Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Perníčky na Mikuláše a zbytek tak 14 dní před.
Když dělám zázvorky, tak ty chtějí dřív.
Já bych měla strach, že do Vánoc bude všechno snědeno a budu muset péct znovu ![]()
@Verunka1995 Poslední týden v listopadu perníčky. V prosinci zbytek, nepečené pár dní před Štědrým dnem.
Začínám pomalu po Mikuláši. Sice se na pečení moc těším, ale teď v listopadu??
![]()
@NikysekR píše:
Začínám pomalu po Mikuláši. Sice se na pečení moc těším, ale teď v listopadu??![]()
Pokud má člověk čas a energii v týdnu tak pečení po Mikuláši stačí.
Já jsem od rána do večera v práci, takže přes týden už mě tedy ani nehne něco péct. Maximálně si zadělat těsto a klid a čas na pečení a zdobení mám jen o víkendech. A 2-3 víkendy pak nejsou moc (protože nesedíme o adventu jen doma, je taky potřeba nakoupit dárky apod.).
tak nejak po mikulasi az v pulce prosince… a letos na to asi kaslu, bavi me to, ale doma to vlastne nikdo neji, jen nejaka ta navsteva a zbytek rozdavam. a neznam teda nikoho, kdo by uz ted pekl ![]()
Vždy si říkám, že začnu kolem Mikuláše ale dopadá to tak, že peču nejdříve 14 dní před Vánoci. Péči perníčky, co jsou hned křehké, tak mě čas netlačí ![]()
Ja začínám 1.adventni víkend a pecu cele rodine, stiham to i s 2detmi,školou a vsim ostatnim ![]()
Nee,ale je to mazec,pecu treba 3dny v kuse cely den(zaridim si hlidani pro nejmensi,ta 4,5leta uz pracuje se mnou) a pak vse slepuji a zdobim,nepecene delam pred vanoci a to delam i likery.
Já začínám péct první víkend v prosinci. Cukroví slepuju týden před vánoci a 2 dny před štědrým dnem peču pařížské rohlíčky, trubičky a kokosový řez a nepečené.
Jinak v cukrárnách už začínají péct linecké(s kakaem, ořechy), aby to vše stihly a cukroví změklo. Nevím mě osobně linecké pečené 3 - 7 dní před štědrým dnem přijde málo „měkké, odležené“
![]()
@Verunka1995 teď je ještě hrozně brzy, neznám nikoho, kdo už by pekl, to nemůže změknout, ale spíš se to naprosto vysuší do vánoc, vždyť je to skoro ještě 2 měsíce ![]()
peče se po Mikuláši, kromě perníčků, ale i na ta je ještě brzy
@Verunka1995 píše:
Ahoj kdy začínáte péct cukroví? Říkala jsem si že začnu kolem 15. 11jelikož mám prcka tak toho moc nestihnu tak musím začít dřív
ale známí mi říkali že už pečou aby jim to pořádně změklo ale mě se to zdálo brzo
Nepecu, dostavam.
@Verunka1995 to bude chutovka víc jak měsíc staré cukroví
Většinou jsme začínala po Mikuláši ale už pár let peču jen linecké a to dělám kolem půlky prosince ![]()
Ještě nepeču, přijde mi to hrozně brzo. Začínám koncem listopadu, nepečené v týdnu před Vánoci. Ale koukala jsem, že začínají akce na oříšky, mandle, kokos, máslo - tak to postupně začnu nakupovat. U nás je to podle hesla - co nebude upečené, to alespoň nikdo nestihne sníst.
na přelomu listopadu a prosince peču perníčky a medové (potřebují změknout), a kolem mikuláše pokračuji postupně dalším suchým a týden před Vánoci mažu marmeládou a 2 dny před vařeným krémem.