Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky…
bylo nám teď v 4týho 6měsíců… jsme na Nutrilonu už č.2
papáme už normálně masícko, zeleninku, přílohy a občas i to ovoce…
ale:
malá by měla vypít teď už kolem 200ml 5×denně, ale to nevypije ani boha.. vypije tak 150ml a to 4× denně, protože v poledne má oběd.. teď jí zkoušim dávat různý kašičky nebo banánový mlíčko od Nestlle, ale nejede jí to.. podle tabulek je průměrná.. ale zajímalo by mě, jestli vaše děti jsou taky takový nejedlíci…
**kolikrát denně vám papaj a co??? ¨
díky
Ahoj, Simča je taky nejedlík
4-5 x denně UM, v půl roce 120 ml, teď (9 m.) už se odvázala a pije i 150 ml
+ k tomu ovoce (půlka velkého Sunárku) a masozel. přesnídávku - 1 malé Hami
V půl roce vážila necelých 7kg ![]()
Zrovna jsem přemýšlela, že bych založila skupinu pro mamky nejedlíků.Mám totiž taky jednoho a jsem z toho občas fakt na nervy.Kubovi je 5 měsíců a je jenom na mlíku a toho dá max 800 za den
No prostě děs ![]()
noo ta moje taky..,. zrovna před chvílí jsem jí zkoušela dát banánovou kaši, tak jí prostě nechtěla.. a hned šla ven..
taky papá jen 150ml a né vždy to vypije…jsem ráda že papá alespoň ten oběd… ![]()
mona.k.79 píše:
ahoj holky…
bylo nám teď v 4týho 6měsíců… jsme na Nutrilonu už č.2
papáme už normálně masícko, zeleninku, přílohy a občas i to ovoce…
ale:
malá by měla vypít teď už kolem 200ml 5×denně, ale to nevypije ani boha.. vypije tak 150ml a to 4× denně, protože v poledne má oběd.. teď jí zkoušim dávat různý kašičky nebo banánový mlíčko od Nestlle, ale nejede jí to.. podle tabulek je průměrná.. ale zajímalo by mě, jestli vaše děti jsou taky takový nejedlíci…
**kolikrát denně vám papaj a co??? ¨
díky
Ahoj, mně nepřijde, že by ti papala málo, má mít min. 500ml či g denně a to má, pokud oběd baští slušně a k tomu ještě trochu ovosvačinky nebo kaše, tak možná co by za to jiné daly ![]()
Těch 5×200ml je podle mě na dítě, které je jenom na mlíku, vzdyť kam by to mimi dalo i s příkrmama, to bys musela krmit i několikrát během noci ![]()
zuzouš píše:
Těch 5×200ml je podle mě na dítě, které je jenom na mlíku, vzdyť kam by to mimi dalo i s příkrmama, to bys musela krmit i několikrát během noci
Ahojky,Sárince jsou teprve 2 měsíce,nekojím,jsme na Nutrilonu a vypije mi 6× denně jen 90 ml a měla by vypít 150 ml dle tabulek,ale malá přibírá a doktorka mě uklidnila,že se nemám moc koukat na tabulky,že krásně prospívá… ![]()
Souhlasím se Zuzouš, náš Kubík byl na Um plně od 3 měsíců, nikdy nepil tabulkově, jeho maximální dávka byla 700 ml mléka na den a 120 ml na jedno papání, v 6 měsících vypil když byl dobrý den 250 ml mléka + kaše asi 120 ml, oběd a ovocná svačinka. Příbíral hodně málo, ale, jak doktorka říká, svým tempem.(teď má v 17 měsících 9,2 kg). Mona buď ráda, že ti takhle krásně papá.
Qasnicka píše:
Ahojky,Sárince jsou teprve 2 měsíce,nekojím,jsme na Nutrilonu a vypije mi 6× denně jen 90 ml a měla by vypít 150 ml dle tabulek,ale malá přibírá a doktorka mě uklidnila,že se nemám moc koukat na tabulky,že krásně prospívá…
tak náš malý má 4 měsíce a denně vypije dohromady tak 720 - 760 ml. Když dá 800 tak doma slavíme
. Patří mezi ekonomicky výhodné děti. Dnes jsme byli u Dr. na kontrole, přibývá krásně, má 6,5 kg (porodní váha 3,5 kg) takže to neřešíme. Zrovna budeme začínat příkrmy, tak to bude masakr. ![]()
tak uvidíme,, ve čtvrtek jdem na půlroční.. holčička se mi zdá hubeňounká oproti jinym dětem, ale na poslední kontrole jsem to mudře taky říkala a podle tabulek je ok.. tak jsem ráda že alespoň papá oběd…
![]()