Cukety - recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5429
3.9.10 12:56

cukety

:nevim: Dostala jsem 3velké cukety.neznáte nejaký dobrý recept-chtěla bych již neco vyzkoušeného.
Hlavní jídlo,nebo nějakou buchtu či bábovku-moučník :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
3.9.10 13:01

My dělíme cukeťáky - je to stejné jako bramboráčky, ale jsou z cukety a troufám si říct, že lepší než bramboráčky!
Jinak tchýně dělá vynikající buchtu s ořechy a čokoládou, ale recept nemám :-x (nebrala jsem si ho, když nemám cuketu, že :mrgreen: ). Nebo vydlabané plněné cukety - mňam!!!
""http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020156.gif:http://content.sweetim.com/…00020156.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
3.9.10 13:03

No tak moje nejoblíběnjší jídlo z cukety je normálně osmažená v trojobale - ale vzhledem k tomu, že je to teda fakt strašně otravná práce, málokdo je to ochoten dělat taky :-D
No ale kdyby sis to přece jen rozmyslela, tak rozkrej cuketu podélně, lžísí zní vytahej tu vnitřní dužninu se semínky a pak krej na takové ty půlměsíce cca na prst široké. Já to potom jenom hodně posypu grilovacím kořením a obalím v mouce, vajíčku a strouhance. Je to strašně dobré, milujeme to všichni, ale bohužel, jak říkám, práce otravná jak hrom…
No a buchta z cukety je taky výborná, recept mám, kdybys chtěla.
Jinak pod maso nebo jen tak na olivovém oleji okořeněnou, nejlépe krátce na grilu, ale v tomto počasí nevím nevím…
Nesmíš se bát na ni dát více koření, jinak je hodně planá a bez chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
3.9.10 13:07

Joooooooooooo, smažená, na tu jsem zapoměla!!! Tu taky miluju, ale kvůli tý práci si jí málokdy dám… :oops:
Ještě cuketa na řecký způsob - dušená cuketa s rakčaty a s balkánským sýrem a bylinkami :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.9.10 13:07

Delam bramboraky v pomeru cuketa:brambory 1:1 a jinak uplne stejne jako klasicky bramborak. Nekdy tam je te cukety i vic, akorat tam musi trochu vic mouky bo cuketa pusti hodne vody.
Pak delam i sekanou s cuketou - zas mlety maso upravim jak na klasickou sekanou akorat tam pridam cuketu, zas klidne pul na pul.
Nebo karbanatky, zas mlety maso napul s cuketou a do toho balim kousky nivy nebo hermelinu.
V trojobalu na kolecka se nam osvedcilo do vajicka pridat hodne cesneku a cervene papriky. Mnam. Ale je to nejpracnejsi.

Jo a jinak nas tatinek cuketu nesnasi ale kdyz ji propasuju do tech bramboraku nebo sekane nic nepozna :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.9.10 13:09

https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

Za sebe přidám:
Zapečené těstoviny

500g mletého masa, 500g cuket, 200g tvrdého strouhaného sýra, 2 cibule, 4 zelené papriky, 5 větších rajčat, sůl, pepř, oregano, olej, těstoviny

Pokrájíme cibulku, dáme na větší kastrol osmahnout na tuku, na cibulce orestujeme maso, osolíme, okořeníme, dáme dusit. Očistíme papriky, rajčata a cukety, nakrájíme na malé kousky a přidáme k mletému masu. Dusíme do měkka. Zvlášť uvaříme špagety. Nastrouháme sýr, 2/3 z něj vmícháme do hotové masové směsi a promícháme se špagetami. Dáme na plech a posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sýr nezezlátne.

Jinak mě napadá polévka z cukety - cuketa, mrkev, cibule, podusit, rozmixovat, dochutit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
3.9.10 13:10

Nezbývá mi než souhlasit s ostatními, buď klasicky obalená, nebo na bramboráky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
3.9.10 13:10

Výborná cuketová buchta: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 a čtvrt hrnku pískového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 lžička prášku do perníku, 1 vanilkový cukr, špetka skořice, 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety (bez semínek!), 1 hrnek oleje, 2 vejce, 1 bílý jogurt, troška rumu, nasekané ořechy, perníkové koření, péct na 200 C asi 35 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
3.9.10 13:13

Teda holky, děláte mi chutě:)Já dávám cuketu skoro do všeho.Zapečený těstoviny, rizoto, k masíčku, zapečený brambory, na špízy a pak grilovanou.Mňam…mám hlad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
3.9.10 13:29

Zapečená cuketa.

Ahoj, máme nejraději jako řízek, ale i zapečenou.
Játra na cibulce ,přidat tymián, pepř.Pekáč vymazat máslem a vysypat strouhankou.Prosolenou okapanou cuketu nakrájenou na půlměsíčky, poklademe pořádně dno pekáčku na to nasypeme předpřipravená kuřecí játra na cibulce -cibulkou nešetřit, já si ještě jednu nakrájím a udělám hodně do zlatova a tu nasypu ještě na játra.Pak opět pořádná vrstva cukety a nechat zapéct na 10 minut v troubě.Masox rozpustit v půl až třičtvrtě hrnku vody a polít směs .(Jde to i bez masoxu-vývar)Poté překrýt vrstvou zakysané smetany a posypat sýrem.Opět zapéct cca 20-30 minut.Sýr je zlatavě upečen. Moc nám to chutná a je toho hodně.Třeba to bude chutnat i Vám:-) Příloha-brambory.
3× cibule
1× velká cuketa
2× balení kuřecích jater(vanička)
2× zakysaná smetana
tymián, pepř
sýr podle chuti
masox nebo vývar
máslo, strouhanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
3.9.10 13:51

Cuketa v těstíčku: vajíčko vyšlehat s česnekem, trochou mouky a pažitkou na těstíčko. Cuketu obalit a na oleji osmažit. Mňamka.

Ještě lepší Cuketa s tvarůžkama: cuketu podélně rozříznu, vydlabu vnitřek. Tvarůžky nakrájím nadrobno a smíchám s vydlabyným vnitřkem a kmínem. Naplním cuketu a zapeču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
3.9.10 14:27

dušená cuketa na cibulce, s česnekem a trochou sójovky a podávaná s těstovinami, to vede u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
3.9.10 15:44

Tak sice to není jídlo k večeři, ale já letos dělala právě díky přebytku cuket, cuketovou hořčici a musím říct že je opravdu moooooooooooc dobrá, už jsem dělala druhou várku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
3.9.10 17:00

Dráteník

Nastrouhat cuketu na hrubém struhadle,vajíčka,polohr.mouka,nakrájený šunkový salám na kostičky,majoránka,sůl pepř apořádně zamíchat,pak vyklopit na olejem vymazaný hlubší plech a péct asi 20-30 minut do zlatova.Krájí se na vetší obdélníky.

moc moc dobré!!! :huban: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
3.9.10 17:43

Holky jste moc hodné,tolik receptu jsem ani nečekala už se mi sbíhaj sliny.Vyzkouším bramboráčky,cuketovou buchtu.Mnoho dalších receptů vypadá také moc lákavě.Už se těším na mňamku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí