Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky!
Nějaké tipy na cvičení na velkém míči pro 18m batole se slabými břišními a zádovými svaly? Díky.
Posadit na mic, chytit v oblasti plinky a posunout dopredu nebo do boku, bude se snazit vyrovnavat. Nebo polozit na balon, chytit za kotnik a poslat ho jakoby dopredu zvednout ze zeme hracku a pak zamavat na nekoho. Popravde mam taky 18 mesicni a vubec ho to neba.
@pampalin ahoj a zeptam se, chodí už prcek? mate hipotonii? Diky
@Jindrova25 Ano, chodí, ale je to taková chůze jako malej Robocop. Ano, máme hypotonii.
Cvičení na míči by ti měla ukázat r. sestra, at´to děláš dobře.
@pampalin ahoj,ptala jsem se, synovi je 16m, ma také hypotonii, nechodí ještě, jen za ruce a chůze podivná
@pampalin tak jsem se v tom hned poznala.kdy začal prcek chodit? a jak je na tom s řečí? a Vase dětská doktorka, co Vám radi? ten cvik, od naší rehabky-posadit na balon, držet jen pod koleny(chce to cvik!) a naklánět ho jakoby do, V, ze středu doprava dolu, nahoru do středu, pak doleva dolu a klidně ho i při tom pohupovat.co jinak děláte pro podporu vývoje? a kotníky ma dobré, když stoji? náš je ma desne vpadle. díky, Petra
@Jindrova25 Muzete prosim dat fotku tech kotniku, muj zacal chodit v 16 mesicich a ma je take vbocene, abych mela srovnani.
@e008 zítra zkusim nafotit, ano? a co Vám na to doporučili???
@Jindrova25 Cviceni na balonu, ruzne prolezacky (ale na to on rozhodne jeste nema), chodit venku bosky a volit barefoot boty…
@Jindrova25 Malá začala chodit asi v 16,5M, s řečí je na tom víc než dobře, dle dětské prý chodí pěkně, tedy způsob dávání nožiček.
Jinak teda malá už vyleze sama i na tohle, akorát musím běhat kolem, aby náhodou nespadla, ale vylézt opravdu umí sama.
@e008 vidíš,a mám dětský neurolog řekl, boty s pevným opatkem! s velkým důrazem, aby si nepovolil šlachy..