Bramboráky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
27.8.10 18:07

bramboráky

Ahoj holky, můžete mi někdo poradit. Když dělám bramboráky tak jsou strašně tvrdý a když je chci přeložit na půl tak je zlomím, nevíte čím to může být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23033
27.8.10 18:12

ahoj a co davas do testa?:) mouku, vejce, trochu mleka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.10 18:15
koko píše:
Ahoj holky, můžete mi někdo poradit. Když dělám bramboráky tak jsou strašně tvrdý a když je chci přeložit na půl tak je zlomím, nevíte čím to může být?

Moooooooc mouky, zdá se :think: 8-) !

• Citovat
  • Upravit
20518
27.8.10 18:28

Strouhankou????

I když nevím jak bramborák, ale pravá cmunda musí být jak gramofonová deska - ta se nepřekládá, jak je relativně tenká, pevná a tvrdá :-) (a taky někdy černá … )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
27.8.10 18:55

Asi je hodně vypékkáš a děláš je moc tenké. Já je teda nepřekádám. Udělám velký přes pánec a dám na něj zelenino-masovou :-) omáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.8.10 19:02

bych taky tipla, že dáváš moc mouky a děláš je slabé a pak moc pečeš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
27.8.10 19:02

Řekla bych,že moooc mouky a přidávala bych vřelé mléko;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
27.8.10 19:14

no vy jste mi s těma bramborákama daly :cert: :cert: musím si jít aspoň jeden udělat :zed: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.8.10 19:30
Nelík 01 píše:
no vy jste mi s těma bramborákama daly :cert: :cert: musím si jít aspoň jeden udělat :zed: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jeden?? :mrgreen: U nás se dělá tak ze tří kil :mrgreen: :mrgreen:

Ale taky bych si dala kruciš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.8.10 19:41
vykyna píše:
Nelík 01 píše:
no vy jste mi s těma bramborákama daly :cert: :cert: musím si jít aspoň jeden udělat :zed: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jeden?? :mrgreen: U nás se dělá tak ze tří kil :mrgreen: :mrgreen:

Ale taky bych si dala kruciš :think:

No… to pak jeden stojí dvě až tři hodiny u dvou pánviček na plotně a zvláště když přijede návštěva, lifruje jim to jak v závodce, stojí se fronty na čerstvé a když pak kuchařka si utře mastné ruce a že by si taky dala, tak zjistí, že se po ní požaduje přídavek! :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
27.8.10 19:44

A jak myslíš, že vařím :mrgreen: :mrgreen: ?? Vývařovna hadr… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
27.8.10 19:48

Přidávám trochu kvasnic(jsou nadýchanější) a dělám je trošku vyšší.Nepřekládám je ale ani tak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
27.8.10 19:50

Z nových brambor se dělají hůř, mají v sobě moc vody. Jde to zahustit moukou, pak jsou ale tužší nebo škrobem. Anebo vymačkat tekutinu z nastrouhané hmoty a pak teprve dochucovat a přidávat pojiva.
Já dělám placky (severomoravský název) až tak před Vánocema, nové brambory jsou super na jiné věci. A nejraději mám krkonošské „sejkory“, na sucho opékané malé tenké bramboráky (smrdí to jak čert, dělat v černé kuchyni nebo venku), po opečení skládané na sebe a prokládané kousky másla a lisovaným česnekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
28.8.10 20:56

Z nových brambor nedělám, teď je dělám buď z cukety nebo napůl.
Ale jinak si taky myslím, že tam máš moc mouky :nevim:
Taky mám raději bramboráky vyšší a méně opečené. Já je jím buď se sýrem - tvarohovým, taveným nebo i tvrdým a zelím. Nevím, kde se u nás ten zvyk vzal :nevim: Samotné mi ani moc nechutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
o.O
28.11.11 20:22
:poblion:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat