Strach z mimoděložního

23.2.11 16:30

strach z mimoděložního

ahojky všem, nejspíš jsem hysterka, ale prosím o rady a poznatky… Minulý říjen zamlklé těhu, revize, ted jsem zase těhotná. vůbec nevim kdy byla ovulace,ale myslím, že tak zhruba 14 dní po ms. poslední ms byla 27.1. testy bych tak brzo neřešila, ale udělalose mi zle, tak jsem to zkusila. jenže cca 5 dní poté špinění, takový narůžovělý, takže jsem byla u doktora, který na utz nic neviděl, vzal mi krev, hcg ze včera 311. každopádně mě vystrašil možností o mimoděložním… no, jen se tak zmínil. strašně se bojím, do špitálu nechcu, mám fobii i z té operace atd.. určitě to hodně z vás pochopí… Jdu znovu na utz v pondělí,ale vzhledem k tak brzkému těhotenství tam beztak nic neuvidí. to mě jako pošlě do špitálu?? a když jsem celkem bez bolestí, můžu to odmítnout? špinila jsem opravdu jen pár kapek, prý je to prokrvená sliznice. břicho mě bolí, ale začínám mít pocit, že začne vždycky jen když se začtudo téhle diskuze:-( nedokážu nic dělat, mám fakt strach.. kolik z vás mělo podezření jen tak z pár kapek krve a naklusalo hned do špitálu?? všem dobrotivým předem velký dík!!!

plus další dotaz, páč to nikde nemůžu najít, ikdyby mi zjistili normální těhu v děloze, je tu jistá možnost,že se to zahnízdilo ještě někde jinde, ale vejcovody se na gyndě normálně nevyšetřujou, to se jako fakt pak teda kvůli tomu pak objeví zničehonic náhlá břišní příhoda a najdou pak při operaci i mimoděložní?? toje tak ze zajímavosti…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
271
23.2.11 17:06

Ahoj.
Já mám za sebou jedno mimoděložní. A nechci strašit, doufám, že u Tebe to bude zcela jiný a že vše klapne až do zdárného porodu. Necelý týden po vynechané MS jsem ráno začala malinko špinit. Byla středa. Dva dny před tím, mi kamarádka v laborce nabírala krev, HCG bylo 313. Nezdálo se jí, říkala, ať v pátek přidju znova, že zkontrolujeme nárust, mohlo by to být totiž mimoděložní. A taky že bylo. Na páteční kontrolu jsem už nestihla dojít. Šla jsem rovnou do nemocnice.
Byla jsem velice zapeklitej případ, v děloze málá dutinka, odpovidající délce těhu, ale hcg nestoupalo, tak jak má. Sem tam byl i pokles. Z úst doktorů jsem si vyslechla víc než dost diagnóz a nakonec se místní experti mého připadu vzdali a následoval akutní převoz 150 km do Prahy do Podolí. Tam to šlo šup šup, jiný přístup lékařů. V 8h příjezd, a v 11h jsem už věděla, že jdu v 13h na sál. Bylo to mimoděložní těhu a né, jak mi tvrdili místní lékaři, že by se mohlo jednat o rakovinu vaječníků nebo těhu ve vaječníku :pocitac:
Dle mého by jsi měla navštívit lékaře hned při jakémkoliv zhoršení zdravotního stavu. Alespoň pro klid duše :srdce:

Příspěvek upraven 23.02.11 v 17:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.11 17:09

ahoj. díky, já byla u lékaře včera, ale na nějaký soudy je příliš brzy… špinění bylo přesně v době kdy sem měla dostat ms. a jestli se můžu zeptat jak dlouho sis poležela v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
23.2.11 17:11

Já tam byla tři týdny…
Ale jak jsem už psala, se mnou to bylo komplikované… pokud by se u Tebe jednalo o mimoděložní těhu a bylo hned vidět a né jako u mě, tak by jsi pravděpodobně prodělala laparoskopickou operaci, to je šetrná operace, pár malých jizviček. V Praze mě ve čt operovali a v so jsem jela domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
24.2.11 07:56

Klid a žádné stresy. Já loni 1 ZT, 2 měsíce nato samovolný potrat, po 4 měsících //. Taky tam doktorka nic neviděla, HCG 600 a to jsem měla být myslím ve 4tt+5.. Za dva dny nato viděl jiný doktor mimoděložní ve vejcovodu :nevim: a dnes se mi tam ( v děloze samozřejmě) mrská malinký človíček a práská rukama. A to mě poslal do nemocnice na operaci… Čekej, nestresuj se, já otěhotněla až nějaký 25DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
24.2.11 08:00

drzim palce. aj v rijnu mela kazdopadne hcg tyden po vynechani 250 a 3 tydny nato samovolny potrat, bez revize, jen takova silnejsi menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
24.2.11 08:03

ahoj, pokud nešpiníš ani nekrvácíš, tak je velká šance na normální těhotenství

• podle mě je více než vhodné zajít na kontrolní odběr krve, jestli se hcg zvýšilo jak mělo, tak je to s největší pravděpodobností OK, držím palce (zajdi si zítra sama do laborky jako samoplátce a budeš určitě klidnější :hug: )

ps když tě někdo straší,tak by tě snad měl automaticky pozvat na další krev, ne? :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.11 10:37

ahoj, díky všem za reakce, já jsem právě špinila, teď už je to snad ok. pobolívá mě ale břicho, řekla bych jako by ten čípek..že mě bolí…tak já doufám, že mi v pondělí na gyndě vezmou krev. mám jen strach, že na utz ještě neuvidí ani ťuk a požene mě do špitálu, to bych fakt nerada:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí