Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Průkazku vystavuje každý doktor jinak. Termín porodu ti klidně orientačně sdělí hned na prvním utz, plus je termín dle poslední MS, ale nejpřesnější ultrazvukový termín je kolem 12.-14.tt.
Ne, není to pravda. Do některých porodnic je potřeba se již ve 14+0tt registrovat a k tomu je těhotenská průkazka s údaji potřeba (pokud se nejedná o výjimečný případ). Průkazku by měla žena dostat před 1. screeningem. ![]()
Příspěvek upraven 09.03.19 v 19:20
Mne dali prukazku nejak v 9tt a termin porodu podle ms mne rekli hned. Sestra to vzdycky pocita na takovym kolecku:)) a koneckoncu termin podle ms ti spocita kdejaka kalkulacka na netu.
A vlastne i podle utz mi pokazdy dr rika, jsk to odpovida
Asi spis tim 14tt myslis screening, kde ti ty terminy reknou taky a podle tech se to uz pak bere, jakoze jsou nejvic smerodatny
@duhovymedvidek Nevim,jestli presne 14.tyden,ale obvykle ti nikdo prukazku (ani driv) nedal v 1.trimestru.TP si snad zena dokaze spocitat i bez lekare a me ho tedy upravovali hned na kontrolach v 8tt.
@duhovymedvidek Dostala jsem prukazku až po 1. screeningu v první poradne a to jsem byla 14+2. Termín porodu mi taky přesně řekli na screeningu, předtím jsem se řídila podle kalkulačky.
Abych byla přesná,proč se ptám.Nejde o mě,ale o osobu z rodiny,která dost lže a připadalo mi to zvláštní.Na začátku ledna tvrdila,že je těhotná,na konci února,že je v pátém tydnu ,tak ať počítám jak chci ,nějak se nemohu dopočítat.Stejně tak mi nesedí tvrzení,že na začátku těhotenství měla obtíže,musela podstoupit „nějaký“zákrok v narkóze,ale na kontrolu má jít na konci dubna.Co byste si o tomto myslely Vy?
Není to pravda, průkazku jsem dostala kolem 11tt, ale to záleží na dr, kamarádka ji dostala kolem 8tt. Termin porodu mi řekli ve 13tt na screeningu, ale opět to není u každého…
@duhovymedvidek já jsem Dostala průkazku v 10 TT… A řekl mi i předběžné datum porodu 😊 uvidíme co nám řeknou na prvním screeningu
@duhovymedvidek tak to asi spíš kecá, vůbec jí to nesedí, a na kontroly, když je vše v pořádku se chodí co 4 týdny
@duhovymedvidek píše:Že si pěkně vymýšlí…
Abych byla přesná,proč se ptám.Nejde o mě,ale o osobu z rodiny,která dost lže a připadalo mi to zvláštní.Na začátku ledna tvrdila,že je těhotná,na konci února,že je v pátém tydnu ,tak ať počítám jak chci ,nějak se nemohu dopočítat.Stejně tak mi nesedí tvrzení,že na začátku těhotenství měla obtíže,musela podstoupit „nějaký“zákrok v narkóze,ale na kontrolu má jít na konci dubna.Co byste si o tomto myslely Vy?
@duhovymedvidek myslela bych si vsemozne,ale neresila bych.V techto pripadech pravda vyjde vzdy najevo ![]()
@duhovymedvidek já dostala průkazku v 8 týdnu. Jinak si myslím, pokud by jakákoliv žena podstoupila jakýkoliv zákrok v narkoze v těhotenství, nejspíš by šla na kontrolu dřív. Si myslím.. Co se týče počtu týdnu, já byla taky na začátku ledna těhotná, na konci února 10.tyden ![]()
dostala jsem prukazku asi v 11tt uz se nepamatuju, ale puvodne rikala, ze az na 1. screeningu (ona si je dela sama). a na kontroly chodim cca po 6 tydnech.
Moje doktorka dává průkazku až po 1. screeningu ve 14.týdnu .
Proc resis nekoho z rodiny, treba se ti nechteji sverovat a rikat svy problemy ohledne poceti, tak to potrebovali zahrat do outu… ani se jim nedivim.
Ne dali prukazku 9tt - 1. Screen a znovupotvrzeni terminu bylo ve 13tt