Čůrá schválně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10907
12.9.13 15:38

@Genovesa Bych řekla, že vyžaduje pozornost a do toho vzdoruje. Co děláš za činnost zrovna ty, když na tom gauči skáče? Na tom taky dost záleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.9.13 16:25

Když malá skáče na gauči, zpravidla bývám poblíž. Jsem připravená si s ní číst, to děláme často, skládat puzzle, stavět komín, maluje si atd. I když vařím večer, stejně se najde něco, kvůli čemu se jí nemůžu neustále věnovat. Navíc ona často jinou činnost prostě nechce. Takže sundavám a vysvětluju. Jenže než se otočím, je tam zas. Na vyhopsání má na zahradě trampolínu. Do kouta jí dávám podle Karpa, tak to tak snad není úplně špatně…
Jenže pokud s ní nejsem venku (chodíme 2× denně), je to s ní doma kolikrát na palici. Zavřený neandrtálec malý, no :mrgreen:.
Taky dělá všechno se mnou, dneska jsme třeba sklízely mrkev. Teda já, ona sklízela zelená rajčata :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.9.13 16:27

Dodávám, že ne svůj věk nádherně mluví - ve větách, takže i velmi dobře rozumí. Sama si v podstatě nehraje, když, tak s plastovou flaškou a uzávěrem od ní. Hračky - to se ptám sama sebe často, na co to u nás vlastně je :think: :mrgreen:?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
12.9.13 16:32

V tom případě to bude „jen“ divoká povaha a časem dostane rozum. Uvozovky proto, že já mám doma exempláře dva a přesně to znám- jak jsme dlouho doma, je to katastrofa i kdybych se zpřetrhala. Kolikrát se na sekundu otočím a nestačím se divit. Se starším už se domluvit dá, ale když jsme doma déle (počasí, že se nedá vylézt nebo nemoc), nebo ho prudí mladší, je jak pako. A to já to mám ještě komplikované tím, že Dvojka pořád spí dvakrát denně (pokaždé dvě hodiny!!)a venku v kočáru odmítá. Jenže když jí nedám, je to pak blbý. Jednička zase nespí vůbec a pak se musím dost snažit ho doma zabavit. Protože oba jsou navíc dost režimoví. Prostě vydržet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
12.9.13 16:35
@Genovesa píše:
Dodávám, že ne svůj věk nádherně mluví - ve větách, takže i velmi dobře rozumí. Sama si v podstatě nehraje, když, tak s plastovou flaškou a uzávěrem od ní. Hračky - to se ptám sama sebe často, na co to u nás vlastně je :think: :mrgreen:?!

Přesně u nás. Starší mluvil ve větách od roka a třičtvrtě, hodně pěknou výslovností. Ale hrát si sám zvládl až někdy po druhém roce a to jen na chvíli. Postupně se to zlepšovalo. Mladší se zase zabaví sama už snad od narození, strašně dlouho vydrží, ale HRAČKY jí totálně nezajímají. Momentálně šplhá po knihovně, případně vysypává kafe, vyhazuje skříně, rozmotává toaleťák, vyklízí myčku…

edit. Vybavuju si, že jsem četla něco v tom smyslu, že děti které brzy a dobře mluví, které jsou chytré, mají jakoby zahlcený mozek a pak se nedokáží soustředit na samostatnou cílenou hru. Prostě musí dozrát.

Příspěvek upraven 12.09.13 v 16:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
12.9.13 16:35

@Genovesa Tak ji neposílej do kouta. Najdi jinou motivační metodu, případně konzultuj s někým povolaným, já taky konzultovala jeden šílený vzdor malé. Ale rozepisovat se nebudu. Že tohle dělá není úplně dobře.

To, že mluví jak mluví nic neznamená, nebo že si hraje jak si hraje. Každé dítě má svou individuální osobnost, nelze na všechny nastavit jeden metr a podle něj měřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
12.9.13 16:44

@TýnkaK Ale dcera zakladatelky si dokáže hrát. Jen ne s hračkami nýbrž s petkou. Nebo skáče na gauči.

Stejně tak i tvůj kluk si hraje jinak. Dělá to cíleně. Chce to prostě dělat. Jen to nejsou hry podle našich představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.9.13 19:47

@TýnkaK Děkuju :kytka:.
@Trojlístek Tak já sama cítím, že asi je něco ne úplně dobře, proto se tu ptám. Nemyslím si, že by to dělala ze stresu, dělá to ze vzdoru, protože jsem jí upřela pozornost. Předpokládám, že osobnost jí tím nedeformuji. Samozřejmě bych se mohla jít někam poradit, ale tak snad tohle není tak závažný problém, na kterého bych potřebovala psychologa?! Rozhodně nechci dítě usměrňovat bitím, jak tu bylo zvykem u našich rodičů a prarodičů, ale zas bych nechtěla dopadnout jako spousta rodičů v Anglii a spol., které si k nevycválaným dětem berou chůvy z „východu“ a jsou vděční za trochu dosažené kázně :nevim:(slova několika mých kamarádek nebo bývalých studentek - aupair).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.9.13 19:52

@Trojlístek Dodávám, že jedno velmi problémové dítě v rodině mého muže bylo od útlého věku vychováváno přesně podle rad psychologů, pracovníků pedagogicko-psychologické poradny a posléze i psychiatrů. Dnes, když dospělý, na dorgách závislý, nepracující muž ohrožuje matku i okolní příbuzné a matka ho nechává soudně vystěhovat, vyhledala jeho matka opět pomoc těchto odborníků, aby jí pomohli se s tou těžkou situací vyrovnat. A dověděla se, že si za to může sama, protože dětem vybrala špatného otce jako genetický materiál. Nějak jsem k nim ztratila důvěru :nevim: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.9.13 19:53

@Trojlístek Dodávám, že jedno velmi problémové dítě v rodině mého muže bylo od útlého věku vychováváno přesně podle rad psychologů, pracovníků pedagogicko-psychologické poradny a posléze i psychiatrů. Dnes, když dospělý, na dorgách závislý, nepracující muž ohrožuje matku i okolní příbuzné a matka ho nechává soudně vystěhovat, vyhledala jeho matka opět pomoc těchto odborníků, aby jí pomohli se s tou těžkou situací vyrovnat. A dověděla se, že si za to může sama, protože dětem vybrala špatného otce jako genetický materiál. Nějak jsem k nim ztratila důvěru :nevim: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
12.9.13 20:36

@Genovesa Ale já netvrdím, že ji deformuješ osobnost. Od začátku píšu, že s ní cloumá solidní vzdor. Jenže si vybrala dost nevšední způsob odplaty. Jak dlouho tohle období trvá?

Taháte se o jedno lano. Někdy je potřeba dát si oddych a vymyslet jiný způsob a v tom ti tady nikdo neporadí.

Ani nepíšu, že s ní máš běhat po psycholozích, na to je ještě moc malinká a spíš by ji to mohlo uškodit. Pro radu si zajdi sama, bez ní. Taky se nikde nepíše, že ji máš porovnávat s problémovým dítětem, to ona není. Nevím co dělal ten chlapec, tohle si myslím má úplně jiné souvislosti.

Naše malá se dřív dokázala tak zaseknout, že s ní nebyla absolutně žádná dohoda ani domluva, nám oběma odborník velice pomohl a stačilo jediné 30 ti minutové sezení pouze se mnou. Vzdor s ní mlátí pořád, ale už vím jak na ni. Jenže ti nemůžu poradit, poněvadž musíte nejdřív přijít na příčinu proč to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.9.13 21:26

@Trojlístek Tak vzdor s ní cloumá s přestávkami už několik měsíců, sem tam, jinak je fakt zlatá. Do kouta chodí zřídka, tak jeden, vyjímečně dva dny v týdnu, ty dny zas ale zpravidla fest stojí za to 8o. Tohle se stalo poprvé, že se počůrala úplně. Už jednou si čůrla v podobné situaci tak před 10 dny a včera se počůrala venku - domlouvali jsme se klempířem a opravdu jsem se jí v tu chvíli nemohla věnovat :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
8.3.19 19:45

Nemá čas, když jsou zahradní tak jde curani bokem a nechce se jim. Nemyslím že to dělá naschval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze