Cukání miminka při spaní

6453
8.11.10 14:44

Cukání miminka při spaní

Ahoj všem,
moje dcera má necelé 4 měsíce a když usne přes den na hrací dece nebo dopoledne v postýlce tak sebou celá cuká.
není to, že by sebou párkrát cuknula a pak spinkala, ale vlastně v nějakých nepravidelných časových intervalech sebou cuká pořád-nepočítala jsem to úplně přesně, ale třeba 2× za minutu sebou celá cukne.
je to asi takové to když se vám zdá že někam padáte před tím než usnute…jenže ona to má takhle často
samozřejmě pomůže když jí zabalím ručičky k tělíčku a dám do zavinovačky-tak to dělám na noc a nedělá to
ale přes den mi usne během třeba hraní na dece apod. a nestihnu jí zabalit. pak když jí chci dodatečně zavázat tak jí vzbudím
je to normální? nemá nějaký neurologický problém? mají to vaše miminka taky tak?
díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24016
8.11.10 14:51

Mišmiš, ahoj :-D
Toník to dělal taky, už jsem to chtěla i řešit s dr, ale vždycky jsem na to u ní zapomněla :oops: . No a najednou byl konec, ani nevím kdy… Ale dýl jak půl roku to určitě nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
8.11.10 14:54

KamiŠ-ahojky:-)
přesně!!!taky jsem se chtěla vždycky zeptat…a minulý týden co?!! prd, zase jsem na to zapomněla… :zed:
to jsem ráda, já se bojím, že jí budu muset svazovat do puberty a ona pak o svatební noci řekne svému muži:
„miláčku svaž mě, já jinak neusnu“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
8.11.10 14:59

Neboj, fakt to odezní. Já svazovala dost dlouho a nakonec jsme to přežili, bylo to teda docela šílené, to odnaučit, spaní bylo o dost horší, ale pak se to srovnalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
8.11.10 15:27

My jsme byli kvůli úlekovým reakcím na neurologii na EEG. Dají čepičku se sondama na hlavičku, dírkama pod to stříknou gel a zjistí, jestli to náhodou není epilepsie. Protože u takhle malých dětí se epilepsie nemusí projevovat přímo komatem a záchvatem, ale právě záškuby. Vyšetření trvalo 20 až 30 minut, bohužel je podmínka, že dítě u toho musí spát nebo být absolutně v klidu, což se nám nepovedlo. Teď v půl roce záškuby přetrvávají. Nemáme žádné očkování a příští týden jdeme na jeden den do nemocnice na video EEG. To trvá asi 4 hodiny nebo tak nějak. Nadšená z toho nejsem, protože jí to rozhodí režim, ale na druhou stranu konečně budu mít jistotu, jestli teda epi má nebo nemá. Podle mě má záškuby z hypertonu - při pasení se neopírá o předloktí a má ruce v pěst. Tak uvidíme.

Tím jsem tě nechtěla nějak polekat. Jenom jak je to u nás. U 99% dětí se to upraví samo. Jako malé se lekají všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
5.12.10 01:52

Tak jsme byli na eeg. Negativní :palec: a stejně se občas cukne i v 7 měsících.

Tak jestli chceš mít jistotu, nech si napsat doporučení na eeg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.11.14 20:14

Petra8a prosim tě v kolika měsicích toho nechala??Mmu synovi je 11m a skube s sebou když leze a poslední dobu dost často :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí