Cukety - recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43
7.9.10 20:39

cuketa

Cibulku nakrájenou nadrobno a angl.slaninu na menší kostičky opeču dorůžova na lžíci oleje(pokud tučnější slanina, tak není potřeba. Pak přidám na kostičky nakrájenou cuketu, osolím a dusím, dokud není měkká.Potom směs zaliji rozšlehaným vejcem a míchám do zhoustnutí.(dle chuti se může přidat trochu koření na čínu nebo jiné).Dobré s brambory nebo chlebem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.12.10 07:35

cuketa

Ahojky,jsem tady od včera a tak zatím se musím trochu seznámit.Prohledla jsem recept na cuketový nákyp a vyskouším mam zamraz.cuketu.Mam hodně receptu a tak se mohu podělit.Zdraví Anuš :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.7.17 20:54
@EEEDIT píše:
Ahoj, máme nejraději jako řízek, ale i zapečenou.
Játra na cibulce ,přidat tymián, pepř.Pekáč vymazat máslem a vysypat strouhankou.Prosolenou okapanou cuketu nakrájenou na půlměsíčky, poklademe pořádně dno pekáčku na to nasypeme předpřipravená kuřecí játra na cibulce -cibulkou nešetřit, já si ještě jednu nakrájím a udělám hodně do zlatova a tu nasypu ještě na játra.Pak opět pořádná vrstva cukety a nechat zapéct na 10 minut v troubě.Masox rozpustit v půl až třičtvrtě hrnku vody a polít směs .(Jde to i bez masoxu-vývar)Poté překrýt vrstvou zakysané smetany a posypat sýrem.Opět zapéct cca 20-30 minut.Sýr je zlatavě upečen. Moc nám to chutná a je toho hodně.Třeba to bude chutnat i Vám:-) Příloha-brambory.
3× cibule
1× velká cuketa
2× balení kuřecích jater(vanička)
2× zakysaná smetana
tymián, pepř
sýr podle chuti
masox nebo vývar
máslo, strouhanka

Zkusim.dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
24.7.17 21:14

@Sunnny

Ja mam rada plnene cukety s bramborovou kasi. Cukyny oloupu, rozkrojim na pul, vydlabu vnitrek. Lehce nasolim, aby pustily vodu.
Mezitim si pripravim smes: mlete maso, vnitrek cukyn, rajcata, houby, cibule, cesnek.Vse uvarim dohromady. A v prubehu vse ochutim - kazdy podle sve chuti.
Cukyny osusim od vody. Pokladu na pekac, naplnim touto smesi a na vrch jeste nastrouham uzeny eidam (nekdo to nedela)
Necham zapect v troube tak na 20 min. a k tomu si davame kasicku nebo bastime jen tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.7.17 21:17

Nádivka z cukety

1/2 kg strouhané cukety,15-20 dkg debrecínských párků,15-20 dkg strouhaného sýru,2 vejce,200 ml hladké mouky,70 ml oleje, 1/2 prášku do pečiva,4-6 prolisovaných stroužků česneku,2 lžičky vegety…brambory, sůl, drcený kmín, olej

Do dobře vymazaného pekáčku naskládáme nakrájené syrové brambory, které jemně osolíme a posypeme kmínem. Ostatní suroviny smícháme v míse a přilijeme do pekáčku na brambory. Pečeme cca 1 hod. při 170°C ke konci 150°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
24.7.17 21:27

Cukety mam rada hlavne dusene s ostatni zeleninou(paprika, fenykl, rajcata) na cibulce, cesmeku a bylinkach nebo v rajcatove omacce. Tohle muzu k cemukoliv, k masu, ryzi, testovinam.Ale i pouze cukety dusene s cibuli, cesnekem a bylinkama jako prilohu. Pak je miluju v ratatouille nebo je klidne dusim i v rajcatove omacce s mletym masem. Pouzivam radeji ty malicke, nez klasicke velke cukety. Posledne jsem delala polevku ze zluteho hrachu a cuketkama a mrvi, taky vynikajici.
Pridavam i do leca a nebo do michanych vajicek na cibulce jako mozecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
24.7.17 21:32

Nastrouhana cuketa, zalit smetanou, nastrouhat nivu, protlak, sul, pepr. Mozne i zel. bujon.
Smes se dava na těstoviny. Recept se mi moc nezdal ale je to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
24.7.17 21:49

zapečené mleté maso s cuketou a zakyskou

Mleté maso (cca 0,5kg) ochutíme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, česnekem, přidáme vajíčko, trošku mléka a strouhanky a vyložíme menší plech (dno i strany). Do mísy si nastrouháme cuketu, nasolíme a po chvíli vymačkáme vodu. Přidáme asi hrst nasekaného kopru, česnek a kelímek zakysané smetany, promícháme a dáme na maso na plech. Pečeme na 170°C cca 30 min. Jako přílohu dávám nové brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
24.7.17 22:07

Cuketové zelí- podusit na hrubo nastrouhanou cuketu (cca 15min) a ochutit sůl, cukr, ocet. Výborná alternativa sladkého zelí která nenadýmá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
25.7.17 17:04

Také u nás je oblíbená dušená jako zelí - osmažit cibulku, přihodit kmín, přidat cuketu, sůl, ocet, lehce přisladit. Polovinu cukety nastrouhám na hrubém struhadle, druhou polovinu nakrájím tenké nudličky. Zahušťovat netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12573
25.7.17 17:12

Já jsem akorát včera pekla cuketový koláč, konkrétně tenhle, a je moc jednoduchej a dobrej:

http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/…odle-hc.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport