S prckem k moři

461
11.5.05 19:03

S prckem k moři

Ahoj holky,

s naším ročním prckem se chystáme k moři. Vzhledem k tomu, že to bude poprvé vůbec nevím, co vše je důležité s sebou mít. Zajímají mě také jakékoliv tipy a zlepšováky :D

Například:
1. Jaký vybrat zájezd a na co dávat při výběru pozor (kam, apartmán/hotel,co postýlka pro prcka,umístění hotelu město/mimo, klimatizace…)
2. Musím s sebou zavařit jídlo (kupované blinká) a nevím jak na to. Poradí mi někdo :?: :?: :?: Co s sebou z domova? A co ovoce? Přesnídávky taky moc nemusí :?
3. Jak na zrádné sluníčko? Snažím se, co nejvíc uchránit před sluncem i u nás a jak to udělat u moře vůbec nevím… To půjdeme se slunečníkem do vody? :wink:
4. Co sporťák? Je to s ním v pohodě, nebo si máme radši pořídit golfky?
5. Jaké léky kromě klasiky (paralen,diazepam,nurofen…) s sebou?
6. Co na případné štípnutí (včela,vosa atd…) včetně přírodní léčby a homeopatik.

Víc mě zatím nenapadá, uvítám ale jakoukoliv zkušenost, radu, zlepšovák…prostě cokoliv.

Díky Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
510
11.5.05 19:50

Ahoj Sendy,
taky se chystáme s malu k moři a já osobně (i když se tu ozvou i názory proti - vůbec někam jet) bych radila:

1. zájezd - vybírala bych z míst, které dobře znám nebo které mi doporučí spolehliví známí. Záleží mi na oblasti - dobře dostupné lékařské péči, lékárny, obchody.........raději ne úplně mimo města v přírodě. Jedeme na známé místo, takže vím, že vodu koupím i tak, ale ovoce (banány apod) můžu koupit i v obchodě. Vím, kam se dostaneme s kočárem, kam na výlety, kde budeme u moře - asi bych se všechno tohle snažila zjistit. Stejně tak jestli není hned prudká hloubka při vstupu do vody.........atd atd. Postýlku nám nachystají, máme apartmán se super koupelnou, s vanou, kuchyní, pračkou......... ale ne všude je tohle vše za dostupnou cenu :?
  2. rozhodně beru Sunar s sebou - ten bych tam asi nekoupila, pak pár výživek na výlety a dál vařím sama. Zavařování hotových jídel - babïčka to má oblíbené, myslím, že je jen dá do sklinek, dobře uzavře a zavařuje v troubě tak, jak to je.
  3. Sluníčko - asi se ozve hodně maminek, co ti budou vyčítat, že se odvažuješ s dítětem k moři - už tady pár diskuzí na toto téma proběhlo - mrkni na ně.
    Já mám koupené už teď některé osvědčené krémy pro děti s odpovídajícím faktorem, čepičky a kloboučky jsou bez diskuzí. Podařilo se mi sehnat jeden, co splývá až na ramínka, takže právě u moře a koupání se bude hodit. Při hraní malé nechám asi tričko (i když jedeme do mírnějšího pásma) a chystáme se koupit takový ten poloviční stan na pláž - pro mimča. Dá se tam pěkně odpočívat.
  4. máme něco mezi sporťákem a golfkama, to záleží, na co jsi ty i mimčo zvyklá. Taky jestli je budeš hodně tahat nebo ne........
  5. Paralen, Nurofen, Hylak forte na průjem, Fenistil na štípance - ale musím ještě pročíst leták - pozeptám¨se taky u Dr, co doporučí s sebou. Náplast na odřeniny všude koupí¨š, ale místo nezabere........toho bude víc :roll: . Pak taky krém po opalování, pak bepanthen na cokoliv i na ostřejší opálení (snad ho nebudeme potřebovat)...........
    Tam, kde jsou lékárny (dá se to zjistit na netu), se dá hodně věcí dokoupit.
  6. na ty štípance nejsme s manžou ani jeden alergičtí, nikdo v rodině taky ne, ale taky se ráda přiučím. Lepší je toho vzít pro mimčo raději víc. Akorát nevím, jestli se mi do tašek vejdou aspoň dvoje šaty :lol:

Jedeme na 14 dní, takže plinky taky jen s sebou na cestu a první dny, dál dokoupíme. Víme ale, kde, což řeší hodně věcí.

