Cvičení po císaři + kojení

1751
25.8.06 09:43

Cvičení po císaři + kojení

Ahoj holky,
jsem dva měsíce po císaři a chtěla bych opět začít cvičit. Jedna Dr. mi řekla, že můžu hned po šestinedělí, druhá Dr., že mám min. půl roku počkat… Takže se v tom mlátím a nevím. Moc ráda bych začala hned teď v září a chodila bych 2× týdně na aerobik + pak půl hodinky posilování. Začala jste některá po císařském řezu takto cvičit, nebo je to skutečně brzo? Podotýkám, že se cítím naprosto skvěle, jizva je zahojená a nebolí…
A druhá otázka je ohledně kojení. Po těhotenství je má fyzička totálně v pr…, takže to bude zezačátku docela záhul. Nevadí to mlíčku? Nerada bych malé nějak ublížila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
250
25.8.06 09:51

Jseš teda nadšenec. Já jsem byla po měsíci tak šíleněk unavená, že na nějaký aerobik jsem neměla ani pomyšlení. Ale pokud chceš … :lol: Jenom to posilování se nedoporučuje, kvůli kojení (vylučuje se kyselina mléčné do mléka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
25.8.06 10:00

já začala cvičit tak 3m. po císaři,ale jen cviky které nenapínají břicho,byla jsem v posilovně a jizva při cvivích v leže na břichu trochu bolela,uvidíš sama, dobré je i plavání,nebo jízda na kole,mě řekli v nemocnici ,cvičit hned,ale pomalu,no dneska mám jen kilčo na víc a měla jsem sedmnáct,ale jen cvičením to není já hodně zhubla když jsem dělala autoškolu,nervy a tak.takže držím palce a kilča ať letí dolů.páček J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
25.8.06 11:21

Mě doporučila rehabilitační sestra ještě v porodnici, že s cvičením se má začít od osmého dne po porodu (taky císař) - ale tím je myšleno pouze posilovací cviky na zpevnění ŠIKMÝCH břišních svalů a dna pánevního. Dostali jsme to naxeroxované na papíru. O aktivním cvičení si nech zdýt do třetího měsíce po porodu. Já začala s úderem začátku čtvrtého měsíce - chodím pravidelně na taebo, jezdím na kole apod a fyzička sepomalu začíná dostavovat. Ale jak píšešje to dřina. Důležité je nejdřív posilovat jen šikmé a až od třech měsíců přímé břišní svaly, jinak by ti mohl zůstat rozestup přímých břišních svalů (diastáza). Tak hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
25.8.06 12:22

Vall : ten rozostup môže nastať len po CS alebo i po prirodzenom pôrode ? A ako často treba posilovať tie šikmé brušné svaly. Ja som povedzme začala pred 2 t. a robím to obdeň. ´Myslíš že to bude stačiť k tomu aby som od tretieho mesiaca mohla začať posilovať priame brušné svaly. Inak podľa vyjadrenia gyn. už by som mohla priame brušné svaly posilovať i teraz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
25.8.06 12:42

Báro, ten rozestup bříšních svalů vzniká v těhu, jak roste břicho, tak ty svaly jdou kolem břicha do stran. Na to porod vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
25.8.06 12:44

Evi : oki, tak čo radíš? Ešte taký mesiac pravidelnejšie posilovať šikmé brušné svaly a až potom priame ??? Ď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
25.8.06 13:05

Tady je docela peknej clanek o tom, zrovna to studuju…
 http://www.dvojcata.kat.cz/Cviceni.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
25.8.06 13:20

Baru, já nevím :oops: nejlepší by bylo zjistit, jestli se dá třeba pohmatem poznat jestli ty svaly jsou zpátky. Já zatím na cvičení nějak nemám čas :roll: zvlášť když je Petr pryč. Já na to skočím počátkem září. Doufám. Pak to začnu řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
25.8.06 13:48

Evi : veď ja tiež len také 5 minútovky doma, inak čas neni niekam chodiť…

Rusalka : ak stíhaš čítať tak sem prosím hodď nejaký záver, ď. veľmi pekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
25.8.06 15:12

Barbados na tu mezeru mezi břišními svaly je nejlepší posilovat jenom šikmý břišáky a to do tý doby než se to výrazně nezlepší. říkají že by se přímý břišní svaly měly posilovat až od 4měsíce.

Jo a myslím že ani posilování nevadí při kojení. To bys musela dřít několik hodin denně a by vadila kyseliná mléčná. Hlavně hodně pít.
Já jsem rodila normálně a pravidelně cvičím od konce šestinedělí. Aerobik, poweryogu a někdy si jdu i zaběhat, ale to moc nestíhám :wink: :lol:
Kojím stále i když musím přikrmovat, ale to bych musela i bez cvičení :lol:
Od září se chystám zase i předcvičovat a doufám že konečně sundám ty zbylý 4kg :wink: 8)
Ahoj Jindra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
25.8.06 15:39

Jindrucha : oki, diky za info, tak radšej počkám do začiatku 4 mesiaca s tými priamymi brušnými svalmi -:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaela K
23.1.13 12:17

Aahoj, já jsem začla hned po 2 měsících po císaři a chodím 2× týdně - tae-bo a posilování… a vše je ok. i Dr. mi řkla, že mohu dělat vše, ale postupně, néé hned si naložit a mlíčko???Malé chutná i půl hod po cvičení, takže asi dobré. Každý říká něco jiného, takže si jedu podle svého, co si myslím, že neuškodí malé :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová