Vaše zkušenosti-HA?

2114
24.8.06 20:48

Vaše zkušenosti-HA?

Ahoj, právě sem se dočetla něco, co mě překvapilo. A to že jednofázová HA je určena pro mladé nekouřící ženy které ještě nerodily (mě jednofázovou HA Dr. napsal, sem po dvou porodech a nic mi o tom neříkal). Proto mě zajímá, Vy co jste po porodu, užíváte někdo jednofázovou HA :?: A jaké s tím máte zkušenosti :?:

Jen pro zajímavost, co tam dále psali: dvoufázová je pro ženy které mají nepravidelné cykly nebo trpí PMS. Trojfázová pro ženy nekouřící které nemůžou brát pilulky jednofázové (v článku je pak napsáno že sou nejlepší pro ženy které už rodily). Náplast je pro štíhlé ženy které mají problémy s játry (i žaludkem). Minipilulka pro ženy kouřící, v období menopauzy a kojící matky. Injekce pro ženy zapomínající a pro ty co nechtějí brát pilulky (i pro ty co mají nemocný žaludek a játra). Tělísko pro ženy které kouří a už rodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
24.8.06 22:22

Myslim, ze by jsi se mela poradit se svym gynekologem, ten ti asi poradi nejlip. Vsude se pise neco jinyho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
25.8.06 05:31

Já jsem dostala jednofázovou HA po porodu. Ještě k tomu byla nějaká nízkohormonální, protože po silnějších HA strašně zadržuji vodu a tloustnu. Nakonec jsem jí ale přestala brát, protože mi nedělala dobře na psychiku. To je ale asi problém můj a ne antikoncepce, prostě hormony nemůžu.
Ale k tvému dotazu - já myslím, že se to takhle nedá zobecnit. Každá ta antikoncepce obsahuje jiné množství hormonů a každému sedne jinak, takže asi i jednofázová se může předepsat ženě po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
25.8.06 06:48

Ja jsem brala antikoncepci roky a nidky jsem nic podobneho neslysela ani necetla. A brala jsem jednofazovou i trojfazovou, moje kamaradka ted presla na naplast a je desne spokojena, i kdyz se absolutne neschoduje s tim popisem, co uvadis. Myslim, ze je to velice individualni a vic nez nejaka pravidla se musis ridit ty i tvuj gynekolog tvojim telem. Mozna ti sedne hned prvni, i kdyz neni urcena pro „tvuj typ“ a nebo jich budes muset vystridat nekolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aka
11031
25.8.06 15:00

Ahoj Sany,
taky bych neverila tomu, co se kde napise. Brala jsem antikoncepci 10 let a casto o ni diskutovala s kamaradkama i Dr., protoze se mi postupne zhorsovaly vsechny mozny a nemozny problemy (migreny, svedeni, paleni). No a dosla jsem k zaveru, ze opravdu neni mozne udelat nejaky zaver, ze ty a ty pilulky jsou vhodne pro urcitou skupinu zenskych. Je sice pravda, ze takova kojici mamina asi nemuze mit kazdou HA, ale jinak bych to moc nezobecnovala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová