Bramboráky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1314
27.3.13 13:42

Ahoj,
mám chuť na bramboráky, ale ráda bych vyzkoušela nějakou inovaci :mrgreen:
Máte nějaký speciální recept? Třeba přidáváte něco co se obvykle do bramboráků nedává? Nemyslím teď uzený a zelí, to je celkem obvyklé.. já nevím, napadá mě třeba nějaká zelenina do toho, ale bude to k jídlu? :lol:
Další věc - kdo dáváte do bramboráků strouhanku a proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
27.3.13 13:45

@Hotaru Strouhanku dávám. Slyšela jsem, že jsou s ní bramboráky křupavější. Nemůžu posoudit, bez strouhanky nedělám, ale křupavé jsou. Jinak ale dělám klasiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
27.3.13 13:45

Kašli na zeleninu, dej tam anglickou nebo uzený :mrgreen: Strouhanka se dává, aby byly křupavější a aby lépe držely, pak tam nemusíš dávat žádnou mouku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
27.3.13 13:46

Já dávám krupici, mléko
(nevím, co se dává normálně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.3.13 13:48

Ja mam rada s cuketou. pul napul brambory a cuketa. akorat je to narocnejsi, protoze je vic vodnata. je treba prihodit trosku vic mouky nebo nechat dobre skapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.3.13 13:51

Spařenou a nadrobno nasekanou brokolici (jenom růžičky) - jedl jsem a bylo to mňam… ;) Jenomže, ehm - moc pracné… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
@Ali-Ali píše:
Ja mam rada s cuketou. pul napul brambory a cuketa. akorat je to narocnejsi, protoze je vic vodnata. je treba prihodit trosku vic mouky nebo nechat dobre skapat.

Souhlas, takhle je sním, jenom bramborové ne :palec: s cuketou, nebo ještě lépe jen samotná cuketa, mňam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268

Já do bramboráků přidávám měkký salám, dají se i syrečky na kostičky. Dělala jsem jednou, není to vůbec špatné, ale klasika je klasika ;)

Jinak sem slyšela, že se do těsta dává trochu jogurtu, prý jsou pak jemnější a zároveň na okrajích křupavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
27.3.13 13:52

Taky dělám napůl cuketa a brambory, jinak klasika. Strouhanku nedávám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
27.3.13 13:53

@Ali-Ali s cuketou miluju :jazyk: Ale tu teď nemám, no ani nevíš jak bych si teď dala :mrgreen:
Anglickou slaninu jo? Tu mám taky ráda :mrgreen:
Hmm, hmm.. takže aby byly křupavější tak strouhanku. to jsou mi věci.. :mrgreen: Já jsem právě od mamky naučená - „klasika“ Brambor, mouka, mléko, vajca + koření.. a je teda pravda, že mou nekřupou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
27.3.13 13:53

A utírám slinu…
si o nich můžu nechat tak akorát zdát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.3.13 13:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
27.3.13 13:55

No, jo, cukeťák, jsem si ani nevzpomněla, že ho taky v sezóně často dělám. A dělala jsem i bramborák z mrkve a z kysanýho zelí a taky to bylo k pozření. Ale bramborák z brambor je stejně jednička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
27.3.13 13:55

Já si právě bramboráky dávám výjimečně, protože mě po tom mastným bolí u žaludku :roll: A zas na druhou stranu ty z trouby mi nejedou..
No takže asi tam hodím nějaký ten salám nebo uzený… Syrečky.. popř. romadurek bych si dala.. Ty blááho, já tu úplně slinim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
27.3.13 13:57

Balkán nebo škvarky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie