Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Z manžela tuhle vypadlo, že nikdy neochutnal cukrovou řepu - jeli jsme autem kolem pole s hadou řep a já mu vyprávěla o našich podzimních brigádách na poli (řepa, brambory…) a vlivem okamžitého nápadu jsme zastavili, já na poli šlohla jednu řepu a jeli jsme dál…
Jenže co s ní? Zpracovat ji uměla jen babička, která mi už bohužel neporadí a nám na ochutnání sladké chuti za syrova stačí jen necelá setina celé řepy…
Holky, help!!!
Máte nějaký recept na cokoli z cukrové řepy (ne z červené, tu zpracovat umíme
Napadají mě jen řepánky - ale já hamba je neumím…
Díky za pomoc
Lesina
Lesino chci te uklidnit, ja jsem taky hamba hambata a repanky taky neumim. Mozna jsem jeste vetsi hamba pac ani nevim co repanky jsou, ale nasla jsem ti na to „jidlo“ recept tady:
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?…
repankum zdar!!
Děvčata nejste samy kdo hledá recept - co udělat s cukrovou řepou. Babičky nám mnohým už těžko poradí, co jsme v mládí zaspali. Ale dnes jsem našel taky jednu cukrovou řepu na okraji silnice a tak jsem hledal co s ní. Našel jsem recept na BURGIŇÁKY zde; http://forum.ekucharka.net/repanky-3132
Snad i vám pomůže, jako mně. Good apetite Jerry
Já bych spíš potřeboval cukrovou řepu sehnat, babička nám vždycky dělávala Řepánky, ale jelikož se řepa pěstuje moc daleko od nás, tak mi nějak chybí základní surovina. Nevíte někdo, kde by se dala koupit?
Snad to není jedovatý, ale je to dobrý. Řepu očistím, oškrábu. Tenoučký plátky - plátky tvořím nožíkovou škrabkou, takže jsou opravdu tenký - a pak osmažím na másle a pak posypu skořicí. Mňam.
Karle, jakou škrabku používáte? Zkoušela jsem škrabku na sýr i na brambory a nešlo to, plátky byly moc tenké a trhaly se.. Díky.
Tak já bych měla recept na výborné rychlé lívanečky z cukrové řepy:
To se vezme jedna menší válející
se na silnici cukrová řepa, očistí se oloupe a nastrouhá na okurkovém struhadle do misky. K tomu se přidá 1 hrnek mléka, jedno vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, jeden prášek do pečiva. Vše se dobře promíchá a lžicí se dělají bochánky (nebo na lívanečník) na rozpálenou pánev a zvolna se smaží. Ještě teplé je možno obalovat ve skořicovém cukru, nebo potřít nakyslou marmeládou. Je to bašta bude to všem chutnat!!!
Věra