Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky!
Jak to děláte v zimě s dětma, když se jim chce venku čůrat? Náš malej má sice šulínka jak to tak bývá a to je myslím lepší než u holčiček, nicméně mi přijde že to v té zimě je krutý. On má 16m a je hrozně šikovnej, plínu má jen na noc.
Venku, když se mu chce čurat( nebo občas i kakat), tak na mě řve tak dlouho, dokud ho nedám čurat. Někdy když někam jedem, tak mu třeba řeknu, aby se vyčural do plinečky, že jsme v autobuse a tak , tak se stejně nwvyčurá a vydrží to až ven. Nechci ale aby zas to čurání dlouho zadržoval, to myslím taky není dobrý.
Máte nějaký fígle, aby mi neumrzl?
![]()
Ahoj, souhlasim s Marty1 „neboj neumrzne mu“
ja mam obe holky, ta mladsi plenkuje ale starsi ma za sebou uz 6zim a umrzla neni
a to to mela horsi a vzdy mit bude, jak jsi psala. Sany.
Ahojte,
vy se mate!!! Muzete resit umrzne neumrzne.
Nam teda urcite neumrzne
My stale vedeme plinky.:-(((
Pa Kac+Honzik 20m
zapomela jsem se registrovat
Díky holky!
Ale je to sranda s těma našima dětičkama co? Pá P
Neboj malá je červnová a svoji druhou zimu už taky nečůrala do plen a neumrzla nám. jen když byla v kombinéze tak jsem pro jistotu dávala plenu, aby si náhodou trochu neucvrkla do spoďárků než jí z toho vybalím zadek
, ale stejně se do pleny nevyčůrala.
Bludička + Kamča + Janeček
Ahoj.
Nechci zakládat novou diskuse, tak obnovím tuto.
Se synem jsem dlouho bojovala s plínama. Je hrozně tvrdohlavej. Teď jsou mu 3 roky a opravdu ze dne na den jsme odbourali plínu na den i na noc najednou. Dřív nechtěl chodit na nočník, vydržel to třeba celý den než dostal plínu.
Tak teď už pár dní nemá plínu ani na noc a nepočůrá se, přes den si sám dojde na nočník když potřebuje. Ale nevím, jak to mám řešit, při delší cestě? Kdyby to bylo v létě, vezmu věci na převlečení a prostě kdyžtak převlíknu, ale teď v zimě? A bojím se, když mu dám plínu na cestu, tak že si na ni nějak zas přivykne a zas nebude chtít ten nočník. Opravdu dlouho nám prvalo to syna naučit. ![]()
Před jízdou nechat vyčurat, pak hned po vystoupení. Syn si i v zimě „odskočí“ venku, pokud je to opravdu akutní a není jiná možnost. V autě je možné také vozit nočník, vyčurat se může do nočníku položeného v kufru auta.
Píšete, že syn je přes den i noc doma bez plen. Je šikovný. Tuto dovednost je potřeba upevňovat tréninkem, a proto bych mu na ven plenky nedávala, vlastně bych je zcela odstranila z jeho dosahu.
Resim to tak, ze na dlouhe cesty, kdy vim, ze mala usne, plinku dam, pokud se nebrani
a rekneme si: mas ji jen pro jistotu, kdybysme nestihli zastavit. A nepocura se, sama rekne, ze curat chce. Jednou jo, ale to na ni lezla chripka.
Doplnuju, ze jsem psala o dlouhych cestach autem
jinak plinu nedavam nikdy.
Příspěvek upraven 04.01.13 v 17:59
Neboj pocura se venku a hned si to uvedomi, ze je to neprijemne. zkuste nejdriv treba jen pulhodinovou prochazku
Mladší právě odplenkovávám. Plínu už nedostává nikde. Dávám preventivně vyčurat před jízdou, případně delší cestu stavíme taky.
Já si myslím, že venku nebude chtít čůrat. Vlastně mi ani nehlásí, že potřebuje dojde si prostě sám. Bez plín je opravdu pár dní a naráz úplně. Ještě minulý týden měl plínu na den i na noc. A ze dne na den nemá vůbec takže to ještě nemáme odskoušený. ![]()
A cestovat budeme vlakem, tak to ssebou nočník vzít nemůžu. A cesta bude trvat přes 2hodiny.
Kluka ve vlaku bavilo čurat náramě. Chodlili jsme co 15 min. Jsem se bála, že se buou 3 hodiny cesty nudit a trávili jsme to cestou na a ze záchoda.
Čurá ve stoje? By se mohl vyčurat do čehokoli. Třeba nějaký kelímek. Nebo to prostě nehroť a tu plínu dej. ![]()
Ahoj. Určitě bych plínu nevracela. Když vydrží celý den čekat na plínu, tak to zadrží i venku, ne? Já ven věci na převlečení beru, prostě kdyby se malá počůrala (necelé 3 roky, bez plen je asi půl roku), tak převlíknu. Těch pár sekund by se snad nic nestalo ani v mrazu. A myslím si, že se počůrá jednou a bude si to pamatovat
.
Dcera se venku nepočůrala už hodně dlouho, než jsem před Vánocemi byla v obchoďáku a počůrala se mi tam uprostřed pěší zony. No, naštěstí tam tenkrát ještě moc lidí nechodilo a já měla náhradní kalhotky i tepláky s sebou (což v té době bylo spíš náhodou, že jsem to v batohu zapomněla z léta, jinak bych to neměla
). A to jsem se jí každou chvíli ptala, jestli chce čůrat, i jsme byli párkrát venku (na WC nečůrá, venku jedině do travičky, takže z obchoďáků vybíháme na parkoviště
).