Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny e-mimiňačky!
Přemýšlela jsem, že bych začala chodit na cvičení Pilates. Mělo by prý být dobré i pro ženy, které chtějí otěhotnět. Máte s tímto cvičením někdo zkušenost? Co je to vlastně zač? Poraďte a podělte se, prosím, o své zkušenosti.
Díky.
Ahojky,
jsem děsný odpůrce cvičení
Ale začala jsem Pilates cvičit doma podle DVD a musím říct, že je to dobré a v pohodě.
Přirovnala bych to ke kalanetice, trošku jógy a posilování. Ze začátku je to těžší, ale časem se to dá. Ale citím se dobře a výsledky jsou vidět, držím teda k tomu přísnou dietu. Jestli je to dobrý pro ženy na pomoc otěhotnět nevím, ale každý cvičení je dobrý, se říká ![]()
Tak aspoň tak pa ![]()
Ahoj Hannah,
taky jsem civičila - nejdříve v 3.měs. kurzu - doporučuju, naučí tě tam dýchat, což je základ tohoto cvičení, jinak výsledky nejsou tak zřetelné.
O vlivu na plodnost jsem neslyšela ani nečetla, Pilates se doporučuje jako prevence nebo léčba při problémech se zády a hlavně posiluje hluboké svaly celého těla. Jak píše HaPe, z počátku je to makačka, ale časem se dobře zvládá, přidávají se další cviky a opakování.
Teď už do kurzu nechodím, cviky se rychle naučíš a doma můžeš cvičit kdekoliv, kromě podložky nepotřebuješ žádné další pomůcky.
Jinak mam doma DVD Pilates 1 a Piltes 2. Ten 1. díl je super, ten druhý mi připadá spíš jako klasické posilování. Pokud chceš cvičit doma bez absolvování kurzu, stačí ten 1. díl. Pokud se rozhodneš pro kurz, tak je DVD zbytečné, nenaučí nic nového. Jinak je i spousta knížek, já sehnala 2 pěkné i v knihovně.
Jinak se dá sehnat i Pilates pro těhotné a Pilates pro cvičení v šestinedělí. To by mohlo být docela zajímavé.
Tak hodně úspěchů a pěkné tělo!!!!
Sice také nevím jak je to s podporou plodnosti, ale celkově můžu tohle cvičení jen doporučit.
Cvičila jsem podle DVD, hned po porodu, vlastně jsem začala už v šestinedělí…už jsem se na to svoje panděro nemohla koukat. Výsledky byly výborné, břicho jsem takhle vypracované neměla ani před otěhotněním. ![]()
Mě na tom vyhovovalo, že jsem nemusela shánět nějaké speciální náčiní, stačilo se natáhnout na deku před televizi a cvičit.
Teď už necvičím, jsem s postavou spokojená, ale pro změnu začal cvičit manžel, nějak mu narostlo břicho.
On to ale docela fláká, takže výsledky zatím nejsou, ale prý cítí, že mu břicho splaskává. Uvidíme ![]()
Ahoj,
taky se hlásím do klubu příznivců Pilates. Cvičím v kurzu a musím říct, že si nedokážu představit, jak bych to pochopila podle knížky nebo DVD. Poslední hodinu jsme se zase vrátily k začátkům a celou hodinu jen dýchaly, zatahovaly pánevní dno a rovnaly se. Bez toho prý nemá moc cenu cvičit. Jinak styl cvičemí mi vyhovuje. Kurz probíhá od půl osmé večer a tou dobou bývám utahaná a tohle je celé na zemi, takže se člověk tak nevyčerpá jako třeba při aerobiku. Taky mi vyhovuje, že se cvičení každou hodinu obměňuje, takže nikdy nevím, co bude. Na rozdíl od kalanetiky, kdy jak se začalo už jsem věděla, co se blíží a dopředu byla otrávená…
Určitě doporučuju
Lasička a Matýsek 17 m.
Holky, moc děkuju za vaše reakce.
Lasičko , já právě chci taky chodit do kursu. Problém je v tom, že já na cvičení doma prostě nemám čas. Cvičím pár rehabilitačních cviků, ale i ty flákám. Přijdu domů včas, mám hlad, když začnu cvičit, dělá se mi z hladu zle. Když se najím, cvičit už nemůžu. No a když nepřijdu včas, tak samozřejmě na nějaké cvičení nemám náladu.
Chodím už dlouho na kalanetiku, ale protože tu opravují tramvajovou trať, tak jsem tam už přes měsíc nebyla, protože bych to prostě z práce nestihla. A ve Worldclassu, kam máme od firmy vstup zdarma, jsem koukala, že cvičí Pilates. Tak to asi testnu a půjdu to vyzkoušet.
Ještě bych chtěla vědět, kolik lidí v tom kurzu tak bývá a jestli je tam individální přístup.
Já chodím v Kralupech a tam je cvičenek čím dál víc, teď už aspoň 25, ale řekla bych, že přístup je poměrně hodně individuální. Když začínáme nový cvik, chodí naše trenérka mezi námi a každé ukazuje, kde má třeba nakřivo klouby, že nemá zatažené břicho atp. Pokaždé taky přijde někdo nový a tomu se od začátku vysvětluje podstata toho kterého cviku, takže si člověk uvědomí, na co třeba zapomíná.
Lasička a Matýsek 17 m.
Zní to dobře. Asi tam zkusím zajít a sdělím vám pak svoje dojmy. ![]()
Ahoj Lasicko,
ty chodíš v Kralupech? Prosím, kde? Já jsem hledala přes internet, ale pro Kralupy mi to nic nedohledalo. Ráda bych se „dala do pořádku“ před dovolenou a hlavně pro lepší pocit ze sebe. ![]()
Adéla
Chodím do Party Klubu. Pilates je každé pondělí od 19:30. Je třeba se dopředu objednat - stačí ten den odpoledne. Nevím, jestli máš číslo: 315 725 959. Na internetu nic nemají, vypátrala jsem to díky letáku na břišní tance, který nám hodili do schránky ![]()
Lasička a Matýsek 17 m.
Holky, já bych taky moc chtěla chodit na Pilates, ale potřebovala bych někoho, kdo je z Teplic. Na internetu jsem také nic nenašla a letáček se mi náhodou taky žádný nepřipletl do cesty. Objednala jsem si sice DVD, ale bylo by lepší asi nejdřív někam chodit. Prosím - Teplice a pilates
![]()
Ahoj holky, souvislost se zlepšením možností pro otěhotnění v případě pilates je asi nepodložená, ale docela bych tomu věřila. Vzhledem k tomu, že působí na hluboké posturální svaly, domnívám se že taky zlepšuje situaci v oblasti pánevního dna a bederní oblasti páteře. Celkový stav hlubokého svalstva má vliv na celkový zdravotní stav a jak známo ten má zase vliv na případný průběh těhotenství …
Na webu www.cviceni.org jsem můžete zkouknout článek o pilates:
http://www.cviceni.org/modules.php?…
a zkusit taky dát inzerát, že sháníte cvičení někde v jiném městě. Zrovna tam v bazaru někdo prodává a vyměňuje VHS pilates:
http://www.cviceni.org/modules.php?…
kernerko , super odkaz, děkuju.
Já už taky na internetu něco našla a v jednom článku dokonce opravdu psali, že se doporučuje ženám, které chtějí otěhotnět. Pokud je to na zpevnění vnitřního svalstva, tak to tak asi opravdu bude. Já ty cviky, které mám od svého rehab. doktora, mám taky na zpevnění vnitřních svalů.
Hned po dovolené na to cvičení zajdu a uvidím.
Ahoj Lasicko,
díky za tip cvičení v Kralupech, dneska jsem s kamarádkou zkusily první lekci. Myslím, že to je přesně to cvičení, co potřebuju, ale asi mě zítra bude bolet „celý člověk“.
Jelikož jsem od přírody lenoch
, tak mám aspoň motivaci na sobě pracovat i „na zemi“ a bez poskakování. ![]()
Jen doufám, že mi ta chuť cvičit vydrží. ![]()
Adéla
Ahoj Adélo,
taky jsem tentokrát byla. Zajímalo by mě, kdy se projeví cviky na břicho ![]()
Lasička