Nivové koule - recept

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3627
3.9.10 09:02

Nivové koule

Jak děláte nivové koule obalené v červené paprice? Máslo, niva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
705
3.9.10 09:51

Niva a máslo 1:1, malá jemně nakrájená cibule, česnek, hrstku mletých vlašských ořechů, můžeš kápnout i worchestr nebo špetku chilli. Uhňácám koule a obalím v mleté paprice nebo v těch ořechách a stuhnout do ledničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
3.9.10 10:09

Aha, tak já to dělala jen z lučiny :) a obalovala jsem v pažitce a pak v nadrcené Telce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.9.10 10:12

To je prosím jakože jednohubka? To zní moooc dobře :mrgreen: (zas tu chybí ten slintající smajl) Ne, že by mi to doma někdo jedl, ale aspoň neubude, že… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.9.10 10:19

Jéé, já četla Nivové KOUPELE!!!

A protože nivu nerada, tak jsem se pěkně otřásla..
Ale jinak dobrou chuť :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
3.9.10 10:22
Lizbeth píše:
Jéé, já četla Nivové KOUPELE!!!A protože nivu nerada, tak jsem se pěkně otřásla..
Ale jinak dobrou chuť :mavam:
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
3.9.10 10:23

Děkuji za tipy, obalím v paprice, přidám kroužek cibule, napíchnu na párátko a to bude mňamka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
3.9.10 10:38

Nastrouhaná niva, do toho míň másla (jde i Flora nebo Rama), pořádně rozetřít, uhňácat koule, obalit v paprice. Dávám cca 2:1 sladkou a pálivou.
Kolečka rohlíku, na ně lehce máznout plnotučnou hořčici, kousek cibule (ideálně cibuli rozkrojit na čtvrky a rozloupat na jednotlivé vrstvy, udělá to takovou „lodičku“ a koule v ní krásně drží), na cibuli ještě kolečko sterilované okurky a pak už ta koule s párátkem.

Nejlepší kombinace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
3.9.10 10:41

Žížala: to je přesně ono, já si nebyla jistá, jestli tam patří ještě něco jiného, díky moc :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
3.9.10 10:43

Jezis holky, vy mi delate chute… Jeste jsem o nich nikdy neslysela, ale ted je urco udelam…podle Zizaly…

takze diky.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
3.9.10 10:53

a k tomu dobrý vínečko, nebo pivečko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
3.9.10 10:53

Mňam!!!!
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s8810.gif:http://www.celysvet.cz/…le/s8810.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
3.9.10 10:55

Opravdu luxusní záležitost, tak ať vám chutnají!

My jsme do nivy, tvarglů, romadůrů, nakládanejch hermelínů a podobných smrdutých záležitostí blázni a tyhle koule u nás fakt frčí :lol:

A kdo má rád tvarůžky, tak doporučuju ještě tohle:

tvargle nakrájet na menší kousky do misky, přidat máslo (klasický) - na balíček tvarglů tak silnější plátek, zalít lehce pivem - na každý kolečko tak 2 polévkové lžíce, trošku pálivé papriky nebo chilli.
Pak dát na minutu až 1,5 min. do mikrovlnky, nechat rozpustit, pořádně vyšlehat vidličkou a pak si v tom máčet čerstvej chleba nebo rohlík :slintsmajl:
A my si to ještě hotový posypáváme jarní cibulkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
3.9.10 10:59

Já doporučuju pro milivníky sýrů tohle:

klasický tvaroh rozdrobit na utěrku, nechat oschnout, dát do misky a na teplé místo, každou chvíly prošťouchat, aby nezačal tvaroh plesnivět, 2. den přidat kmín a dál tak 3 dny promíchávat, tvaroh uzraje jako olomoucké syrečky, pak se osolí a maže se na chleba, pěkně to smrdí, ale je to lahůdka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
3.9.10 11:04

Ewule - wow, tak to rozhodně vyzkouším!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie