Cukry dětem do roka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
211
13.8.10 14:58

Cukry dětem do roka

Ahoj… chtěla bych se zeptat jak moc jste řešili nebo řešíte cukry v jídle a pití u dětiček do jednoho roku. Myslím třeba čaj ,jaký kupujete ? Já bych chtěla co nejméně zbytečných cukrů a tak jsem zatím kupovala Bio čaj bez přidaných cukrů, ale popravdě chuť nic moc, pak fenyklový, ale ten zase nechci dávat pořád. A jídlo třeba dětské sušenky tam je taky cukrů požehnaně, ale asi se tomu nevyhnu co. jinak poctivě kontroluju etikety, ale jen by mě zajímaly vaše tipy a zkušenosti. Díky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7366
13.8.10 15:06

Pytlíkový čaj?
Já dělala a dělám normálně pytlíkový (dětičkám ředilavodou, a dělala jsem nějaké neagresivní ovocné) a nesladíme v rodině nikdo.

kaše jsem kupovala ve zdravé výživě kukuřičnou a další (to obsahuje jen tu obilovinu), už ani nevím, dělala jsem z vody a s bílým jogurtem a ovocem - tam byl cukr jen z toho ovoce.

Sušenky apod dětičky neptořebují, stačí kukuřičné (rýžové a další) křupky.

Ikdyž já to až tak nehrotila, jen jakože to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.8.10 15:11

Přessně tak - čaje sáčkové - dětské kupříkladu Leros.
Místo pečiva a sušenek křupky, místo piškotů chlebovou kůrku.
Kaše ze zdravé výživy. Jogurty bílé.
Jde to snadno, ale určitě to nemusí být striktně dodržované.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.8.10 15:18

Tak Míšu jsem rovnou zvykala na kohoutí vodu, fenyklový čaj mu tedy nechutnal, ale od 9. měsíce jsem mu dělala ovocný pytlíkový čaj z DM a ten chutná i mně. Granulovaný hnusy mi nesměj do domu, je to samá glukóza. Sušenky jsem nedávala, jen ty křupky a kaše jsem dělala rýžovou od Nestle nebo ze zdravé výživy, ty slazené nejsou. Míša stejně na sladké moc nebyl, miloval kyselé - největší pochoutka byly probiotické kapky Hylak :poblion:
Teď ovšem v roce a půl už sladký dostává a to díky mojí prožranosti :zed: . Jak jsem těhu, musím sežrat denně něco sladkého a on na mně sušenku nebo koláč vždycky vyloudí, musí mít to co máma :roll: . Teta mu občas přinese Brumíka, tak mu ho taky nechám. Na pití mu občas udělám ředěný ovocný džus, ale žádný jupíky - normální stoprocentní pro dospělé. Škoda, mohl bez sladkostí vydržet déle, ale nezadařilo se :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
13.8.10 15:24

já povoluji trošku až teď. Malá jedla vždy dobře, takže piškoty byly za odměnu jen tak mezi jídlem (sušenky jsem nekupovala a nekupuji) čaje sáčkové nebo vodu, jogurty bílé - teď pomalu přestává jíst tak dávám do nich marmeládu nebo koupím tvaroháčka a naředím jogurtem. To samé s ovocem, nechce ho jíst tak někdy převařím čerstvé a přisladím když je kyselé. Do roka jsem to tedy držela striktně, teď už tolik ne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.8.10 15:37

čaj nepil Vojta v životě.. nikdy jsem do něj žádný nedostala.. pije vodu, mlíko, ovocné džusy. jako pídě pil jen ředěný jablečný džus a mlíko. vodu plival přes celý pokoj.. :)

kaši jsem neřešila, kupovala jsem co mu chutnalo, sunarku rýže s kukuřicí,.. takové ty „zdravé“ kaše nechtěl - ani se nedivím, poté co jsem ochutnala :)

jogurty jen bílé, bio z valmezu, Olma klasik, nebo activii (ty z valmezu nemají vždycky a nic jiného nejedl) jiné nejedl.. až kolem roka jsem povolila pribináky a podobné věci.

sušenky jsem dávala, křupky nejedl.. ale dávala jsem děstké hami zvířátka. piškoty vůbec, ažkolem roka jsem začla s amarantovými z DM..kupuju dodnes.. jinak klasické „dospělé“ sušenky, to je něco, co mi nesmí do domu, nesnáším ty krémy a náplně.. a není to pro cukry.. takže jak začal mlsat, tak sušené ovocné tyčinky z DM, amarantové piškoty, špaldové bio sušenky a takové věci. nebo vafle s medem z DM.. (ale to už jsem někde kolem 18m až 2 let věku.. což je OT jak brno..).

ale já to nehrotila teda už vůbec. moje dítě bylo hubené a přehaně aktivní a cukry prostě potřeboval. a jedl dobře i tak.. asi kdyby nejedl, víc bych se bránila pamlskům aby jedl jídlo..

jinak cukr jako takový fakt není jed, děti ho potřebují, je to jako sůl… je pravda, že je potřeba se trochu zamyslet, ale zas to nepřehánět.. :-D i tuky, bílkoviny i cukry, a to i jednoduché, tělíčko potřebuje.. a ti aktivní potřebují víc.. nejlepší jsou ale ovocné cukry, to bezpochyby..

jediné, co, tak má zásek na čištění zubů. čistil by si je pořád :) zvyk je zvyk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
13.8.10 15:59

