Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes jsem původně měla v plánu karbanátky, ale ze včerejška nám zbyla spousta rýže, tak přemýšlím, co by se dalo vytvořit. Rizoto už jsme měli nedávno a navíc, to mleté potřebuju dneska zpracovat
Napadá vás něco?
Na netu jsou různé recepty, ale mohla bych pohledat ten svůj, když budeš mít zájem.
Co plněné papriky? Do masa přidávám i tu rýži a dala by se i jako příloha ![]()
Mně taky napadly plněné papriky s rajskou a rýži jako přílohu, a nebo prostě karbanátky s rýži a rajskou omáčkou.
tak ty karbanátky s rýží mě nenapadli
, na rajskou bych snad měla mít vše doma, tak můžu rovnou kuchtit. Ježiš, teď, když na to koukám, tak já jsem dneska fakt nějak mimo ![]()
Hašéé: zpěním cibulku, hodím na to mletou papriku, mletý maso, orestuju, okořením , osolím, přidám i česnek, až je maso hotové přidám steril. hrášek a uvařenou rýži, sype se sýrem, mňam!
ahoj ja delam ryzi s mletym jako rizoto, do toho davam jeste kari koreni … posypu syrem a smetanou
Někdo prosím tip na omáčku k masovým kuličkám z mletého masa? Ne rajskou
a aby to byla bleskovka a ještě nejlépe, kdyby se k tomu hodily špagety nebo jiné těstoviny
![]()
Protlak, oregano, sůl, pepř, trosku chilli přidat ty koule
+ spagety
nic me nenapadá, nejsem dobra kuchařka ![]()
Džuveč-základ jako na špagety, přimíchat rýži, rodina to miluje, nené té suché jako rizoto
http://recepty.vareni.cz/ryzovy-dzuvec/
Dělám z kořnové zeleniny - nastrouhám si na hrubo mrkev, petržel a celer (poměr podle chuti, jak kdo má rád), osmahnu na másle, zaleju trochou vody a podusím. Osolím, opepřím. Když je chuť, tak přidám rajčata, když chci víc omáčkovitou, tak mrkev nastrouhám na jemno - rozvaří se a zbytek zeleniny zůstane jako kousky. ![]()
Chilli con carne. Dělám nepalive a aj naše decka to zboznuji.