Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni!
Naše Anička i nadále trpí na prdíky. Dřívávejc u toho toliko nebrečela, ale jak trochu povyrostla (už jí je 5,5 týdne
), naučila se při tom pěkně řvát. Poslední dobou jsme u ní několikrát při takovém záchvatu pláče zpozorovali jemné cukání, něco jako tiky. Nejčastěji takhle škube nožičkama, ale občas je to patrné i u ručiček nebo sebou prostě cuká celá. Přichází to většinou při mírném ztišení pláče (jakoby při částečném uvolnění) před dalším „výbuchem“. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
Zdraví rodičové Katka a Jakub s holčičkou Aničkou
Tak můj syn měl prdíky asi tak 3,5 měsíce, hned od druhého týdne života. Bylo to STRAŠNÝ, fakt. Řval skoro v kuse 24 hodin, škubal sebou rukama nohama celým tělem, díval se vyčítavě, zuřil. Já jsem byla na mrtvici, často jsem brečela s ním. I jsem na něho někdy i v zoufalství křičela
Nosili jsme ho, cvičili s ním, chovali, zpívala jsem mu, hladila, mazala, pila čaje, jemu zkoušela dát taky čaj. Manžel, když přišel z práce, tak ho taky nosil, ale dlouho nevydržel, ten křik a to škubání a prohýbání bylo fakt děsný. Nevěděli jsme si rady. Zkoušeli kde co, nepomohlo nic. A pak asi v těch 3,5 měsících ze dne na den to přestalo, fakt ani nevím kdy a jak. Tak to teďm ám jako hlavní vzpomínku na začátek synova života. Vůbec jsem si ho jako malé miminko jinak neužila. Fakt moooooc škoda. (Teď si to ale užívám
)
Katko, můžeš to říct doktorce, že se ti něco nezdá, ale já myslím, že to nebude nic vážnýho. Miminka mají, některý i dlouho, takový miminkovský reflexy - pohyby i škubání. Někdy i do půl roku. Prostě vydržte, snažte si to nějak nepřipouštět a užít si holčičku co nejvíc. Ono to strašně utíká, už nikdy to nebude ten malý kouzelný uzlíček, tak se nenechte znervoznit ani otrávit. Moc jsem vám asi nepomohla, ale cítím s vámi
ahojky,
no neviděla jsem ji, ale náš malej to dělal taky, bud se prohýbal do ruku, nebo řval jak tur, a celej se klepal - většinou cukal jak rukama tak nohama - a jak píšeš, když se trochu uklidnil a řval míň tak se uvolnil a bylo to lepší… bylo to samozřejmě prdíkama. Dnes už se tak netřepe, i když teda na prdíky trpí pořád dost.(
Markéta a Michal 3 měsíce
Ahojda,
Myslím,že Aničku opravdu trápí prdíky…
Naší malou taky trápily v podstatě ihned po narození. Jak píšeš - šlubala rukama, nohama, vždycky celá zrudla. Když byla malá tolik nebrečela.
Zato teď - už jsme na Nutrilonu. A poslední dobou se normálně nenajíme. Vždycky si tak 2× potáhne a začne šíleně histericky brečet. Když prdík vyjde, tak pijeme normálně. A takhle je to pořád dokola celou flašku. Úplně cejtím jak se jí to v bříšku „vaří“ a pak vždycky „bouchá“ ![]()
Nám pomáhá čajánek „Větrníček“, můžeš ho Aničce dávat od 1 týdne - pokud kojíš tak na lžičku. Taky nám doktorka předepsala Sab simplex - kapičky na prdíky. Ty taky Kačce mooc pomáhají ![]()
Jestli chceš mít ale jistotu, tak to dr. řekni - hlavně pro tvůj klid ![]()
P.S.Jinak, když se podíváš do starších diskuzí, najdeš toho o prdíkám mnoho a mnoho ![]()
Přejeme,aby jste byly brzy v poho ![]()
Anera a Kačenka
Malý dělal to samé. Sab simplex nepomáhal, tak jsme na doporučení lékařky koupili takový bylinkový gel. Je volně prodejný a stojí okolo 60kč. Ten prckovi moc pomohl. Namasírovali jsme s ním bříško a pár hodin byl úplný klid. Než jsme ho začli používat malý řval snad vkuse.
Jana