No holky děkuju… já myslela taky sušenky dětské od Sunarky, ale zatím je nedávám. Dobrý nápad jsou ty křupky. My doma taky nesladíme tak chci, aby malá co nejdéle bez těch cukrů taky vydržela :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
13.8.10 16:00

Když to tak čtu, tak jste se všechny vyhly přesnídávkách :-) …nebo vám snad všechny děti jedí přírodní ovoce, a nebo kupujete drahé tzv. bezcukrové přesnídávky (těm nevěřím :think: ) :nevim: Jj, souhlasím, že děti potřebují cukry na celkový vývoj, mozek a jako energii, takže přesnídávky dávám jako jediné vysloveně sladké jídlo. Občas teda rohlík, kůrku chleba nebo piškot,tam taky samozřejmě je cukr. Ale zakázala jsem babičkám sušenky, čokolády, sladké jogurty a tak vůbec :cert: :lol:
Samozřejmě některá starší návštěva v dobré víře přinese něco sladkého, tak to se snad bude tolerovat…zatím je Kuba malý, tak nehrozí „sladké dárky“ 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
13.8.10 16:09

Tom jí dobře, není žádné tintítko, takže na cukry jsem pes. On snad nic sledkého ještě neměl. Nekupuji ani masozeleninové skleničky, ve kterých je hroznová a jablečná šťáva (a že jich je :roll:). Granulované hnusy a dětské sušenky mi nesmí do domu. Futruje bez problémů křupky a pije sáčkový ovocný čaj. Kaše kupuji jen ty základní z Dm - obsahují jen obilninu. Stejně tak bílé jogurty. Jí je krásně, takže nebyl důvod kupovat ochucené.
Něco jiného jsou hubené děti nebo vybíraví nejdelíci, tam chápu, že maminky sáhnou po čemkoli, co je dítě ochotné pozřít.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
13.8.10 16:14
zoubky píše:
Když to tak čtu, tak jste se všechny vyhly přesnídávkách :-) …nebo vám snad všechny děti jedí přírodní ovoce, a nebo kupujete drahé tzv. bezcukrové přesnídávky (těm nevěřím :think: ) :nevim:

Mě jí „přírodní“ ovoce. Zpočátku mixované, ale neslazené. Teď už docela dlouho jí celé sám - jablko, hruška, meloun, jahody, banán, broskve, borůvky (to je největší prča :mrgreen: )
Na cestách, když není čerstvé ovoce, nebo když není čas nebo prostor na samokrmení, tak dávám frutapuru bez cukru.

• Citovat
  • Upravit
23847
13.8.10 16:34

Zoubky, přesnídávky jsem kupovala v diakoutku - neslazené Hami nebo Hamánek, stály stejně jako slazené 10-14 Kč. Je fakt, že je v tom ještě škrob, takže nic moc, ale Frutapuru mi prostě nejedl, čerstvé ovoce taky moc ne. Jo, s ovocem je boj dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.8.10 17:04

přesnídávky sunárek obsahují jen ovoce - kupovala jsem výhradně a pouze ty. ty slazené nikdy. sklínky s hroznovou šťávou apod. až později, do roka myslím, že jich moc nebylo..

jinak přírodní ovoce v syrovém stavu nejí pořádně ani teď, nejedl ho nikdy, my mu obecně moc nedáme, tak se není co divit..jsme zeleninová rodina..
jí mi akorát lesní (borůvky, maliny, ostružiny, jahody), zahradní jahody a rybíz -a le po tom se může utlouct… mandarinku si vezme někdy, jabko ani omylem, atd. ale je schopnej chroupat ledový salát.. :)

zoubky - proč nevěříš bezcukrovým?? oni musejí psát složení na výrobek, obsah ovoce se dá zjistit analyticky.. já tomu věřím.. a to jsem potravinář :mrgreen: prostě když do ovoce narvou rýžovou moučku, je jasné, že musejí přidat cukr, když ho nechají jen tak, řídké, nemusí nic přidávat. max. smíchají sladké a méněsladké ovoce..

co se týká sušenek, přišly mi lepší ty hami. míň sladký, míň prasily.. sunarka je jak med..ale jak vzpomínám hloub (už je to dávno :-P ), tak do nějakých 9m jich jedl fakt malinko, bála jsem se že se přidusí 8-) začlo to víc až později, ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
13.8.10 17:05

Nečetla jsem diskuzi.

J8 za sebe cukr dávat nechci. Vybírám potraviny bez přidaných cukrů, čili ani sušenka nehrozí. Dávám kukuřičné křupky.
Jedinné, kde jsme se cukru nevyhnula byla švěstková přesnídávka a pití na zácpu, tam i u HIPP cukr bohužel je.

Na pití mi dr. řekla, že nejlepší a ideální je to, co dávám… čili voda. Někdy poředím 100% jablečná juice bez cukru a konzervantů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.8.10 17:08

K přesnídávkám - opravdu dosud kupuji jen bez přidaného cukru, plus už jí převážně čerstvé ovoce..
Raději dám 19 kč za značku třeba Sunárek bez přidaného cukru, než dát 10 za fujtajbl oslazený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
13.8.10 17:41

Lizbeth - přesně tak a teď už si dělám svoje doma. 2 jabka má na 2-3 dny k tomu přidělám nektarinu, broskev nebo se právě chystám si zavařit švestkové pyré… a taky chci zkusiz hrozny,ale ty jí asi zkusím dát oloupanou dužinku bez pecek přímo do pusinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí