Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pečeme týden před Štědrým dnem, nesnáším staré cukroví - pro mne „rozleželé“ rovná se staré. Den před Št. dnem slepujeme krémem, tři dny před ŠD marmeládou. Perníčky nepečeme, nikdo je nejí.
@mamoch Také peču týden před. Pečeme i perníčky, ale ty jsou hned měkké a moc dobré. Já mám ráda vše čerstvé. Pokud se to nesní do týdne, max. dvou, tak už se to nesní vůbec.
Vy co pecete az tyden pred Vanoci, to pak ale stojite od rana do vecera 2-3 dny u trouby, ne?
Ja mam kazdorocne plan, ze zacnu na Mikulase. A drzim se plus minus par dni. Rozesilam rodine postou, tak aby to posta dorucila. 7. ledna zbytky balim a rozesilam postou (druhe kolo). Nepecene delam v pulce prosince. Plnene do lednicky jen pod hrozbou nasili tyden pred vanoci, clovek jich strasne sni, uz to doma dlouhodobe nechci. Delam je pred navstevou tchana, vsichni se na to vrhnou jako kobylky a slibi si, ze zase pristi rok. ![]()
@Svistice píše:
Vy co pecete az tyden pred Vanoci, to pak ale stojite od rana do vecera 2-3 dny u trouby, ne?
proboha proc? Ja pecu, kdyz mam chut a cas, chodim normalne do prace. Ja sice zacinam driv, abych stihla k tomu vsechny vanocni vecirky
, ale dovedu si predstavit, ze za tyden mam v pohode hotovo (ale me se holt nechce kazdy den).
Dovedu si i predstavit, ze upecu za vikend. ![]()
mám blbý dotaz.Co péci v klidu už v listopadu a dát to do mrazáku? Utrpí to nějak?
Na fb se dneska hadaji zenstiny a duvod je dotaz, jestli uz ostatni zacinaji pect
.
@Burj Chalifa nic se nestane.
Klidne si muzes, uz upect suche a pred Van. plnit. Nic sucharum nebude a mrazak neni treba, jen dobre uskladnit. Nektere se na tom fb hrouti a delaji kovbojku.
@Burj Chalifa Moje babicka jednou zapomnela po Vanocich cukrovi v krabicich na chate. Prijeli tam az v breznu na Velikonoce a pry bylo naprosto luxusni. Pokud neni plnene nejakymi kremy z masla ci syrovych vajec, tak vydrzi.
No před začátkem adventu rozhodně nepeču. Před Mikulášem pečeme s mamkou perníčky. Cukroví až potom. Přičemž ona peče linecké slepované krémem, polévané čokoládou, žloutkové tyčinky s marmeládou a podobné mazané a plněné dřív, a já peču dva druhy rohlicku a pak tak dva druhy něčeho co střídám nebo zkouším nový recept a 3 dny před štědrým dnem dělám nepečené. A den před štědrým dnem peču štolu. Před svátky si cukroví prohodíme, takže nám to vyjde každé na cca 8-9 druhů. Cukroví jíme klidně když už je, v době příprav, ne až od 24. Stejně se jí max do silvestra. Pak už nikdo nechce.