Poradíte?

49
11.5.05 19:50

Poradíte?

Zdravím všechny maminky.
Chtěla bych poradit. Malinká má lupínky na hlavičce. Vím, že to má asi každé mimčo, ale nedaří se nám to odstranit. Doktorka nám dala mast, ale nějak to nepomáhá. Něco už se nám podařilo vyčesat, ale dál už si nevím rady. Jak dlouho vám trvalo odstranit to? My už se snažíme měsíc a půl. :oops:
Jana + Simča (+ mimísek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
198
11.5.05 19:58

Ahoj toto je opravdu normální já to odtranila jen k fontanelce dál už ne a tím způsobem ,že jsem Elince před koupáním naolejovala hlavičku a pak jsem jemně nehtíkama škrábala až jsem jí to odtranila pak umyla hlavičku a bylo to,ale jak píšu jen k fontanelce dál ne.S pozdravem Eliška a Elinka skoro 6 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
11.5.05 20:16

Hmmm, u nás se to vyřešilo až když jsem Vojtovi vzala v jeho deseti měsících hlavu strojkem. :-) Za týden bylo po problému. Ale to u holčičky asi nehrozí, co? ;-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
57
11.5.05 20:17

Ahoj, já jsem malýmu taky ty šupiny dříve olejovala, ale moc se mu to nelíbilo. Tak většinou přes den,když se choval,tak jsem mu je občas vyškrábávala nehtem. Měl je asi do 6.m. monýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.05 20:17

Olejíčkem ji mažu obden a škrabkám, ale mám dojem, že ji to tam snad přibývá a ne ubývá. Právě u fontanelky bych se i bála, takže tam určitě škrabkat nebudu. No nic naplat. Díky za radu.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
880
11.5.05 20:20

Taky jsme na to trpěly.Namazala jsem jí hlavičku olejem a škrábala nehtíkama nebo jsem jí jezdila po halvičce dětským kartáčem na vlásky sem tam.Na fontanele jsem je odstranila stejně,ale přidala jsem na něžnosti.
Binky+Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
11.5.05 20:26

Ahojky,

já jsem to nechala být a nic jsem s tím nedělala, zmizelo to postupně samo někdy kolem roku a půl. Teď nemá na hlavičce kromě vlásků vůbec nic. Jo a malýmu se to začíná objevovat taky.

Katka a kluci

• Citovat
  • Upravit
461
11.5.05 20:35

Ahoj,

použili jsme na to od Klorane Výživný krém a už po jednom namazání a vykoupání bylo skoro všechno pryč. JDe to použít i na suchá místa na těle. Problém je v tom,že je poměrně drahý (asi 130,–Kč). Koupí se v lékarně.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.5.05 20:43

Teď když má Simonka už trochu vlásky, tak to nevypadá tak hrozně. Doktorka mi totiž napsala mast a dodala stéjný postup jako u olejíčku. Což znamenalo, že ji to mám před koupáním namazat a něčím na nějakou dobu zabalit. No a když jsem ji vyzvedávala v lékarně, upozorňovala mě lékarnice, že se s tím musí velmi opatrně a co nejméně. Takže jsem byla totálně zmatená, každá něco jiného. Takže jak to tak vypadá budu dále vyškrabkávat. Jen jsem chtěla vědět, jak se vám to dařilo odstranit.

Jana +Simča(skoro 6m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
11.5.05 20:53

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
11.5.05 21:48

Ahojky. My jsme poctivě mazali a škrabkali, ale taky vyjma fontanely. Učitě to zmizí. Můžu říct, že moje švagrová měla chlapečka a měl tam šupinky až do jednoho roku. Hodně se potil, když spinkal i při denní aktivitě a ne a ne to zmizet. Nakonec to přešlo. Taky se doporučuje hodně to pročesávat kartáčkem s přírodních vláken.
slávina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 07:37

Ahojky,
samo to zmizí, neboj. Nejlepší ojejíčkem a kartáčem na dětské vlásky vyčesat. Homeopatka mi říkala, že větší stroupky mají kojené děti. Její syn měl prý téměř „krustu“. Samo se to upraví. U nás zmizelo kolem 1 roku a to jsem kojila do roku a půl.

Mki

• Citovat
  • Upravit
474
12.5.05 08:44

Ahoj, my mame supinky taky stale a je nam 10 mesicu, kazdy vecer pred koupanim namazu mista d. olejem a kdyz mala hama, tak se ji snazim jezdit hrebenem po hlavicce a neco malo aspon sundat. Moc to ale nejde, na fontanele se bojim a tak tam ma supinek nejvic :(

Probehla tady uz diskuse, kdy jsem se take ptala, zkus ji najit, neni to tak davno…

Simona&Kristynka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
12.5.05 09:39

ahoj,my meli taky šupinky.doktorka mi dala na to takovou mastičku dělanou a během týdne byla hlavinka čistá.Nevím jak se krém jmenuje ale je vzhledově jako krystal je jakoby průhledný.vždy po koupání se namazalo,ráno vyčesalo šlo to jako po másle.Tak se dr.přeptej.mám ho v lednici už 2měsíce kdyby náhodou…ryka barča4měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 09:44

no ja vas uklidnim nebo postrasim, ale dceri budou za mesic dva roky a obcas se ji supinky v hlave udelaji i ted. Treba v zime v mrazu, kdyz mela „zaparenou“ kebulku pod cepici nebo ted obcas od jara, kdyz jsme zacli mazat. Obecne funguje co nejkratsi sestrih a jemne odstranovani po mazani. Jako masticka se nam nejlip osvedcila od Klorane - je specielne na tyhle supinky ve vlasech, ale da se pouzit i na suche fleky nebo chrani kuzi pred zimou, takze sice je porizovaci cena vetsi (kupuje se v lekarne), ale urcite ji vyuzijete i jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure