Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
na přelomu listopadu a prosince peču perníčky a medové (potřebují změknout), a kolem mikuláše pokračuji postupně dalším suchým a týden před Vánoci mažu marmeládou a 2 dny před vařeným krémem.
@Verunka1995 píše:
Ahoj kdy začínáte péct cukroví? Říkala jsem si že začnu kolem 15. 11jelikož mám prcka tak toho moc nestihnu tak musím začít dřív
ale známí mi říkali že už pečou aby jim to pořádně změklo ale mě se to zdálo brzo
Po Mikuláši. Nepeču toho kvanta, jeden večer si zadělám těsta a další upeču. Nepečené den před Štědrým dnem. A mám prcka a k tomu práci.
Jinak holky, už jste mrkly na recepty na cukroví? , je jich tu dost.
Co pečete? Já dělám každý rok linecké, išelské, pak dortíčky s ořechy, vosí úly, vanilkové rohlíčky, ořechy plněné, pracny, perníčky a zbytek střídám, vždycky co mi padne do oka..u mě je horší vybrat, než upéct, pekla bych nejradši všechno, ale to bych to pak musela naházet v lednu kachnám, nevim kdo by ty kvanta jedl ![]()
edit: tak jsem si myslela, že peču tak 10druhů a myslím že jich bude spíš 15 vč. nepečeného
Příspěvek upraven 03.11.18 v 13:50
@lucynka25 píše:
Jinak holky, už jste mrkly na recepty na cukroví? , je jich tu dost.
Co pečete? Já dělám každý rok linecké, išelské, pak dortíčky s ořechy, vosí úly, vanilkové rohlíčky, ořechy plněné, pracny, perníčky a zbytek střídám, vždycky co mi padne do oka..u mě je horší vybrat, než upéct, pekla bych nejradši všechno, ale to bych to pak musela naházet v lednu kachnám, nevim kdo by ty kvanta jedledit: tak jsem si myslela, že peču tak 10drůhů a myslím že jich bude spíš 15 vč. nepečeného
Nedělám nikdy víc jak šest druhů. Hlavně linecké, kakaové slepované krémem a lepené mandlí, rohlíčky, perníčky, mandlové s marmeládou a ořechové s čokokrémem. Vosí hnízda nakonec. Pracny a mušličky jsou suché, někdy dělám strojkové kokosové nebo plněné minikošíčky. A slepované ořechy. Tatrankové. Ale to je taky suché.
Já letos budu péct JEN pracny a rohlíčky, a den před štedrým dnem kiwi řezy. Stejně každý ujídá jen čerstvé z plechu a pak si na Vánoce už nikdo toho nevšimne a v únoru to pak zobou ještě slepice
Ten mladší má 24.narozeniny, tak mě čeká dort a to bude pak sladkého až nad hlavu..
Začínám péct po mikuláši ![]()
@lucynka25 já peču: linecké, van. rohlíčky, išilské dortíčky, pařížské rohlíčky, marcipanové brambůrky, mini štafetky. Prostě jen ty druhy co fakt milujeme!!!
Já už se tak těším
už aby to bylo! Pečení mě moooc baví ![]()
Peču většinou jen perníčky a linecké. Tak nějak kolem Mikuláše.
Moje mamka peče těsně před Štědrým dnem, protože do těsta dává máslo, ne tuk, proto to má měkké a vláčné hned. Má vyhlášené cukroví po okolí. ![]()
Ťukala jsem si na čelo, že někdo peče už na začátku prosince ale péct v listopadu, to je teprv úlet ![]()
Já ještě nevím, jak to letos stihnu, většinou jsem pekla týden před Vánoci ale 13.12.mám termín porodu, tak nevím no. Asi budu muset začít dřív a ťukat si na to čelo ![]()
Po Mikulasi. Zacinam pernicky. Kazdy z rodiny pak ma pravo si vybrat jeden druh, sama si pak pridam nejaky dalsi, pokud mam chut a energii ( nebo mi zbyde neco, co je potreba nejak vyuzit, treba bilky). Pecu z masla, dlouhe ulezeni netreba. I tak jeste v lednu zbyva a nikdo to nechce. V listopadu resim darky, letos jsem jeste nezacala o nich ani premyslet.
Vikend pred Mikulasem pecu vse suche, protoze moje rodina rada pridel cukrovi behem adventu.
Deckam lepim marmeladou a nutelou na besidky, ktere maji behem prosince.
A zbytek plnim kremem 2 dny pred Van..
Letos poprve bud nebudu vubec pect nebo nejvys udelam 4 nejoblibenejsi druhy.
@lucynka25 dřív jsem pekla taky dost druhů ale už fakt ne. Děti mají rádi linecké takže to vím že zmizí
a už byl dotaz jestli bude zase to výborné tiramisu, bude. To zmizí hned a je to rychlovky, večer před ježíškem ještě vánočku takže sladkého je i tak dostatek a manžel se nejvíc těší na chlebíčky
. Konečně mám novou pekárnu tak i veka by mohla být super ![]()
Po Mikulasi a jen par druhu, protoze to u nas nikdo neji. Jen mladsi syn ma rad linecke, ale staci mu par kousku a bere do skoly krabicku na besidku.
@Verunka1995 píše:
Ahoj kdy začínáte péct cukroví? Říkala jsem si že začnu kolem 15. 11jelikož mám prcka tak toho moc nestihnu tak musím začít dřív
ale známí mi říkali že už pečou aby jim to pořádně změklo ale mě se to zdálo brzo
Teď péct???
no tak se tu nezdržuj a upaluj, ať to stihneš! Já myslím, že s rozumem postačí zacit 3 týdny před Vánoci