Cukroví - kdy začínáte péct?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5302
3.11.18 13:26

na přelomu listopadu a prosince peču perníčky a medové (potřebují změknout), a kolem mikuláše pokračuji postupně dalším suchým a týden před Vánoci mažu marmeládou a 2 dny před vařeným krémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.11.18 13:29
@Verunka1995 píše:
Ahoj kdy začínáte péct cukroví? Říkala jsem si že začnu kolem 15. 11 :D jelikož mám prcka tak toho moc nestihnu tak musím začít dřív :D ale známí mi říkali že už pečou aby jim to pořádně změklo ale mě se to zdálo brzo :D

Po Mikuláši. Nepeču toho kvanta, jeden večer si zadělám těsta a další upeču. Nepečené den před Štědrým dnem. A mám prcka a k tomu práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22892
3.11.18 13:30

Jinak holky, už jste mrkly na recepty na cukroví? , je jich tu dost.
Co pečete? Já dělám každý rok linecké, išelské, pak dortíčky s ořechy, vosí úly, vanilkové rohlíčky, ořechy plněné, pracny, perníčky a zbytek střídám, vždycky co mi padne do oka..u mě je horší vybrat, než upéct, pekla bych nejradši všechno, ale to bych to pak musela naházet v lednu kachnám, nevim kdo by ty kvanta jedl :lol:

edit: tak jsem si myslela, že peču tak 10druhů a myslím že jich bude spíš 15 vč. nepečeného

Příspěvek upraven 03.11.18 v 13:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.11.18 13:36
@lucynka25 píše:
Jinak holky, už jste mrkly na recepty na cukroví? , je jich tu dost.
Co pečete? Já dělám každý rok linecké, išelské, pak dortíčky s ořechy, vosí úly, vanilkové rohlíčky, ořechy plněné, pracny, perníčky a zbytek střídám, vždycky co mi padne do oka..u mě je horší vybrat, než upéct, pekla bych nejradši všechno, ale to bych to pak musela naházet v lednu kachnám, nevim kdo by ty kvanta jedl :lol:edit: tak jsem si myslela, že peču tak 10drůhů a myslím že jich bude spíš 15 vč. nepečeného

Nedělám nikdy víc jak šest druhů. Hlavně linecké, kakaové slepované krémem a lepené mandlí, rohlíčky, perníčky, mandlové s marmeládou a ořechové s čokokrémem. Vosí hnízda nakonec. Pracny a mušličky jsou suché, někdy dělám strojkové kokosové nebo plněné minikošíčky. A slepované ořechy. Tatrankové. Ale to je taky suché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
3.11.18 13:42

Já letos budu péct JEN pracny a rohlíčky, a den před štedrým dnem kiwi řezy. Stejně každý ujídá jen čerstvé z plechu a pak si na Vánoce už nikdo toho nevšimne a v únoru to pak zobou ještě slepice :? Ten mladší má 24.narozeniny, tak mě čeká dort a to bude pak sladkého až nad hlavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
3.11.18 13:46

Zásadně až po Mikuláši :cert: :pankac: :kytka: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
3.11.18 13:53

Začínám péct po mikuláši ;)

@lucynka25 já peču: linecké, van. rohlíčky, išilské dortíčky, pařížské rohlíčky, marcipanové brambůrky, mini štafetky. Prostě jen ty druhy co fakt milujeme!!!

Já už se tak těším :dance: už aby to bylo! Pečení mě moooc baví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.11.18 13:57

Peču většinou jen perníčky a linecké. Tak nějak kolem Mikuláše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
3.11.18 13:58

Moje mamka peče těsně před Štědrým dnem, protože do těsta dává máslo, ne tuk, proto to má měkké a vláčné hned. Má vyhlášené cukroví po okolí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
3.11.18 14:06

Ťukala jsem si na čelo, že někdo peče už na začátku prosince ale péct v listopadu, to je teprv úlet :lol:

Já ještě nevím, jak to letos stihnu, většinou jsem pekla týden před Vánoci ale 13.12.mám termín porodu, tak nevím no. Asi budu muset začít dřív a ťukat si na to čelo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35327
3.11.18 14:10

Po Mikulasi. Zacinam pernicky. Kazdy z rodiny pak ma pravo si vybrat jeden druh, sama si pak pridam nejaky dalsi, pokud mam chut a energii ( nebo mi zbyde neco, co je potreba nejak vyuzit, treba bilky). Pecu z masla, dlouhe ulezeni netreba. I tak jeste v lednu zbyva a nikdo to nechce. V listopadu resim darky, letos jsem jeste nezacala o nich ani premyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.11.18 14:41

Vikend pred Mikulasem pecu vse suche, protoze moje rodina rada pridel cukrovi behem adventu.
Deckam lepim marmeladou a nutelou na besidky, ktere maji behem prosince.
A zbytek plnim kremem 2 dny pred Van..
Letos poprve bud nebudu vubec pect nebo nejvys udelam 4 nejoblibenejsi druhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
3.11.18 14:45

@lucynka25 dřív jsem pekla taky dost druhů ale už fakt ne. Děti mají rádi linecké takže to vím že zmizí :lol: a už byl dotaz jestli bude zase to výborné tiramisu, bude. To zmizí hned a je to rychlovky, večer před ježíškem ještě vánočku takže sladkého je i tak dostatek a manžel se nejvíc těší na chlebíčky :mrgreen: . Konečně mám novou pekárnu tak i veka by mohla být super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.11.18 14:57

Po Mikulasi a jen par druhu, protoze to u nas nikdo neji. Jen mladsi syn ma rad linecke, ale staci mu par kousku a bere do skoly krabicku na besidku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
3.11.18 15:40
@Verunka1995 píše:
Ahoj kdy začínáte péct cukroví? Říkala jsem si že začnu kolem 15. 11 :D jelikož mám prcka tak toho moc nestihnu tak musím začít dřív :D ale známí mi říkali že už pečou aby jim to pořádně změklo ale mě se to zdálo brzo :D

Teď péct??? :zed: no tak se tu nezdržuj a upaluj, ať to stihneš! Já myslím, že s rozumem postačí zacit 3 týdny před Vánoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí