Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
mám chuť na bramboráky, ale ráda bych vyzkoušela nějakou inovaci ![]()
Máte nějaký speciální recept? Třeba přidáváte něco co se obvykle do bramboráků nedává? Nemyslím teď uzený a zelí, to je celkem obvyklé.. já nevím, napadá mě třeba nějaká zelenina do toho, ale bude to k jídlu? ![]()
Další věc - kdo dáváte do bramboráků strouhanku a proč? ![]()
@Hotaru Strouhanku dávám. Slyšela jsem, že jsou s ní bramboráky křupavější. Nemůžu posoudit, bez strouhanky nedělám, ale křupavé jsou. Jinak ale dělám klasiku.
Kašli na zeleninu, dej tam anglickou nebo uzený
Strouhanka se dává, aby byly křupavější a aby lépe držely, pak tam nemusíš dávat žádnou mouku ![]()
Ja mam rada s cuketou. pul napul brambory a cuketa. akorat je to narocnejsi, protoze je vic vodnata. je treba prihodit trosku vic mouky nebo nechat dobre skapat.
Spařenou a nadrobno nasekanou brokolici (jenom růžičky) - jedl jsem a bylo to mňam…
Jenomže, ehm - moc pracné… ![]()
@Ali-Ali píše:
Ja mam rada s cuketou. pul napul brambory a cuketa. akorat je to narocnejsi, protoze je vic vodnata. je treba prihodit trosku vic mouky nebo nechat dobre skapat.
Souhlas, takhle je sním, jenom bramborové ne
s cuketou, nebo ještě lépe jen samotná cuketa, mňam ![]()
Já do bramboráků přidávám měkký salám, dají se i syrečky na kostičky. Dělala jsem jednou, není to vůbec špatné, ale klasika je klasika ![]()
Jinak sem slyšela, že se do těsta dává trochu jogurtu, prý jsou pak jemnější a zároveň na okrajích křupavější.
Taky dělám napůl cuketa a brambory, jinak klasika. Strouhanku nedávám ![]()
@Ali-Ali s cuketou miluju
Ale tu teď nemám, no ani nevíš jak bych si teď dala ![]()
Anglickou slaninu jo? Tu mám taky ráda ![]()
Hmm, hmm.. takže aby byly křupavější tak strouhanku. to jsou mi věci..
Já jsem právě od mamky naučená - „klasika“ Brambor, mouka, mléko, vajca + koření.. a je teda pravda, že mou nekřupou ![]()
No, jo, cukeťák, jsem si ani nevzpomněla, že ho taky v sezóně často dělám. A dělala jsem i bramborák z mrkve a z kysanýho zelí a taky to bylo k pozření. Ale bramborák z brambor je stejně jednička.
Já si právě bramboráky dávám výjimečně, protože mě po tom mastným bolí u žaludku
A zas na druhou stranu ty z trouby mi nejedou..
No takže asi tam hodím nějaký ten salám nebo uzený… Syrečky.. popř. romadurek bych si dala.. Ty blááho, já tu úplně slinim ![]()