Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jídelníček Prosím o radu…dívala jsem se jaká strava je vhodná v šestinedělí (i kvůli kojení atd…a všude nacházím jen to,co nesmím,ale žádné doporučení…prosím,pokud máte nějaké osvědčené jídlo, pošlete mi recept…Děkuju
Berenike…víš, ono každý dítě je jiný, snese něco jinýho. Doktorka mojí Sáry mi řekla, že kdybych nejedla všechno, co píšou, skončím o chlebu a vodě
…obecně by se neměli nadýmavý věci…ale…co nenadýmá, že, takže i zeleninu musíš, obsahuje hodně vitamínů a potřebuješ jí. Mě dr. doporučila vždy vzít kousek - kousek papriky, kousek květáku apod. prostě se tím nenarvat. Sára teda byla velká, když se narodila, takže jsme neměli problémy s nadýmáním a jíst můžu teda všechno, protože je dost silná a vyprdí se…chce to prostě postupně. Co vím, že kamarádky hodně říkali ( trpí na prdíky hlavně kluci ), že dětem nedělá dobře čerstvý pečivo…to teda nejím do dneška, vždycky tak den, dva, starý. No a jasně, že si nedám fazolovou polívku nebo čočku
Chce to vyzkoušet co mimi bude snášet a co ne, protože co nesnese jedno, nezmanemá, že nemůže druhý ![]()
Ahoj Berenike,
tak já jsem si z toho, co jím , nedělala žádnou velkou hlavu. Jenom jsem do tří měsíců vynechala luštěniny, plísňový sýry a doteď, protože ještě trochu kojím, nepiji bublinkové vody a nic , kde jsou úmělý sladidla. Jinak jsem jedla všechno, na co jsem měla chuť a malé to nijak nevadilo.
Jo a odjakživa jsem závislá na čokoládě, jsem čokoholik, tu jím pořád , aji v porodnici a jak se zdá, tak to malé nevadí. Asi bude taky čokoholik. A nevyhýbala jsem se ani čerstvýmu pečivu, kdyť v porodnici nám taky dávala každé ráno čerstvé rohlíky. ![]()
ja jsme jedla v obou pripadech bezne jidlo, pravde je, za i pred porodem jsem jedla celkem zdrave. Ale cokoladu jsem si neodpustila. Samozrejme jsem vynechala alkohol, plisnovy syry, jidla s umelym sladidlem (nejvic jsme pila vodu a caj pro kojici matky) a ruznymi glutamaty (takze jsem se necpala konzervama, coz teda nedelam ani normalne). Moje starsi dcera trpela silene na prdiky, vadilo ji uplne vsechno, takze pokud mas podobny problem, tak to se chce vyvarovat tomu, co tu psaly holky prede mnou (lusteniny, perliva voda, cerstvy pecivo, i nejaka zelenina (to je individualni) - dcera nesnasela syrovou papriku, cesnekova jidla. Nekterym detem delaji problemy i jogurty, ale ty zase potrebujes kvuli vapniku. Jo a taky jsem hned poporodu znova na:,–(ila vitaminy pro tehotne a kojici matky (od doktorky a zname lekarnice jsem mela doporucenou Maternu - ale tu uz pak prestali snad delat, tak jsem presla na doporuceni na Mamavit). Rozhodne se ale prilis neomezuj, potrebujes silu, aby jsi zvladla mimco a taky kojeni. Moc stresu skodi!!
Hlavně vynech to, z čeho tě nadýmá. Je to velmi individaální. Luštěniny, zelí, květák… prostě vynech brukvovité (doufám, že to píšu správně). Však to poznáš co bude mimi vadit. Slyšela jsem, že se nemá jíst čerstvý chleba, rohlíky nevadí.
Hele a ja zas slysela ze rohliky vadi a chleba ne
no a pak si vyber. Ja jsem asi pred mesicem ryskla fazole a dopadlo to dobre, Tonda jenom vic prdel, ale boleni briska nemel. Jinak bych delala jak doporucuje Amynka , protoze pak bys fakt nejedla vubec nic a bala se i te vody.
AMYNKO - to bys skončila jen o vodě, chléb taky nadýmá ![]()
Moje známý syn měl bolení po všem, kromě vařených suchých těstovin…
- to by byl jídelníček
Vynech určitě luštěniny, kapustu, zelí, a perlivou vodu , ostatní poznáš, jak dítě snáší