Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V prvním těhotenství se mi prsa zvětšily cca mezi 7-8 měsícem. Po porodu se pak nalily ještě víc. Teď je mám velký už dlouho (z necelých B solidní C) a děsím se toho, co bude po porodu… ![]()
Možná se ti zvětší až tím mlíkem… ![]()
Mně se při druhém těhu nervětšily, ale po porodu jsem je měla tak moc nalitý, že mi několik týdnů vytýkalo mlíčko samo. Upravilo se to až tak 3 týden po příchodů domů a abych pravdu řekla byly tak velký, že jsem neměla v porodnici na ně žádnou podprsenku a to jsem si kupovala o číslo větší než jsem měla poprvé ( a to jsem si kupovala poprvé také o číslo větší). A teď? Vypadám pak přistávací rampa. Nebo také plochodrážník ![]()
ahojky mne se behem tehu nezvetsily snad vubec,vsechny zenske v porodnici balony jak neco a ja dve sipinky:)ale nemela jsem vubec mleko,takze to bylo nejspis tim:)kojila jsme snad jeden den:)za to ted dva roky po porodu mam o dve cisla vetsi prsa:)a taky dvacet kilco nahore:)
Takže si myslíte že si nemám z toho dělat hlavu a podprdu si raději koupit o to číslo větší?
Mě se prsa zvětšila mezi 2 - 3 měsícem těhotenství, ale do konce 4 měsíce se daly zase do původního stavu. ![]()
Teď jsem 38tt a prsa jsou pořád stejná, tak už jsem taky začala mít obavu, zda je to normální, ale myslím, že to po porodu hned doženeme
![]()
Anonymní píše:
Takže si myslíte že si nemám z toho dělat hlavu a podprdu si raději koupit o to číslo větší?
O číslo minimálně, já mám nakoupeno o 2 čísla větší ![]()
Anonymní, sama bych to nenapsala lépe. Ze mně byly ještě sestřičky nadšený, že ještě existuje možnost aby prsa vyrostly a byly pěkné. Jen zapomněy doda, že to také nemusí být navždy
No já to taky tak měla mezi 2-3 měsícem se mi zvětšily spíše bych to přirovnala k tomu že byly nateklé a pak byly zase zpátky v mé velikosti a teď se blížím ke konci tak jsem začala mít obavy doufám že to opravdu po porodu doženeme moc ráda bych kojila ![]()
Anonymní píše:
No já to taky tak měla mezi 2-3 měsícem se mi zvětšily spíše bych to přirovnala k tomu že byly nateklé a pak byly zase zpátky v mé velikosti a teď se blížím ke konci tak jsem začala mít obavy doufám že to opravdu po porodu doženeme moc ráda bych kojila
Kojení nemusí být vždycky spojeno s velkými prsy ![]()
Ale určitě to půjde, neboj se a dopředu se nestresuj.
Já jdu s uklidněním…Mě se prsa nijl výrazně nezvětšily. Před dětmi 75 někdy A někdy B. Po dětech (3 ks) se to ustálilo na 75B. Vůbec jsem neměla žádné bolestivé nalití prsou po porodu. Přesto bylo kojení naprosto bez potíží (2× do dou let,
po třetí to dopadne snad zas tak.
Omlouvám se, že je to na půl. Nejmladší Amazonka úřaduje.
Klára
Zuzana. k píše:Anonymní píše:Kojení nemusí být vždycky spojeno s velkými prsy
No já to taky tak měla mezi 2-3 měsícem se mi zvětšily spíše bych to přirovnala k tomu že byly nateklé a pak byly zase zpátky v mé velikosti a teď se blížím ke konci tak jsem začala mít obavy doufám že to opravdu po porodu doženeme moc ráda bych kojila
Ale určitě to půjde, neboj se a dopředu se nestresuj.
Malá prsa nejsou překážkou v kojení. Mám pocit, že spíš naopak. Někde jsem četla, že u malých prsou jde kojení snáž, že naopak ty co je mají obrovská mohou mít při kojení problémy…
Moc děkuji holky uklidnily jste mě myslela jsem si že jsem asi jedniná protože holky kolem mě mají krásné velké prsa a já pořád nudle
A jak píšete možná jim ještě vytřu zrak že budu mít krásně snadné kojení i s mini prsy ![]()
Zdravím,
Možná je to hloupá otázka ale moc by mě zajímalo jak to je nebo bylo u vás.
Je možné aby se mi během těhotenství vůbec nezvěšily prsa? Laktoza mi z prsů vyteká ale že by se zvětšily tak to ani omylem. Je možné že se zvětší až po porodu vím že mléko se utváří až po porodu ale neměly by se prsa alespoň zvětšit? všude slyším jak mají holky z B krásný D atd.
Děkuji všem za odpověď