Cuky v nohách, nespavost, tzv. roupy?

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8384
24.2.11 03:22

cuky v nohách, nespavost, roupy???

Ahojky predem se omlouvam za nadpis, ale sama nevim jak to nazvat…Jsem 37.tt ale uz delsi dobu mam problemy se spani. Popisu situaci: jdu spat zalehnu citim se fajn unavene a hezky uvelebene..asi po 15ti minutach nebo pul hodince zacnu mit tzv. roupy, v nohach mam pocit jako kdyby mi mely samy cukat, musim s nima hnout a porad se jen prevaluju, nemuzu usnout prave kvuli tomu pocitu v nohach. Spatne se to popisuej ale asi kazdy zazil poci zoufale snahy o spanek a onen zminovany pocit v nohach…Pila jsme medunkovy caj, nohy mam podlozene polstarem, teple mleko s mede taky nic…nohy mi otekaji poslednich asi 14 dni (ale cuky pred usnutim ma mnohem dyl), ale nenatekaji nejak extremne
Doufam ze nekdo pochopil co mam na mysli, nevim jak jinak to popsat :-) uz jsem zoufala
Dotaz zni tedy jestli to nekdo ma taky, co na to pomaha a co to muze byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sepi
24.2.11 04:15

ahoj, mohl by to byt syndrom neklidnych nohou, kterej je v tehotenstvi docela castej, nekdy je dusledkem anemie.

• Citovat
  • Upravit
17050
24.2.11 07:04

Ahoj, jééje, to byla noční můra pro mě. V obou těhotenstvích. Dohánělo mě to k šílenství :roll: . Je to taky prý způsobeno uvolněním kyseliny mléčné v těle. prý taky po námaze atd… Mě nepomohlo nic :-( . Až asi v šestinedělí to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.2.11 07:12

ach jo :-( v pul paty jse dnes sla zkusit znova usnout, pak jsem to zas vzdala a usnulaj sem asi na hodinku na gauci :cry:
Potom uz jsem to citila v celym tele…ale ty nohy des…
Je pravda ze po namaze no spis ne namaze ale kdyz sem jednou byla u znamych dlouho se sedelo a mne natekly nohy tak to bylo horsi ale vetsinou pred spanim uz koukam na TV s nohama nahore…
Takze vam na to nic nepomohlo? Asi se zblaznim podnesku…mam 3 tydny do porodu nechci je protrpet ale spaaat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
24.2.11 07:17

Alja: mě to začalo někdy od poloviny těhotenství. Zkoušela jsem studenou sprchu, teplou sprchu, dokonce podkolenky, abych měla stáhnuté nohy, polštáře pod nohy, spát v sedě, gely na nohy a nic nezabíralo:((. To pro mě bylo fakt snad nejhorší na těhotenství. A přitom jsem brala i minerály a vitamíny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.2.11 07:21

no ja ani presne nevim kdy mi to zaclao ale nebylo to tak strasny jako posledni asi tyden nebo jak dlouho…ale posledni 3 dny je to extrem :-( od poloviny jako ty to bych se zblaznila…uz ted je to strasny…
Myslela jsme ze porodem to prejde u tebe az o neco pozdeji teda vid?
Ja brlaa chvili magnesium a potom zelezo ale td neberu nic..jdu dnes na kontrolu mam o tom rict dr nebo je to blbost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
24.2.11 07:27

Alja: řekni, ale moje dr se mi teda spíš vysmála ( ale je to kravka- už mám jinou.. Tahle mi řekla tak hnusné věci, že… :roll: Tak na to nekoukej). Fakt to řekni, za to nic nedáš a může to být něčeho nedostatek, jen mě nic nezabíralo k doplnění.
No a přestalo mi to asi až když se cosi v těle vyrovnalo a to nebylo mávnutím proutku…
Tak držím palce, ať je to lepší. Ono to je tak moc psychické taky. Já už nechtěla jít ani spát :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
24.2.11 07:55

Jo, mám to taky, měla jsem i při Anežce. Je to fakt děs, ale říkám si že jsou i horší potíže v těhotenství :lol:
Neboj, přejde to po porodu. Já už teď opravdu tvrdě spím tak 3-4 h v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
24.2.11 08:22

Jj, syndrom neklidných nohou … přítel to má alod cukrovky, a mě děsně čílí jak furt těma nohama štrachá hází,„krtá“ po posteli :roll: .Jemu pomáhá když už je to extrém studená sprcha, nebo si bis stoupne na balkon. prostě aby ty nohy schladil a pak rychle spát.
jinak na to má prášky kterými se léčí parkinson nebo něco takovýho :think:

• Citovat
  • Upravit
409
24.2.11 08:31

Ahoj, také je to pro mě noční můra…skoro pokaždé se děsím noci..v podstatě vůbec nespím. Nohy mám podložené dvěma polštáři a stejně to nepomáhá. A ještě se mi na nich dělají modřiny…některé fakt obří, některé normální…máte to k tomu také některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
24.2.11 09:04

Holky, ano, je to syndrom neklidných nohou, mám to taky, a nejen v těhotenství…a je to fakt děs, ale co (a jestli vůbec) na to něco pomáhá, to nevím :nevim: Nikdy mě ani nenapadlo se na to zeptat u lékaře (ani u obvoďáka teda). Ale myslím, že nějaké magnesko a železo na to fakt nezabere, to je spíš na křeče, ale toto je něco jiného…kdybyste některá přišla na způsob, jak si od toho ulevit, tak to bych byla opravdu ráda…protože za „normálních“ okolností to mívám občas, teď v těhotenství je to furt :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
24.2.11 09:06

Andělo, zchladit nohy říkáš jo? Nu což, to mě nic stát nebude, zkusím to :-)

Vercao a nemáš spíš právě křeče? Když máš i takové modřiny… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
24.2.11 09:11

Křeče jsem měla, ale jak píšeš…na ty mi zabralo magnézko, kdeždo na ty neklidné nohy nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
24.2.11 09:20

Ahoj, přesně tohle mám taky, měla jsem to i v těhotenství, ale mám to i ted, kdy už je mladšímu dvaa roky. Když jsem to někomu řekla, tak nechápal o čem mluvím, u dr jsem s tím ještě nebyla. Taky se to neobjevuje každý večer ale jen někdy :nevim: Zjistila jsem, že když už se mi to stane, mám zároven hlad, a pomůže mi něco sníst, nebo vypít kakao. Myslela jsem, jestli to není nízku hladinou cukru, když mě to po tom jídle přejde a normálně usnu. O těch neklidných nohou jsem četla, myslím, že to je ono, ale nikde nepíšou, co s tím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
24.2.11 09:40

Přidávám se do kroužku trpících :roll:
U mě je to ale divný, chodím spát dřív než chlap, to usnu v pohodě, on přijde tak za tři hodiny a já pak sůvím, nemůžu spát, s nohama musím pořád cvičit, pořád mě někdo něco svědí a kouše, tak sebou melu a házím, že radši vstanu a jdu si do kuchyně číst :nevim: A většinou tak za dvě hodiny se vracím do postele. Měla jsem to i v prvním těhu, po porodu odeznělo, tak doufám, že tentokráte mi to nezůstane i dál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí