Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jestli ti to doktorka nezakazala tak se neni ceho bat, nohy a zadek myslim klidne muzes. Ja v prvnim tehotenstvi i behala, ale ted cekam dvojcata takze mam utrum
Ale porad se se svoji doktorkou. Cviceni pro tehotny je ptakovina, jako dobry pokud nekdo posiluje panevni dno, ale rozhodne se u toho nezapotis ani nezhubnes, je to takovy protahovani a relaxace ![]()
Co si najít na youtube nebo celkově na netu videa se cvičením pro těhule? Třeba na nohy máš tady:
Choď si třeba jednou dvakrát týdně zaplavat to máš v těhotenství nejideálnější pohyb a dá se tím i nohy dost posílit…když se budeš cítit klidně i častěji jen dávej bacha ať se neuženeš a neudělá se ti mdlo ve vodě
Ono je to tehotenske cviceni nejlepsi, vedi jake cviky jsou v pohode a jake vadi.. ja chodim tehotenskou jogu za 65 Kc, to se da jednou tydne zvladnout.. Aspon parkrat, nez se naucis ty cviky a provedeni, pak uz muzes svicit doma.
Děkuji za rady
Já se právě bojím sama do něčeho vrhnout, miminko je pro mě vším. Ale nevím jestli bydlím v blbém kraji, ale tady jsou ty ceny za cvičení opravdu vysoké. Ale teď mě napadlo jít se zeptat na pojišťovnu jestli třeba neposkytuje slevy. Zamlouvá se mi to plavání, i když nejsem dobrý plavec ![]()
Já dělala vše jako předtím - plavání v bazéně + hodina denně na cyklotrenažeru. Věnovala jsem se tomu i několik let před těhotenstvím, tak jsem neviděla důvod přestávat. Bohužel od 30.tt jsem musela se vším přestat, měla jsem nařízený klidový režim - časté tvrdnutí břicha. Vyvarovala bych se všemu, kde dochází k nárazům - nevím, jakému stylu tance ses věnovala. Myslíš posilování na přístrojích? Já osobně bych do toho nešla, protože i když by ses věnovala jen spodní číásti, tak to břicho stejně zapojíš…
@posibilities píše:
Děkuji za radyJá se právě bojím sama do něčeho vrhnout, miminko je pro mě vším. Ale nevím jestli bydlím v blbém kraji, ale tady jsou ty ceny za cvičení opravdu vysoké. Ale teď mě napadlo jít se zeptat na pojišťovnu jestli třeba neposkytuje slevy. Zamlouvá se mi to plavání, i když nejsem dobrý plavec
to já taky nee
jdu jak sekera ke dnu
ale na nějaké to protáhnutí, rozcvičení, rozdýchání(což u porodu budeš ráda) a unavení(což je fajn když začneš na konci těhotenství nespat)to bohatě stačí…teď chodívám s manželem a klukem(2roky) na dvě hodiny zhruba jednou za týden-hodinu si hraju s klukem v malém bazénku a pak jdu na 30-40 minut plavat ale jakože nepřeháním to jen tak lala a pořádně dýchat…večer padnu do postele jak mrtvá
@micelinka píše:
Já dělala vše jako předtím - plavání v bazéně + hodina denně na cyklotrenažeru. Věnovala jsem se tomu i několik let před těhotenstvím, tak jsem neviděla důvod přestávat. Bohužel od 30.tt jsem musela se vším přestat, měla jsem nařízený klidový režim - časté tvrdnutí břicha. Vyvarovala bych se všemu, kde dochází k nárazům - nevím, jakému stylu tance ses věnovala. Myslíš posilování na přístrojích? Já osobně bych do toho nešla, protože i když by ses věnovala jen spodní číásti, tak to břicho stejně zapojíš…
Mě také tvrdne břicho, ale doktorka mi vždycky zkontroluje čípek a řekne že je vše v pořádku. Nikdy mi neřekla, že bych se měla třeba jen nějak šetřit. Já se sice šetřím, hodně odpočívám, víc spím a několik hodin denně ležím a nechávám se opečovávat od přítele
Jen jsem tak přemýšlela s tím cvičením. V žádném případě nechci nic riskovat, radši budu škaredá, ale se zdravým miminkem
a asi zkusím to plavání ![]()
@posibilities píše:
Děkuji za radyJá se právě bojím sama do něčeho vrhnout, miminko je pro mě vším. Ale nevím jestli bydlím v blbém kraji, ale tady jsou ty ceny za cvičení opravdu vysoké. Ale teď mě napadlo jít se zeptat na pojišťovnu jestli třeba neposkytuje slevy. Zamlouvá se mi to plavání, i když nejsem dobrý plavec
To je pravda, mrkni se na web své pojistovny, já mám VoZP a ta přispívá na cvičení v těhotenství 1000 kč.
@posibilities Ahoj já jsem se informovala u VZP a přispívá 500 Kč na cvičení pro těhotné ![]()
@babynka píše:
@posibilities Ahoj já jsem se informovala u VZP a přispívá 500 Kč na cvičení pro těhotné
Já jsem právě u MA, vím že jednou jsem o tom něco četla, tak dneska se tam skočím zeptat ![]()
@posibilities píše:
Já jsem právě u MA, vím že jednou jsem o tom něco četla, tak dneska se tam skočím zeptat
Co bys tam chodila, vsechno je na netu ![]()
http://www.zpma.cz/…ici-maminky/
Na cviceni prispivaji jenom obecne pro dospele - 300 Kč http://www.zpma.cz/…i-27-54-let/
Zdravím
Chtěla bych se zeptat jak je to s cvičením v těhotenství? Před otěhotněním jsem hodně cvičila (tančila, posilovala…) ale s nalezenými // na testu jsem okamžitě přestala abych miminku neublížila. Dosud mi to nevadilo že nic nedělám a v podstatě se pořád válím doma
Ale poslední dobou (jsem 23.tt) se na sebe nemůžu ani podívat. Přibrala jsem už 7 kg (začínala jsem na 48 kg) a hlavně se mi roztekla stehna. To, že si celkově teď připadám nepřitažlivá, zmiňovat nebudu
Proto mě napadlo, jestli je třeba bezpečné posilovat nohy a zadek? Břicho samozřejmě ne, protože mi dost tvrdne, mám dráždivější dělohu. Ale doktorka mi žádný klidový režim nenařídila, čípek i vše je naprosto Ok. Případně jestli někdo nemáte tip na knihu o cvičení v těhu. Už dlouho přemýšlím zapsat se do cvičení nebo plavání pro těhotné, ale ty kurzy stojí cca 100 Kč/hod. a to si teď nemůžu dovolit. Děkuji za rady.