Snad jsem trochu poradila, přeji šťastnou cestu

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
12.5.05 08:50

Ahoj Sendy, my jedeme letos v zari k mori take, uz mame zaplaceny zajezd na Mallorcu. Ridili jsme se tim, aby tam byl pozvolny pristup k mori v hotelu klimatizace… Samozrejme jidlo si vezmeme sebou (Hipp, Hami..)take je dobre neletet k mori v dobe nejvetsiho parna, na konci zari je treba podle meho nazoru idelani Mallorca, kde je teplota max. okolo 25C, takze to snad mala zvladne :?: V te dobe ji bude 14 mesicu.

Zvazovali jsme jeste v cervnu Chorvatsko, ale nakonec jsme to vzdali (prilis horko, hodne lidi..)

Tak drzim palce pri vyberu, snad to vsichni i vy zvladneme :D vzdyt vsude na zapade je to naprosto bezne litat jeste s mensima ditkama na dovolenou k mori :!

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 09:31

Ahoj holky a Simonko, Mallorcu urco v tomhle veku zvladnete. Loni jsme tam byli prave v zari, male bylo 15 mesicu a bylo to fajn. Hipp jsme s sebou tahli - ten obedvala a vecerela normalne s nama. Ovoce a stavy mela mistni. Akorat bych s sebou vzala mleko na ktere je zvykla. Tam jsem susene nevidela vubec, pouze pasterovane v krabici Nestle Junior Bifidus 0,5 litru za dve Eura. A po zkusenostech bych s sebou netahla tolik plen - nejen, ze je mimco v plavkach ani nespotrebuje :lol: ale daji se tam vsude dokoupit za slusne ceny. Urcite bych vybrala dobry hotel s klimatizaci, stan na plaz je fajn - miminco si v nem muze schrupnout (i kdyz ja preferuju slunecnik - pod tim stanem se me delalo blbe jak tam neproudi vzduch). Urcite se vyvarovat slunce mezi 11 a 15 hodinou a samozrejme hodne mazat, cepickovat a pit!!! :o
Preji vsem peknou dovcu a hezky si ji s detickama uzijte. Nas ceka pristi tyden Kanary, tak se tesim a pak kdyztak poreferuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.5.05 10:53

Chorvarsko

Ahoj,
my jedeme za tři týdny, to bude malému necelých 5m do Chorvatska. Myslíte, že jsme to přepískli? Pojedeme asi 8 hodin, a to přes noc, kdy malý spí a není horko. Klimatizaci v autě máme, ale nepoužíváme, bolí nás z to uši, takže co teprve to musí dělat miminkům. Máte někdo zkušenost s tak malým dítětem u moře?
Díky a všichni si pěkně odpočiňte

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.5.05 11:29

Ahoj holky,
my se chystáme k moři za 14 dní a dostala jsem dobrej typ od kamarádů, kteří byli loni s omsiměsíční holčičkou. Vzali si sebou na pláž malej nafukovací bazének a dítěti do něj dali teplou vodu, nad to dali slunečník a dítě si v pohodě hrálo.
Jinak nám léky předepsala pani doktorka, když jsem jí poprosila o seznam toho co budu potřebovat. Jsou tam kapičky do očíček, do oušek, obojí na zánět, fenistil kapky i gel, panadol čípky..... Jinak si myslím, že pokud se nejede někam mimo civilizaci, tak se dá všechno koupit v místní lékárně. Upozorňuju ale z vlastní zkušenosti, že třeba v Řecku, kam se chystáme jsou některé léky až 10× dražší než u nás.
Opalovací krém máme 40 sun block, ale rozhodně jim budu nechávat bílá trička a kloboučky. Já jsem ty trička koupila v jednom zapadlým krámku za 40 kč, tak mi ani nebude líto je tam vyhodit
Cestovní postýlky bereme sebou, protože za pronájem dvou chtěli 75 euro, což je skoro cena jedný nový postýlky. Takže asi budeme platit nadváhu, ale to pořád vyjde levněji. Co se týká kočárku, tak je lepší poptat se u cestovky, nebo u letecký společnosti, protože ne všechny kočárky se dají vzít na palubu. Myslím, že chtějí jen kočárky, které se dají hodně složit, typu golfáče. Jinak se musí dát do zavazadlového prostoru a jeho váha se započítává do celkové váhy zavazadel.
Tak krásnou dovolenou
Natálka a šklebounci (rok a 1/2)

• Citovat
  • Upravit
474
12.5.05 12:14

Ahoj Hanko a ostatni maminky, diky moc za nazory a urcite Hanko napis az se vratite z Kanaru :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
12.5.05 13:02

Kočárek si můžeš vzít až ke vchodu do letadla. Tam ho tak jako tak odevzdáš a oni ho dají do zavazadl. prostoru. Při výstupu ti jej zase vyndají hned ke dveřím. budeš mít všude přednost.
A nadváha je doooost drahá. Pokud vás poletí víc, zkuste říct, že jste jako skupina a každej nebude mít určitě nadváhu v zavazadlech, takže se to dá přepočíst na někoho jinýho. Jinak se to dělá ještě tak, že se vyhlídne nějakej manažer s kufříkem (lítají třeba jen na jednání a zpět), kterýho poprosíte, jestli si na jeho letenku můžete nechat připsat svá zavazadla. Jde jen o váhu a běžně se to tak dělá. U charterových letů je to ale těžší.
Ještě pro info - povolená váha zavazadel na osobu (může to být jeden kufr nebo pět, ale záleží na váze) je 22kg. Do 28 vám to ale každá odbavující slečna může prominout. Dál už záleží na plnosti letu a taky na ní..........takže se usmívejte :D
(pracovala jsem jako odbavující na letišti)

Pěknou dovču

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
12.5.05 14:41

Ahojky,

díky moc za tipy, bazének na pláž a spoustu dalších tipů určitě využijeme. Chceme jet také na Mallorcu. Máte někdo tipy na místo, kde je to dobrý ???

Prý je lepší oblázková nebo kamínková pláž. Je z toho prý méně infekcí :roll: , tak nevím… jednou si moje mamina přivezla z písečné pláže pěknou infekci na lokti, kde se mačkala do písku .Tak možná by to chtělo kombinaci, aby si prťe užilo i písku (i když asi bude ještě na to malej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
12.5.05 14:49

Ahoj Natálko,

prosím prosím, máš seznam potřebných léků??? Byla bys tak hodná a podělila se o něj ??? Moooc moooc děkuji…

Moje doktorka moc sdílná nebyla, když jsem se ptala na dovolenou.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
12.5.05 20:06

Ahoj Vincencie,
my letíme s malou (6m) na Mauricius a doktorka mi to schválila, dokonce byla nadšená. Takže si myslím že Chorvatsko je v pohodě (známá teď byla v Egyptě s holčičkou (5m) a taky úplně v pohodě - letěli.

Ještě k tomu kočárku - nám kočárek do letadla nedají, prý tam dávají jenom ty, co se dají úplně složit - třeba golfky. Takže my musíme sporťák norálně odbavit, takže netuším, co budeme s malou dělat 2 hodiny na přestupu v Paříži :?

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 21:13

Dovolena s prckem

Ahoj,

my jsme byli loni na dovolene v Chorvatsku se sedmimesicnim prckem - vsichni oci v sloup, ze mame odvahu:)) Vyborne si to tam vychutnal…troufam si tvrdit, ze jsem byla pripravena na vse:
1/ misto-pod slunecnik ti neposkytne ani ochranu pred paprsky ani vytouzeny vlahy stin jedn „pseudostin“, takze vybirejte misto, kde je u more nejaky napr. borovicovy lesik ci jine stromy, tam umistete nafukovaci bazenek s teplejsi vodou. Lesiky byvaji v Chorvatsku…
2/Mimco by si nemelo vubec hrat na slunci, my jsme ho koupali v mori pred 11h a pak po 14hod max na 10-15min a vzdy s cepickou a honem do stinu
2/Mazali jsme kremem VICHI, faktor 96, + s ochranou i UVB, meli jsme sebou ryzovo-mrkvovy „vyvar“ od Hippu, ktery v pripade prujmu zadrzuje tekutiny mimca v tele, takze zmirnuje dehydrataci…povi ti v lekarne + klasika (Panadol, stoptusin, fenistil gel apod..)
3/ Jednoznacne doporucuji sportak, predpokladam, ze se nebudete pri kazdem spanku hnat do hotelu a sportak je pohodlnejsi.

Ja osobne si myslim, ze neni ceho se bat krome pozivatin, je dobre si brat vlastni balenou vodu, pro mimco…byl to opruz, ale tamni balene vody neznas, jejich slozeni se muze malinko lisit a je tady pruj, ktery se spoji s teplem a mate zkazenou dovcu.
Co jsem uzkostlive dodrzovala je pokryvka hlavy, mazani, pobyt ve stinu, ja se opalovala kdyz maly spal jinak jsme si hrali pod stromy a pak ve vode…jenik se vratil totalne bily a ja nic moc opalena, ale odmenou mi byla pohodova dovolena bez jedine komplikace. Taky je lepsi vyrazit vecer s kocarkem, kde se dite vyspi a ne trcet po vecerech v hotelu s upalovym mimcem. nejprve jsem ty kocarky v noci odsuzovala, ale venku bylo lepe nez vevnitr (byt jsme meli klimatizovany pokoj)…

Urcite doporucuji klimatizaci…opatrne s ni!!!, ale je to takovy tepltoni skok, ktery pry umi zvladnout bez zjevnych potizi jen deti do 7.mesice, cetla jsem to nekde v Betynce, ale nemohu tuto teorii nijak vedecky potvrdit:)

Jidlo - v tvem pripade jedine zavarit, kdyz vam nejedou kupovane. Ja to na plazi ani neohrivala, rano jsem to vytahla z lednice a podavala jsem to kol 12h vlazne, v tom teple to vubec nevadilo. A hodne piti nejlepe cistou vodu…my jsme meli jeste matrske mlicko s konzervama, pediatr rekl, ze 10 dni v mesici mu tato strava nezpusobi prazadne ujmy -takze zadne vycitky:))

No, to jsem se rozepsala…snad se ti neco bude hodit, mejste se hezky a bajcnou dovcu!!!:)

• Citovat
  • Upravit
177
12.5.05 22:21

Ahojky, my jsme byli před necelými dvěma lety s 9měsíční dcerou na Djerbě a před měsícem jsme byli s dcerou už 25 měsíců a synem 13 měsíců v Egyptě. Osobně si vybíráme zájezd tak, aby to bylo v místě, kde je dobrá vybavenost - lékárny, nemocnice apod. Ssebou vezeme hromafdu léků a ještě si necháváme napsat antibiotika, zatím jsme je nepotřebovali. Samo obvazy, náplastě, septonex a podobné věci jsou nezbytné. Plínky, jídlo a pití také vozíme ssebou. V Egyptě sehnat Pampersky nebyl problém, na Djerbě už ano a nějaké dětské jídlo či pití tam snad ani nikdy neviděli.
Co se týče kočárku, vyplatí se investovat do plně polohovacího golfáče, je pak funkčně na stejné úrovni jako sporťák, ale dá se lepší složit a můžeš si ho vzít až do letadla. My měli jenom jeden, a tak jsme pro syna sehnali krosničku na záda, je to naprosto dokonalé, akorát je to záležitost pro manžely, je to trochen těžší,ale zase podstatně skladnější. Nevýhody cestování letadlem: Letos jsme letěli v 1O večer a zpět v 1 ráno, tudíž děcka dost vyřízená a my docela taky, i když se traduje, že s takovýma prckama je lepší letět ve předu, není to pravda, na předních sedačkách nejdou sklopit područky a tak si mimi ani nemůžete položit vedle sebe. A taky tím, že všichni s malými dětmi chtějí dopředu, tak pak se vám může stát, jako nám, že vedle vás, za i před vámi letí rodina s hodně ubrečeným dítětem a vaše tak nemají šanci se ani trochu prospat a po 2 hodinách začínají řvát taky.:-( My na zpáteční cestě seděli zvadu, tam jsou také nejčastěji neobsazená místa a tak jsme měli k dispozici 3 celé řady a děti dostaly polštář i přikrývku a my taky. :-) Letos bychom rádi zvládli ještě Chorvatsko, ale už po vlastní ose, ale nepojedeme celou cestu naráz, ale s přestávkami a jeden den přespíme na půli cesty, sice jsme chtěli jet na noc, kdy děcka spí, ale už jsme si vyzkoušeli, že taky spát nemusí a když vám vzadu brečí unavený prcek a vy jedete někam daleko, nebo cestu neznáte, tak to není moc příjemné.
Nám se hodně osvěčily písečné pláže, nakoupili jsme hromadu kyblíků, lopatiček a podobně a super, akorát nám i v Egyptě, kde bylo 30 ve stínu stačil opalovací krém od Nivey a Bubchenu s faktorem 20 a zádná spálenina, faktor 96 se mi zdá až moc přehnaný.:-) Naopak námi dr a alergoložka poradily, aby se děti trošičku opálili, že jim to zlepší odolnost kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.05 21:40

Ahoj,

moje zkušenost s kočárkem v letadle je, že pokud si kočárek neberete na palubu, odbaví ho jako nadměrné zavazadlo (máme Ouinny Freestyle, takže je dost velký i těžký), ale nadváha se neplatí. Překvapilo mě, že při vstupu na palubu chtěli vědět, zda autosedačka je homologovaná na letadlo. I když z informací na sedačce (Maxi Cosi) letuška nic nepoznala, tak nás pustili.

Nika

• Citovat
  • Upravit
219
13.5.05 22:17

Ahoj Niko,

tak máme Freestyle, takže nám ho taky asi do letadla nevezmou. Vy jste měli i autosedačku? Jak staré bylo mimčo?

díky za info

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí