Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyz sam, tak to bych neresila, ale nase babicky maleho furt nutili chodit, tak jsem jim to musela zakazat. on sam vedel proc jeden den udela par kroku sam a potom se stejne vratil k lezeni… no ona klenba se posiluje teprve chozeni, na fyzio mne rekli, ze do 3 let ma chodi co nejvice bosky, klidne zvolit barefoot boty a kdyz se to nespravi do te doby, tak potom vyhledat odbornika, dulezite ale je posilit bricho, to je zaklad.
@e008 popisuješ cvičení na míči. Je toto video správné? ale jde tam o větší děti, může tak cvičit i batole se slabšími břišními svaly? Nebo nemá tu někdo odkaz na jiné video?
https://www.youtube.com/watch?…
@e008 no určitě nějaké video existuje, jen je najít, což se mi zatím nedaří.
@e008 děkuji moc, já myslela, že toto posiluje břišní svaly spíš kojencům, u nás jde stejně tak jak tazatelce v prvním příspěvku o batole kolem 18 měsíců-takže je toto vhodné i na posílení svalíků pro větší děti?
Ještě to má dítě završit zamavanim, aby ho to donutilo pustit rukou a vzepřít se.
@Jindrova25 alespoň konečně vím, jak to vypadá. To musí prcek nosit asi už pevnou kotníkovou obuv nebo ne?
@pampalin ano, pevnou kotníkovou obuv, ale to doporučil neurolog, na vojtovce podobný názor moc nezastávali, tak říkali co nejvíce v kamínkách, trávě atd, ale to je pro nás brzo, když ještě sám nechodí, to až za rok si myslím. ale ty botičky mu dávám, no snad dělám dobře ![]()
Prosím maminky jak jste na tom teď s bříškem a kotníčky? Syn má 12 měsíců, od 3 do 11 měsíců cvičil Vojtovku. ale bříško má hrozně slabé, vůbec se z lehu nezvedne a kotníčky vpadlé dovnitř. Začíná pomalu chodit, udělá pár krůčků. Jak jste tedy nakonec cvičily na míči nebo co jste vše udělaly, aby se bříško zpevnilo a kotníčky srovnaly? Moc děkuji.
@ivulunka Na slabé břišní svaly mi doktorka doporučovala nechat dítě lézt po 4 (např. pod židlí, atd.), chodit z a do kopce a také jsme jej masírovali molitanovým míčkem (nevím, jak se té technice říká - míčkování?).