Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
vánoce jsou za dveřma a já nějak nejsem schopná vymyslet, co letos napeču dobrého. Nemohly by jste sem napsat pár receptíků abych měla nějakou inspiraci? Klidně by to mohlo být i nepečené cukroví. Já letos nějak nemám náladu na velké vánoční přípravy
a přitom mě to vždycky tak strašně bavilo ![]()
holky z ŽpP, vy jste tam někde měly báječné recepty na pistaciové a skořicové cukroví, hoďte to prosím prosím sem!!! díky M.
Dejte to radši do soutěže o cukroví, ať je to hezky pohromadě.
Nejsou to moje recepty, ale snad se nebude Oharice zlobit, ze vam je sem kopiruju. Vypadaji opravdu bajecne
[quote:b35d030cb3]Pistáciové
těsto: 300g hl.mouky, 220g másla, 100g m.cukru, 100g pistácií, 1 van.cukr
nádivka:100g mletých pistácií, 100g piškotových drobečků (já je nedávám a dám víc pistácií), 3 Lž.cukru, 2 Lž. rumu, 1 Lž.másla
Pečeme při 200° 10 min. Pak slepíme a polejeme čokoládou a zdobíme pistáciemi.
Mandlové perníčky
ve vodní lázni rozpustíme 125g medu, 70g másla a kůru z 1 citronu a rozmícháme.
250g pol.mouky, 1/2 prášku do perníku, 100g neloupaných strohaných mandlí, 70g cukru dobře promícháme a přidáme med s máslem, 1 vejce a 1 Lž. rumu. Dobře vypracujeme a necháme odpočinout v chladu. Pečeme při 150°.Vychladlé zdobíme.
Linecké
260g hl.mouky, 130g m.cukru, 130g másla, vanilka, amonium(troch kypř.prášku)
Skořicové
220g hl.mouky, 140g másla, 200g cukru, 30g loupaných strouh.mandlí, 1vejce, 1/2 Lž. skořice, 1/2 Lž. citr.šťáva+ kůra
(vychladlé slepujeme jako linecké)
Bony(hřebíčkové)
200g másla, 200g mlet.oříšků, 200g pol.mouky(přidat), 100g cukru, 60g kakaa(nebo strouh.čokolády), 1/2 Lž. mletého hřebíčku, 1 vejce, vanilk. cukr
Upečemeve středně vyhř. troubě, slepujeme vanilkovým krémem a navrh nalijepe čokoládu a dáme 1/2 oříšku
Ty pistaciove vypadaji mooooc dobre
Ale kde shanite nesolene pistacie? Zatim jsem na ne nenarazila…
Má někdo recept na cukroví v podobě řezů? něco co vydrží až do Silvestra? myslim to co uděláte na plech a nakrájíte na minikostičky
@GabinkaCh píše:
Má někdo recept na cukroví v podobě řezů? něco co vydrží až do Silvestra? myslim to co uděláte na plech a nakrájíte na minikostičky
Najdi si recept na medovníkové kuličky, akorát to mezi fólií vyválíš na placku na plech a nakrájíš na malé kosočtverce. Můžeš to postříkat čokoládou. Nevím ale jak dlouho vydrží, záleží jaký recept si najdeš. ![]()
https://www.toprecepty.cz/…nebe-v-hube/
Tohle je dobrý, ač pracný. Mám zkušenost, že je to dobrý nechat odležet 3-5dní
@Borůvka1990 ty jsem mela a moooc dobry, za sebe doporucuju
a to nebe v hube dela mamka na oslavy a tak a po tom se vsichni muzou utlouct a je fakt lepsi to nechat odlezet, aby ty placky zmekly a byly vlacny, ale oboje vynikajici
![]()
@GabinkaCh
Mama delavala na vánoce zloutkove rezy (ořechové těsto a zloutkova poleva) a krajela to prave na minikosticky. ![]()
Já znám už zmíněné žloutkové řezy, Cikánské řezy, pak řezy Opilý František (v těch je tolik rumu, že do Silvestra vydrží), a teta dělávala Ukrajinské řezy (byly to placky z takového polokynutého těsta vyválené natenko a naplněné marmeládou a prosypávané ořechama s cukrem, polité čokoládou)