Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chceš dítě teď nebo ne? Na to si musíš odpovědět a dole toho pokračovat
Klidne jeste aspon 4 roky cvici.v tvem veku neni kam chvatat:).predpokladam ze s pritelem jsme spolu chvilku a treba nez docvicis bude jeste jinej:)
Tak dulezite je, zda dite ted chces nebo ne…cvicit muzes i v tehotenstvi a vydrit postavu si muzes i po porodu.
A to se vylučuje? Prostě začni cvičit, ideálně hned. Mimčo se taky nemusí hned podařit. A cvičení a těhotenství se taky nevylučuje. Třeba plavat jsem chodila až do porodu. Otázka je, jestli chceš mimčo nebo hledáš výmluvy ![]()
Promin, ale ve 20 resit deti? Co je to za blbost? ![]()
To uz mate po skole, mate praci, neco nasetreno? Cvic a deti alespon 4 roky neres.
Kdybys chtěla dítě teď, tak se nerozhoduješ mezi ním a cvičením. To jsou dvě věci, které naprosto nejde srovnávat. Takže vzhledem k tomu a faktu, že ji hodně mladá a máš dost času, bych se teď intenzivně začala věnovat postavě a dítě plánovala, až ho budeš skutečně chtít.
Ale jinak jestli tě to uklidní, dítě nemusí nutně znamenat rozlučku s hezkou postavou. Mám několik kamarádek a spolužaček, které byly na střední a vysoké oplácané a po dítěti jsou vyloženě hubené. Já jsem byla štíhlá vždy, po prvním dítěti vyloženě vychrtlá, po druhém jsem se vrátila na svou původní váhu před dětmi a až teď po třetím mám 5 kilo navíc.
Pokud se na dítě necítíš tak si ho nepořizuj. Je ti 20 není kam spěchat. Jak dlouho jste spolu kam on tak spěchá?
To je oč tu běží ![]()
Jak tu holky psaly, vůbec se to nevylučuje, nemusí se hned zadařit.
Spíš bych si řekla, jestli je partner ten pravý, chceš ai ho vzít a být s ním celý život. ![]()
Co si vybavím v okolí, tak dost holek se sklony k oplácanosti s těhotenstvím spíš rapidně přibralo a už to nikdy nezhubly. Sestra přibrala 25 kg a nikdy to už nedala dolů, před tím totiž nebyla zvyklá sportovat a měla pěknou postavu „zadarmo“. Takže jestli si zdravá, tak bych asi nejdřív zamakala na změně životního stylu a zlepšila si fyzický stav a postavu. Ono je dobré si vybudova trochu návyk na nějaký životní styl, rytmus, sport…v těhotenství se to těžko mění, když na to není člověk zvyklý. Času máš zatím dost.
Ja cvicila, 2-5× v tydnu jsem se zmasakrovala na rotopedu plus posilovaci zvyky. Odpo jsem si dala “náloz” a druhy den byl pozitivni test,
… a od te doby kynu
tesim se zase na svuj telocvik
No tak hlavni otazka je, zda chces dite ted Ty ![]()
Jinak neni kam chvatat, jste oba mladi. Jak dlouho jste spolu?
Nechápu některý komentáře tady. Ve 20 každej nemusí být socka bez školy, práce a zázemí. My s manželem jsme měli školu hotovou, oba práci i peníze. Teď je nám 25 a 26 a nic se na tom nezměnilo
Výška se dá dělat i dálkově a dokonce se nemusí dělat vůbec
Cvičení se s těhotenstvím nevylučuje ![]()
Pokud resis takove veci tak si prosim zadne dite jeste nedelej.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takovou nerozhodou dobu, přítel chce miminko strasne moc, ale me jde o to, ze driv jsem cvicila mela jsem peknou postavu, ted jsem hodne stloustla, a necitim se spokojena, tak bych radsi nejdrive zhubla abych se zacla libit sama sobe a byla klidna a pak az si zacala planovat miminko, ja vim zni to divne![]()
proto vas prosim o radu co by jste delaly na mem miste, jinak je mi 20 a pritelovi píše: Více
No já osobně bych nejdříve zhubla pak bych si tak do 30hezky užívala života a pak bych do toho praštila
…
Ahoj, mám takovou nerozhodou dobu, přítel chce miminko strasne moc, ale me jde o to, ze driv jsem cvicila mela jsem peknou postavu, ted jsem hodne stloustla, a necitim se spokojena, tak bych radsi nejdrive zhubla abych se zacla libit sama sobe a byla klidna a pak az si zacala planovat miminko, ja vim zni to divne
proto vas prosim o radu co by jste delaly na mem miste, jinak je mi 20 a pritelovi 21