Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezky den. V sobotu se ráno mala vzbudila a klepaly se ji ruce. Mela to po třetí. Jednou nas dr poslala na neuro, zda to není epilepsie. Vyloučeno. Byla i hodně unavena. Dala jsem ji napít kofoly, snedla pudink a volala jsem do nemocnice. Udělali ji odběr z prstu. 14,3. Za pul hod z krve hodnota 10. Cukr v moci. Dnes u dr odbery na lacno. Vse nast ok ale nevim co to melo byt v so. Nemáte někdo zkušenost? Diky
@Anonymní píše:
S dcerou jsme dnes byli u pediatra kvůli kašli. Teplotu měla před 2 dny max. 37,8. Léčili jsme Mucosolvanem a vit. C. Dcera nejedlík. Má něco přes 100 cm a 14,5kg. Včera večeřela lipánek a kus housky. Dnes k snídani měla kus makového závinu. 2 hodiny po snídani jsme byli u lékařky, ta si všimla acetonu v dechu a provedla odběry, krev jsme vezli do laboratoře a zjistil se cukr v moči i krvi (hodnota přes+ketony.
Dcera obědvala asi 8 ks hranolek a kousek řízku.
Doktorka nás pozvala na přeměření na odpoledne, to měřila digitálním přístrojem 2 hodiny po tom malém obědě. Glykemie se ukázala jen 2,8, cukr v moči nebyl, ketony mírně. Závěr zatím žádný, jen že to není normální a kdyby to byla cukrovka, tak by asi cukr v moči byl i odpoledne. Takže jsme dostali na výběr, buď se nechat zavřít do nemocnice na 24 hodin hned, že by měřili glykemie a nebo přijít v pondělí na oběry. Vybrala jsem přijít v pondělí. Domů jsme dostali papírky na měření cukru z moči, zatím OK, sladkosti už nedostane samozřejmě. Napadá někoho co by to mohlo být?
Můžu se zeptat, jak to u vás dopadlo?
Ještě prosím o radu. To co mají malé zítra odebírat, je glykovaný hemoglobin. Teď jsem si přečetla, že to je průměr za 4-6 týdnů. Má to smysl, když v minulém týdnu prodělala chřipku, 1.1.-2.1. blinkací nemoc s dietou a počátkem prosince asi 3-denní rotavirovou infekci?