Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj damy, poradite nejaky dobry osvedceny recept na krkovicku?:) obvykle zapekam se smetanou a zampiony, nebo jen tak jako minutku na peprich.. diky moc za inspiraci
Zapečená smažená - měkčí maso jsem snad nejedla. Řízky z krkovice naklepu, osolím, opepřím a obalím v těstíčku z vajec, smetany, dijonské hořčice a hrsti provensálských bylinek. Opeču je zprudka na oleji z obou stran do růžova a pak je dám do pekáče na vrstu anglické slaniny a cibule, navrch totéž a zapeču asi tak hodinu v přikrytém pekáči. Rychlý, snadný a nikdy nezbyde. ![]()
Ahoj, krkovici také zapékám (já v remosce), ale potřu plnotučnou hořčicí. Posypu ze spodu i z vrchu cibulí a česnekem, opepřím, osolím, ještě třeba pokládám na dno i anglickou, z vrchu pokapu olejem a na konec pokládám jakýkoliv sýr. Dá se zapéct i s vajíčkem…taky dobrý, když toho chci více na porci… Ale je to podobné jako ten tvůj recept ![]()
Ahoj, krkovici pecu na cibulce a podlevam 2dl cerneho piva. Luxusni ![]()
AHOJ JÉÉÉÉÉÉÉ DÍKY ZA DISKUZI NA ZÍTRA JSEM VYTÁHLA KRKOVICI A ZROVNA SI ŘÍKALA CHCE TO NĚJAKOU ZMĚNU
Bud len upiect v celku s jalovcom a cesnakom.
Alebo upiect v celku potretu marinadou z medu, zazvoru, chilli ak nestaci stiplavost zazvoru, a trosky oleja.
Alebo nakrajat na platky a upiect na cibuli a susenych hriboch podliatu cervenym vinom. Ak sa pridaju susene vaclavky, a vypek rozmixuje, bude omacka hustejsia.
Já dělám krkovici s lečem a zapékám. Krkovici naklepu, osolím opepřím, opeču na pánvi, dám do pekáče. Na pánvi si udělám na cibuli lečo, papriku + rajče, nechám chvíli dusit, aby tam nebylo moc vody, dám na krkovici do pekáče na maso a posypu nastrouhaným sýrem. Zapeču a podávám s bramborama. A je to výborné
.
Ten sýr by tam být určitě nemusel, necpu ho všude, jen do tří jídel ![]()
My děláme krkovici v takové kečupovo-hořčicové marinádě a je moc dobrá!
Dáš si kečup, hořčici, grilovací koření, sojovou omáčku a olej (všechno podle chuti) a krkovici si do toho naložíš a zapečeš v troubě
![]()
Krkovice je krásně šťavnatá a dají se k tomu kombinovat různé přílohy!
tak poslusne hlasim ze krkovice sezrana:D tata se na ni vrhl a to mela byt na zitra.. no naservirovala jsem to se zel. salatem s balsamicem a ol.olejem a cesnekovo peprovym dressingem:)))) ani neprotestoval , ze k tomu nema brambory ale pouze chleba:) ty sve chlapy si musimee hold obcas hyyckat:D