Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
doufám, že nezaložím zbytečně nové téma, ale podobné jsem nenašla. Když jsem byla malá, tak jsme doma měli super strojek na cukroví. Dala se teda sehnat i jen ná:,–(a na mlýnek na maso, ale měli jsme celý strojek. Pamatuju si, že i když mamka na to šíleně nadávala, tak nás to hrozně bavilo. Takové cukroví bych chtěla letos zkusit, ale nemůžu podobný nebo stejný strojek najít.
¨Nemáte někdo s něčím takovým zkušenost??? Jediné, co jsem našla, je BOSCH MUM za 5000,– - je to kuchyňský robot, který má v příslušenství, jež si ale musíte dokoupit tu „ná:,–(u“ na strojek. Nechce se mi ale kupovat tak drahého robota.
Cukroví se přes ten strojek jakoby vytlačovalo… ![]()
Díky!!!
Zuzka
Vím asi co myslíš, taky na něm dělám každé vánoce cukroví
.
Nemyslíš náhodou tento?? Je totiž mlýnek na maso, tá ná:,–(ka je k dokoupení.
Tak tak, v klasických domácích potřebách seženeš obyčejný mlíken na maso a na něj nástavec. Jen pozor, kupuj to tak, abys měla po ruce vždy ten mlýnek, protože ty nástavce dělaj v různých velikostech stejně jako mlýnky - já koupila loni a netrefila jsem se:D
Žádnýho robota bych nekupovala…ten mlýnek sic vyjde relativně draho (do 1tis), ale určitě levněji než robot
No tak nevím, jestli je to „rukama“ nebo čím, ale já nakonec dycky z těch vykrajovátek, co jsou na tom nástavci použiju jenom jednu, protože z těch ostatních se to cukroví strašně láme. Vám to jde, holky, ze všech těch otvůrků?
PAVLIČKO, taky jsme to doma dělali jen z jednoho o tvoru a zbytek se lámal ![]()
Já dělám banánky a t oje nz jednoho…a no problem. Jen to nesmí být moc dlouhé
No mě to jde vždycky jenom z
""http://img512.imageshack.us/img512/9987/beznzvubv8.png:http://img512.imageshack.us/…znzvubv8.png
PARDON, to bylo v rychlosti nakreslený
, hahaha
Ale jak je vidět, tak nejsem v tom sama.
To je přesně ta část, kterou taky používám. Teda ani jsem to s jinou nezkoušela…
No tak já nevím, ale používám jich více a nemám teda problém. I když přiznávám, že hodně používám tu nakreslenou část
. Dělám jak banánky, tak kolečka. Vždycky z toho něco vyleze a z toho se pak dotvaruje ![]()
Ahojky, tak já přes strojek dělám kokosové rohlíčky. A právě využívám jen ten nakreslený tvar. Ale nejvíce by mne zajímalo jestli těmi banánky myslíte jen tvar nebo nějaké cukroví. Pojem banánky by mne zajímal. Takže jestli máte nějaký super recept, tak sem s ním. ![]()
Čertíku, já dělám banánky přes ten nakreslený vzor. Nechám vyjet krátkou „nudli“ a tak jí dám na plech. Po upečení slepím dvě „nudle“ marmeládou a pocákám čokoládou. Dělám hlavně kokosové banánky. Recept má teď ale moje mamka. Pokud budeš chtít, dodám. Z toho samého těsta taky udělám z tohoto vytlačeného tvaru kolečko a po upečení jen pocukruju
.
Jojda holky, nějak se nám to pečení blíží. Vím už o několika, co pečou, ale zdá se mi ještě brzy, začnu až po mikulášovi ![]()
tak jsem si říkala,že vás nemůžu ochudit o rodinný recept, který mám od maminky mého muže ![]()
rohlíčky z fary, sirky
15 dkg cukru
4 žloutky
25 dkg másla
vanilkový cukr
500 g hladké mouky
půlku PDP
děláme přes strojek tyčinky, pečeme prudčeji, asi na 190 st.
slepujeme po dvou marmeládou nebo i krémem a konec namáčíme v čokoládě
jsou úžasné , z tohoto těsta lze i dělat košíčky, z poloviny dávky je cca 50 košíčků
Kokosové rohlíčky:
80 g cukru
20 g vanilkového cukru
120 g kokosu
120 g tuku (ceres, iva a pod)
300 g polohrubé mouky
1-2 vejce
Projedu přes strojek, po upečení jednu stranu namáčím do čokolády. ![]()
Náš recept na strojkové banánky (tak jak někdo psal výš - udělám ty nudličky z obrázku, upeču, slepím marmeládou, mamka z půlky namáčí do polevy):
25dkg hladké mouky
12dkg cukru
12,5dkg 100% tuku (Omega)
5-6dkg másla
2,5pudingového prášku
1,5vejce
kvůli dávkování děláme d vojité dávky, aby se to lépe počítalo:D
tak koukám, že recepty jsou obdobné. Jen dám tip na jednodušší a pěkné barvení čokoládou. To namáčení je dost náročný, teda pro mě jo
. Když mám ty banánky slepené, tak já naskládám po řadách k sobě, rozpuštěnou čokoládu natáhnu do injekční stříkačky (koupíte v lékárně), bez jehly samozřejmě
a postříkáte tím ty banánky sem tam, cik cak. Vypadá to fakt vzhledně. To je fígl mojí mamky ![]()