Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, za chvíli budeme muset kupovat novou autosedačku. Mám vybranou od cybexu ale vrtají mi hlavou tyhle dvě autosedačky ráda bych věděla nějaké informace co by mi pomohly v rozhodování..Jaký je v nich vlastně rozdíl jestli je lepší koupit juno 9-18 nebo pallas 2 9-36? Co máte doma vy a jak jste s nimi spokojeni? Děkuji za informace
Máte zkušenost s Cybex Pallas 2?
Přidejte zkušenost s Cybex Pallas 2Myslím, že v nich je rozdíl jen ta váhová kategorie. Já jsem taky nedávno vybírala autosedačku, bála jsem se toho pultíku, ale nakonec jsme vzali Kiddy Phoenixfix pro 2 a jsem s ní moc spokojená. Pultík malé vůbec nevadí, dítě se do toho krásně a jednoduše připevní pásem, fakt pohoda
Máme tu autosedačku asi 14 dní a malá už sama zvedá ručičky a čeká na pultík ![]()
Ahoj, rozdíl ve velikosti samozřejmě. Juno je do 18 kil, je více polohovací tedy pro ty prcky pohodlnější a říká se, že jednokategoriální sedačky jsou více bezpečnější než širší kategorie. Chtěla jsem Juno, ale po vyzkoušení s malým, který měl v té době 13 měsíců jsem zjistila, že nám bude tak rok možná a pak mu bude čouhat hlava nad, což prý být může, ale mě se to nezdá a chci, aby měl hlavičku krytou celou. Takže než abych koupila na rok sedačku a pak ještě kvůli životnosti další dvě velké, tak jsme koupili rovnou Pallasku a pak po uplynutí živostnosti koupímě ještě další a vyjdeme s celkem 3 sedačkami ne 4. Nebyl tam nijak na začátku zapadlý (některé drobnější děti být mohou). A předpokládám, když vyšla v testech výborně, že u této kategorie testují jak bezpečnost pro děti kolem těch 10 kil tak pak když má dítě dejem tomu těch 30 kg. Je pravda, že má jen jednu nižší polohu a dítě stále je dost v sedu, ale nemáme s tím problém. Malý spinká bud s hlavičkou opřenou normálně v opěrce (ted, jsou mu dva) a ze začátku si hlavičku opíral o pultík. Jediné minus pro mě je, že pokud není v autě sedačka upevněná isofixem, tak je nutné když jedete bez dítěte sedačku pásem přidělat, aby v případě nehody nelítala v autě.
@Janinka1983 Mohu se zeptat, jste si ní tedy spokojení? Chceme taky kupovat Kiddy Phoenixfix:) Je s ní jednoduchá manipulace?
@i_ivankaa Je perfektní, jsme s ní moc spokojení, můžu jen doporučit ![]()
@Janinka1983 Je možné s tou sedačkou dyžtak jezdit bez pultíku? Samozdřejmě vím, že je to hlavně kvůli bezpečnosti, i o chci určitě používat. Spíš myslím, kdyby malá byla už větší a jí se s tím prostě nelíbilo třeba jezdit?
@i_ivankaa Tak bez pultíku to tedy nejde, nejsou tam pásy. Ale malá si na to hned zvykla a pultík jí vůbec nevadí. Než jsme koupili Kiddy, tak jsme měli půjčenou sedačku normálně s pásama, ale to poutání bylo děsný, malá se kroutila a řvala. Teď je pohoda, zvedne ručičky, dám pultík, přetáhnu pásem, zacvaknu a hotovo. Bez řevu, bez vztekání, v klidu a za pár sekund. Paráda!!! ![]()
@Martina8888 píše:
Ahoj, rozdíl ve velikosti samozřejmě. Juno je do 18 kil, je více polohovací tedy pro ty prcky pohodlnější a říká se, že jednokategoriální sedačky jsou více bezpečnější než širší kategorie. Chtěla jsem Juno, ale po vyzkoušení s malým, který měl v té době 13 měsíců jsem zjistila, že nám bude tak rok možná a pak mu bude čouhat hlava nad, což prý být může, ale mě se to nezdá a chci, aby měl hlavičku krytou celou. Takže než abych koupila na rok sedačku a pak ještě kvůli životnosti další dvě velké, tak jsme koupili rovnou Pallasku a pak po uplynutí živostnosti koupímě ještě další a vyjdeme s celkem 3 sedačkami ne 4. Nebyl tam nijak na začátku zapadlý (některé drobnější děti být mohou). A předpokládám, když vyšla v testech výborně, že u této kategorie testují jak bezpečnost pro děti kolem těch 10 kil tak pak když má dítě dejem tomu těch 30 kg. Je pravda, že má jen jednu nižší polohu a dítě stále je dost v sedu, ale nemáme s tím problém. Malý spinká bud s hlavičkou opřenou normálně v opěrce (ted, jsou mu dva) a ze začátku si hlavičku opíral o pultík. Jediné minus pro mě je, že pokud není v autě sedačka upevněná isofixem, tak je nutné když jedete bez dítěte sedačku pásem přidělat, aby v případě nehody nelítala v autě.
mě právě vrtá hlavou že u toho pallasu není pro ty malý prcky ta opěrka hlavy tak aby ji ta hlavička nelítala když bude ještě mala právě.. jinak bych se asi rozhodla spíše pro ni aby jsem za dva roky nemusely kupovat další za 6000..
Ted moc nerozumím, na pohled mi přijdou stejné, jen ta Pallaska jde zvyšovat více než Juno. Správná poloha opěrky je tak, že jak končí dole ty široké polstry po stranách kde bude mít hlavičku tak na dva prsty dospělé ruky mají začínat ramínka, takže dítě má pořád mít tu hlavičku mezi těma širokýma polstrama a jestli myslíš na šiřku tak určitě ani u Juno ani ve vajíčku nemělo dítě fixovanou hlavičku tak, že mezi spánkama a polstrama sedačky nemá mezeru. Nevím jestli se navzájem chápeme…
AHoj, chtěla bych se podělit o zkušenosti ze sedačky Juno 2-fix. Když jsem sedačku pořizovala víc než před rokem byla jsem absolutně nadšená, malej byl spokojenej a já byla ráda, že je celkově chráněný. Přišla mi už na první pohled bezpečnější než sedačky bez pultíku. Syn je velice aktivní a sedět v ní mu nevadí. Zapínaní jednoduché, velice rychle se to naučili i babičky (jsou méně zručné a hlavně starší). Nevím jak v jiné sedačce, ale díky pultíku je spocený poměrně hodně, hlavně zádička, ale myslím, že to se dá přežít. Co mi přijde zvláštní je, že synovi budou za měsíc dva roky váží 12,5 kg a v zimní bundě máme obrovský problém. Já vím teď je léto, ale nevěřím tomu, že za pár měsíců kdy začne zima a já ho obleču do bundy mu pultík nebudu schopná správně a plně nasadit, hlavně bude mít problém se vůbec pohnout, už letos ke konci zimy to bylo jasně vidět. Syn není nijak tlustý, je to normalní dítě vyškově i váhově v normálu na svůj věk. Takže místo toho aby jsme sedačku řešili až třeba za rok nebo dva budeme řešit sedačku pravděpodobně už v zimě problém je, že pochybuji až syn doroste do větší sedčaky od 15 kg. Sedačka je jinak výbarná jen jsem chtěla na tento malý fakt upozornit a ačkoliv jsme ze sedačkou byli spokojeni už bych vybírala kvůli pohodlí dítěte sedačku s pásem nikoli s pultíkem.
Ahoj, chci se zeptat zkušenějších co by mně poradili.. Mám dceru, teď ji bude 9 měsíců a váží 12 kilo. Do vajíčka už se mně skoro nevejde, takže teď řeším další autosedačku. Obávám se ale, že pokud koupím autosedačku 0-18 (třeba Cybex Juno 2 fix), tak se mně do ní za pár měsíců nebo už teď nevejde.. A autosedačku 15-36 kilo (třeba Cybex Pallas 2 fix) nemůžu používat dřív než bude mít dcera 2,5 roku. Takže jakou sedačku ji vůbec koupit? 0-18 ji bude malá a 15-36 není kvůli věku ještě vhodná.. Co teď? Moc děkuji za jakoukoliv radu.
12 kg v deviti mesicich??? Husty
Po roce uz ti tak rychle pribirat snad nebude, koupila bych 0-18 ![]()
@LauJak Jeste je kategorie 9-36 kg a koukam, ze v ni je Cybex Pallas 2 ![]()
@LauJak Junofix není 0-18kg, to je 9-18kg, takže bych volila určitě tu (pokud už malá ovšem sama sedí…, to je druhá podmínka).