Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, můžete mi někdo poradit. Když dělám bramboráky tak jsou strašně tvrdý a když je chci přeložit na půl tak je zlomím, nevíte čím to může být?
koko píše:
Ahoj holky, můžete mi někdo poradit. Když dělám bramboráky tak jsou strašně tvrdý a když je chci přeložit na půl tak je zlomím, nevíte čím to může být?
Moooooooc mouky, zdá se
!
Strouhankou????
I když nevím jak bramborák, ale pravá cmunda musí být jak gramofonová deska - ta se nepřekládá, jak je relativně tenká, pevná a tvrdá
(a taky někdy černá … )
Asi je hodně vypékkáš a děláš je moc tenké. Já je teda nepřekádám. Udělám velký přes pánec a dám na něj zelenino-masovou
omáčku.
bych taky tipla, že dáváš moc mouky a děláš je slabé a pak moc pečeš ![]()
no vy jste mi s těma bramborákama daly
musím si jít aspoň jeden udělat
![]()
Nelík 01 píše:
no vy jste mi s těma bramborákama daly![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jeden??
U nás se dělá tak ze tří kil
![]()
Ale taky bych si dala kruciš ![]()
vykyna píše:Nelík 01 píše:
no vy jste mi s těma bramborákama daly![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jeden??
Ale taky bych si dala krucišU nás se dělá tak ze tří kil
![]()
No… to pak jeden stojí dvě až tři hodiny u dvou pánviček na plotně a zvláště když přijede návštěva, lifruje jim to jak v závodce, stojí se fronty na čerstvé a když pak kuchařka si utře mastné ruce a že by si taky dala, tak zjistí, že se po ní požaduje přídavek!
![]()
Přidávám trochu kvasnic(jsou nadýchanější) a dělám je trošku vyšší.Nepřekládám je ale ani tak ![]()
Z nových brambor se dělají hůř, mají v sobě moc vody. Jde to zahustit moukou, pak jsou ale tužší nebo škrobem. Anebo vymačkat tekutinu z nastrouhané hmoty a pak teprve dochucovat a přidávat pojiva.
Já dělám placky (severomoravský název) až tak před Vánocema, nové brambory jsou super na jiné věci. A nejraději mám krkonošské „sejkory“, na sucho opékané malé tenké bramboráky (smrdí to jak čert, dělat v černé kuchyni nebo venku), po opečení skládané na sebe a prokládané kousky másla a lisovaným česnekem.
Z nových brambor nedělám, teď je dělám buď z cukety nebo napůl.
Ale jinak si taky myslím, že tam máš moc mouky ![]()
Taky mám raději bramboráky vyšší a méně opečené. Já je jím buď se sýrem - tvarohovým, taveným nebo i tvrdým a zelím. Nevím, kde se u nás ten zvyk vzal
Samotné mi ani moc nechutnají.