Bramboráky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
28.3.13 09:23

@balenka, děkuju! Řepu i bramboráky máme rádi, takže nám to určitě bude chutnat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.3.13 21:28

Určitě moc mouky, už jsem to taky tak měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
6.11.13 14:00

Za mě lepší křupavý bramboráky než gumový :palec: ale když jsem chtěla posledně dělat Katův šleh, taky se mi při překládání zlomil tak jsem dala bramborák, na něho směs a druhej bramborák :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
355
6.11.13 14:09
@AndyNova píše:
My děláme bramboráky v troubě na teflonové pečící fólii. Jsou super, že nejsou tak mastné a není nám z nich tak těžko.
Tady je recept:
http://www.senzarecepty.cz/…ky-z-trouby/

TYYYVOLE! To je bomba!!! :O bezva, děkuju! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
6.11.13 14:42

Zajímavé postřehy, budu muset něco vyzkoušet. Líbí se mi ty z chleba a pečené v troubě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 16:21

Jinak já dělám normál brambory, kukuřici z plechovky, nakrájenou cibuli, kousek salámu, papriku, sem tam i mrkev. Pak smažím, samozřejmě, a potom to pocákám kečupem a dám nastrouhanej sýr a zelí :lol: je to náročné na suroviny, ale je to božská bašta ;) :dance: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
6.11.13 16:48

@iTýnka zelí syrové nebo kysané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 16:49

@Daša 2 Kysané :) přímo ze sáčku na placek :) a pod zelím trošku kečupu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
6.11.13 16:51

@iTýnka Tak to jsem ještě nedělala, jak jsem stará, tak se pořád učím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 16:54

@Daša 2 Já jsem prostě jen byla rozežraná a chtěla jsem luxus.. :D od té doby pořád. Bydlím s přítelem jen půl roku (je mi přece jen teprve 19), ale vařit umím :)) chutná vždycky všem :)
Já třeba teď zjistila ten gryf se strouhankou :) vyzkouším já dnes :) maminka mě to učila s moukou právě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.11.13 16:54

Co se tyce stravitelnost bramboraku, dost ulehcuje vypreparovat stred strouzku cesneku.

• Citovat
  • Upravit
24392
6.11.13 16:58

@ncc1701 mi dělal česnek problém i v karboších a ten střed, když se tam nedá je to lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
berruskaa
6.11.13 17:08

Tak u nás se dělá bramborák pečený v troubě s jablky nebo švestkami, plech se vytře sádlem, na to se nalije bramborákové těsto hodně natenko (nastrouhané brambory, hladká mouka, vajíčko, troška soli), poklade se nahusto měsíčky jablek nebo půlkami švestek a velmi zprudka se to upeče, na sádle vlastně jakoby usmaží, jak jsou kraje hnědé a bramborák upečený, tak se to vyndá, pocukruje moučkovým cukrem a jí se to ještě teplé, je to dobrota, vždycky jeden plech uděláme, když děláme klasické bramboráky.

• Citovat
  • Upravit
350
23.11.13 19:01

Ahoj, nechci zakladat novou diskuzi… Mam dotaz:proc mi bramboraky pri smazeni strasne moc prskaji? Manzel je ma rad, ale ja jsem vzdy poprskana, kuchyn zaprasena!!! A proto je nechci moc delavat. Za rady dekuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
23.11.13 19:04

@Romine nemáš tam moc škrobu nebo vody? Já vždycky vše sleju, a prskají mi až ty poslední, které zase pustily škrob..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí