Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky Ajli, tak se musím pochlubit, jak mi Anička dnes krásně spinkala, od 23.00 do 7.30, je to šikulka. Dnes jsem si všimla, že má červený zadeček a jedno stehýnko, tak si myslím, že to má asi potničky, že jí den předtím, jak tak nespala, bylo asi teplo. Měla jsem jí na noc v zavinovačce a dnes spala bez, tak je docela možné, že to bylo tím.
Uvidíme, snad to už bude teď jen a jen lepší.
Já jsem dnes taky pěkně vyspaná, už jsem zvládla udělat hodně práce. Po obědě vyrážíme s manželem na procházku.
U nás je teď už 20 stupňů.
![]()
Přeji ti pěknou neděli.
No paaani to je nadhera to bych taky brala, sikulka snad to vydrzi…to je mozny ze ji bylo horko. Malej spi v bodycku s dlouhym rukavem a v pyzamku (overalek nebo jak to napsat) a v zavinovacce a jeste je prikrytej deku
ale my mame dost chladnej barak ale ted az bude hezky tak ho prikrejvat nebudu nebo mu nedam bodycko…ale zitra ma byt zas hnusne tak v noci uz se urcite zase ochladi…my byli dnes cely den venku..sli jsme k nasim na obed a pak sje msedeli cely den na zahrade…pridavam fotku jak si malej hovil v kocarku…ja mylho krmila v pul desaty pak ve 4 a pak v 8:30..takze taky si nemuzu ztezovat jsou to zlaticka…
Jestli ma mala cervenou prdelku tak muze byt opruzena z horka tak ji to namaz mastickou proadne a zkus ji nechat chvili rozbalnou…malyho musim zakldat ale dnes jsme nezalozila portoze bylo hroko a nechtela jsem aby se potil…ale mel tak krasnou plet nikde ani tupku, vsichni nas chvalili jak je cistounkej ale ted jak je to teplo tak uz ma potnicky na bradicce a tvaricce…
Ajli, malý je úúúúúžasný, takový bobeček.je to opravdu šikula
![]()
Maloé zadeček větrám docela často, při každém přebalování jí nechám bez pleny, aby ta kůžička taky trošku dýchala a mám krém přímo na opruzeniny, tak snad to bude už zítra lepší.
Je to fain, že ti tak pěkně vydrží mezi kojením
je to šikula ![]()
Jsem zvědavá, jaká dnes bude noc.
Přeji pěkný start v novém týdnu.
![]()
Ahojky, jaka byla noc? My super malej jedl po devaty pak ve 3 a pak v osm a spala jsem az do 11ti
…akorat vecer mezi 9 az 1 hodinou breci, prdi a je dost neklidnej a chce chovat, pak najednou usne a spi i 5 az 6 hodin…a takhle to ma ted kazdy den ![]()
Taky preji krasny novy tyden… ![]()
Ahojky, tak mi taky Anička krásně spinkala, nakojila jsem jí ve 23.00 a pak mi hned usla a probudila se až v 6.30, když mi tak spí, tak mám až strach, že se něco děje, že se ani neprobudí ![]()
Jinak my večer máme taky vždycky kravál, někdy od 20.00, někdy od 21.00 a trvá to asi 2 - 3 hodiny, kdy je malá k neutišení. Ale zase si říkám, že je hodná celý den, ani nezapláče, tak to pak musí dohnat. ![]()
Dnes jsme byli u Dr. na kontrole, tak malá za 12 dní přibrala 500g
tak už má 4750g a měří teď 56cm.
Tak mi právě Dr. říkala, že jí v noci nemám budit, když tak dlouho spí, že pěkně prospívá.
Dnes jsem byli na procházce, bylo tady až do 15.00 pěkně a teď už prší. Uvidíme, jak bude celý týden, snad se to vybere.
tyy jo tak to spinkala krasne ja bych prave taky chtela aby malje papl tak ve 23 ale ma to tak blbe nastaveny ze ji po 21 hodine a pak ve 4…a driv jsem se taky bala a porad kntrolovala jestli je ok kdyz se nebudi ale uz jsem si zvykla…ja ho nikdy na jidlo nebudila jen v nemocnci kdyz jsem musela…nas malej minuel rpibral za tyden pul kila
tak jsem zvedava kolik ma ted…¨
tak ot mame tak nastejno jak delaj kraval ale jak psies jinak jsou pres den zlaty a v noci taky tak aspon ze tak, horsi by bylo kdyby ot meli v noci
u nas se pak taky vyklubalo slunicko a sli jsem jen chvilicku co jsem presli k nasim na navstevu…
To si taky pořád říkám, že je fain, že křičí večer a né v noci
Ale zase na druhou stranu, taky by jsme to zvládly a je hlavní že máme zdravé miminka. Dnes je malá už tak od 16.00 nějaká nevrlá, pořád si pobrekuje, tak jsem zvědavá, jak bude spinkat.
Malý ti přibral půl kila za týden? Tak to je pěkný papošek
a já jsem si myslela, že malá nám přibírá nějak moc rychle. Ale asi je fakt, že z toho začátku přibírají a rostou asi nejrychleji.
To si taky pořád říkám, že je fain, že křičí večer a né v noci
Ale zase na druhou stranu, taky by jsme to zvládly a je hlavní že máme zdravé miminka. Dnes je malá už tak od 16.00 nějaká nevrlá, pořád si pobrekuje, tak jsem zvědavá, jak bude spinkat.
Malý ti přibral půl kila za týden? Tak to je pěkný papošek
a já jsem si myslela, že malá nám přibírá nějak moc rychle. Ale asi je fakt, že z toho začátku přibírají a rostou asi nejrychleji.
no malej asi dohnal tu porodnici rozpapal se az doma ale je fakt ze se asi prejida, dnes mi poprve ublinknul po jidle asi mu bdu davat na stridacku jen z jednoho prsu, protoze mam pocit ze by mu to stacilo ale kdyz mu dam druhy tak saje dal..jak to delas ty? boji mse aby se fakt neprejidal a nebyl burticek…
Malej byl dnes taky nejakej nevrlej chvilema ale ted usnul jako dudek tak uvidime jak dlouho bude spinuskat…
tak ja padim na kute..dobrou noc
Ahojky Ajli,
tak my to máme s kojením od počátku tak, že dávám jen z jednoho prsu, v porodnici mi sice říkali, že mám dávat obě, aby se rozjela laktace, ale vždy než jsem malou dala k druhému prsu tak mi usnula a nedala se probudit. Tak od počátku kojím jen z jednoho, tak 15 - 20 minut, papala by déle, ale skoro po každém kojení mi ublinkává, tak nechci aby se napapala ještě více. Ublinkne si třeba i 2 hodiny po kojení. Tak denně peru a žehlím. Ale v porodnici to nedělala, tam si sem tam ublinkla jen tu plodovou vodu a mlíčko vůbec. Tak uvidíme, snad se to ještě nějak upraví.
Jinak malá dnes spinkala od 22.30 až do 6.30, než šel manžel do práce, tak mě přemlouval, ať jí vzbudím, že chudáček musí mít hlad ![]()
Dnes poprvé malá spala ve svém pokojíčku a já v ložnici
byla jsem z toho celou noc nesvá, pořád jsem se budila
Chci jí pomalinku zvykat, ať spinká sama, pokojíček je hned vele ložnice, tak jí mám blízko
a hlavně když spí se mnou v ložnici, tak jí mám v kolébce a tam mám obyčejnou matraci a v postýlce, která je v pokojíčku je matrace mnohem lepší, tak chci aby spinkala tam. Uvidíme jak si na to zvykne.
Teď malá zase spinká, já jsem po snídani, jdu do sprchy a pak se chystám na úklid. Venku prší,t ak na procházku to dnes nebude ![]()
Přeji ti pěkný den.
ahojik, tyyy jo to je uzasny jak spinkala…mozna i novym pokojickem
My mame spatne reseny barak mame pro malyho pokojicek v podkrovi takze tak muze jit az tak v 5ti letech takze chceme zreknstruovat cas domu kde by mel malej pokoj blizko loznice..ale je to dost narocna reknstrukce musela by se i zvednou cast strechy tak uvidime…
Ja zpozorovala ze uz par dni mame ritual kojeni a to ve 4 rano, v 8, 12, 16, 19, 21,…lisi se to tak o ctvrt az pul hodky…
u nas je krasne ale fouka vitr uz sjem byli chvilku venku a pujdem jeste…
Malyho docela trapi prdiky od vecera ale pred chvili si rachnul jak dospelak tak to bude snad uz dobry
rano jsem mu teda taky dala jen z jednoho prsa a ublinknul mi zase ale malilinko…tak lzicku
My jsme nakonec byly taky venku, když jsem douklízela, tak se akorát počasí umoudřilo a vykouklo sluníčko, tak jsme hned vyrazily ven. Pak byla malá venku ještě s tchyni, premiéra, ale byly venku jen půl hodinky, tak jsem nebyla ani moc nervózní a navíc jezdila jen kolem domu po uličce.
Tak to máte blbé, že máte pokojíček až v podkroví a rekonstrukce se zvedáním střechy, tak to bude asi pěkně náročné
![]()
Jinak my v kojení zatím ještě nemáme rituály, teda časy kdy kojím. Prostě kdy malá chce, tak dostane, přes den chce někdy za 1,5 hodin, někdy za 4 hodiny. ![]()
Jdu chystat koupání, tak vám přeji dobou noc, hlavně ať malého netrápí bříško
![]()
tak my taky nmeli rituali ale najednu jsem si vsimla ze se to nejak podezrele opakuje ve stejnou dobu
al dnes si taky rekl driv uz v sest…pak si poradne prdnul tak snad uz bude klid…Zitra si malyho pujcuje tchyne na prochazku tak to malej vydrzi i 3 hdoky mozna dyl tak premyslim co bdu delat asi bych zajela do Varu kouknout sep o obchodech po mesici co jsem neridila a prakticky nikde nebyla by mi to docela bodlo…malej nam dneska zaspal i to koupani od 4 nechtel spat a v 6 to najednou zalomil ap orad spi tak sem ho nechtela budit tak az se vzbudi jen o otru zinkou at ho nekoupu pozde, vetsinou koupeme v 6 max v 7…
tak paa a dobrou a klidnou noc
Ahojky,
tak dnes byla zase noc v pohodě, malou jsem nakojila v 5.00 a teď pořád ještě spí. Dnes je u nás docela chladno, teď je tady 11 stupňů, tak vádám jestli půjdeme ven ![]()
Koupete každý den? My ano, i když mi v porodnici i pediatrička řekla, že to není třeba. Ale říkala jsem si, že si malá tak možná udělá nějaký režim, no uvidíme. Jinak my koupeme v sedm, nebo kolem půl osmé. Včera mi malá moc neplakala, už jsem přišla jak večer na ní. Máme jí v náručí a houpeme se na gymnastickém míči, teda houpeme, spíš skáčeme
a tam se hned uklidnila. Tak jsme měli včera po dlouhé době večer doma klid
![]()
A jakou noc jste měli vy?
Myslím, že se nákupy a obchody máš dobrý nápad, alespoň se trošku odreaguješ a přijdeš na jiné myšlenky ![]()
Přeji pěkný den.
Ahojik ja malyho kojila v 23:00 a rikal jsem si ze aspon vydrzi do sesti kdyz spi tech 6 hdoin a on jak budcek zase ve svych 4:15
na minutu…a pak spal do 7:45 a pak az do pul jedny…tak ted cekam az prijde tychne nakrmim ho a vyrazim na nakupy. Clovek opravdu prijde na jiny myslenky, prakticky od porodu jsem nikde nebyla…
My koupeme ob den, ale kdyz bylo horko v tu nedlei tak jsem taky koupali rikala jsem si ze se malej musel zpotit…ale nekdy se stane ze malej spi a nevzbudi se vcas tak ho pak jen otru mokrou zinkou…u koupani je hodnej asi se mu v teply vode libi…V nemocnci mi prave rikali koupat kazdy den, ale kazda zenska mi rekla ze to nikdy tak nedelala, ze vzdy ob den i dva dny…prdelku mu stejne myju po kazdym kakaji…ale dva dny mi rpijde uz moc to jen vcera ze se nevzbudil jsem pouzila tu zinku…U nas je docela dobre asi 16 stupnu ale pekne fouka tak malyhmu dam asi i teplejsi cepicku na ven aby mu nahodou nefoukalo do ousek…
Preji krasny den papaaaa