne, relativne levne, a dokaze navest
3. vyloucit autoimunitni onemocneni - nejlepe skusenym revmatologem, ale tam byvaji dlouhe objednavaci doby, takze bych mozna pozadala obvodaka o takovy „skrining“ - sedimentace, CK, myoglobin, autoprotilatky ANA, ANCA, ENA - ale je treba rict, ze jde o drahsi vysetreni, takze ne vzdy je to obvodak schopen vse odebrat
4. pokud by se nic nezjistilo a problemy by trvaly, az pak bych zvazovala, jestli by to cukani nemohl byt nejaky paraneoplasticky projev - „paraneoplazie“ jako takove nejde odebrat, myslela jsem provest vysetreni k odhaleni nejbeznejsich nadorovych onemocneni (UZ bricha, gynda, mammogafie, gastro, hemokult… dalo by se pokracovat k CT, PET CT atd…), ale nechci zakladatelku zbytecne strasit a plest, je to ozaj malo pravdepodobne, onkomarkry jsou bohuzel trochu zavadejici, jednak je jich strasne moc, jednak mohou byt i falesne negativni, nebo falesne pozitivni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
11.3.16 15:19

@Boudice23: edit: myslim, ze jsem tam nasekala par gramatickych chyb, omlouvam se, nejsem origos Ceska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
11.3.16 15:52

@Iris82 já se možná taky špatně vyjádřila, který lékař odebere paraneoplastické protilátky (Anti-Hu, anti-Yo, Anti cv2, protilátky proti gangliosidů apod), které odhalí nějaké nádorové bujení v těle a k nim jsou paraneoplastické jevy…pochopila jsem to tak dobře? Udělá to i imunolog-myslím klasický běžný imunolog, obvodní mi tohle nenabere to už vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
11.3.16 19:15

@Boudice23: je mi moc lito, ale v tom Ti neporadim… dokazu si predstavit, ze si to muzes nechat odebrat i v trochu vice specializovane laboratori na vlastni naklady, ale stejne by to musel nekdo zinterpretovat :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
11.3.16 19:36

@Iris82 to nevadí i tak díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
12.3.16 11:23

@Iris82 také děkuji za nové info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.16 11:26

Jak to se setrou vypadá? Mám podobné problémy, jen tedy ne záškuby, ale trápí mě slabost která byla nejdříve ve stehnech a teď se přesunula do lýtek, svaly se mi víc unaví při pomalé chůzi, když jdu rychleji je to lepší. anonym z důvodu údajů o zdravotním stavu. Jinak mám za sebou spoustu vyšetření, včetně emg děláno dvakrát s odstupem roku, negativní

• Citovat
  • Upravit
117
20.6.16 12:32

Zatím vše negativní. Přechází k novému neurologovi. Taky mívá unavené nohy a ztuhlé, lýtka, vůbec se jí to nelepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
20.6.16 12:37

@locilka: ahoj, uz jsem na vas par krat myslela, jak se to vyviji… vidim, ze menite neurologa a co ten revmatolog? videl ji nejakej? jeste mne napadla myastenia gravis, sice to neni typicky obraz, ale za odber protilatek by to asi stalo, a pak mozna i psycholog? kdyz to zacalo velkym stresem. Moc drzim palce, at je lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí