Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
,4Ahoj.
Mám na vás dotaz.
Je mi 29 let a začala jsem uvažovat o miminku.
Ms jsem mívala celkem pravidelně. Nikdy jsem to nepočítala ale vždy jsem vwdela že když ji mám třeba 11 další měsíc přijde +- taky 11…myslím tedy tak 31 dní.
Poslední dobou co se na to zaměřují však mam cyklus 37-39 dní. Netušila jsem že delší cyklus znamená menší pravděpodobnost. Teď jsem totálně smutná a vyděšená že mi nepůjde otěhotnět. Dřív mě před ms bolivala prsa a nevim zda to ma nebo nemá souvislost ale poslední dobou mne mám pocit moc ne seboli. Bylo to vždy pár dní před ms. Tak nevím zda to souvisí s ovulaci.
Měla některá delší cyklus a otěhotněla??:(((
Hele, s tímhle přístupem tuplem neotěhotníš… trošku uber a nech tomu volný průběh.
Otěhotněla jsem asi 2. cyklus s tím, že jsem měla nepravidelný menzes. Zpoždění třeba 2 týdny u mě nebylo neobvyklé. A to jsme si s manželem řekli, že to jen zkusíme a uvidíme.
Proste ti přijde ovulace jednou za 39 dni místo za 31 no, žádná hrůza. Já mám dlouhé cykly, klidně přes 50 dní a mám děti tři
proste to nehroť, každá má cykly jiné, jedné to trvá 28 dni, další 2× tolik, tak ta druhá si holt počká par dni navíc no, ale šanci otěhotnět mají všechny stejnou.
Spíš kratší cyklus znamená problém. Vajíčko se nestihne uchytit. Co jsem tady teda vyčetla.
Ale vlastně kolegyně měla delší cyklus a rok a půl se jim nedařilo, pak změnila gynekologa. Nová doktorka ji udělala nějaký jednoduchý zákrok a byla pak těhotná hned.
Zatím nepanikař, prostě to zkuste a uvidíš.
Kde jsi vyčetla, že delší cyklus je nižší pravděpodobnost? Pokud teda nepočítáš, že jinak bys měla třeba 12 šancí do roka a teď jich máš 11. Nech to plynout, choď na preventivky a kdyby se dlouho (a ne, dlouho není tři měsíce ani půl roku) nedařilo, řeš to s doktorem a nech si odsledovat ovulaci.
No četla jsem že delší cyklus větší pravděpodobnost že je anovulacni
Cykly jsem měla nepravidelné a dlouhé (35-45) dní a otěhotněla jsem jednou hned první měsíc a podruhé druhý měsíc. Čím víc to budeš řešit, tím větší pravděpodobnost, že to nepůjde
S cykly pres 40 dni jsem otehotnela na 1.dobrou. ted mam cykly cca 31 dni a rok a pul ani tuk… takze asi tak…
@den93 píše:,4Ahoj.
Mám na vás dotaz.
Je mi 29 let a začala jsem uvažovat o miminku.
Ms jsem mívala celkem pravidelně. Nikdy jsem to nepočítala ale vždy jsem vwdela že když ji mám třeba 11 další měsíc přijde +- taky 11…myslím tedy tak 31 dní.
Poslední dobou co se na to zaměřují však mam cyklus 37-39 dní. Netušila jsem že delší cyklus znamená menší pravděpodobnost. Teď jsem totálně smutná a vyděšená že mi nepůjde otěhotnět. Dřív mě před ms bolivala prsa a nevim zda to ma nebo nemá souvislost ale poslední dobou mne mám pocit moc ne seboli. Bylo to vždy pár dní před ms. Tak nevím zda to souvisí s ovulaci.
Měla některá delší cyklus a otěhotněla??:(((
Hlavně přestaň šílet. To je cesta do pekel. Já otěhotněla nechtěně, v době, kdy to ofiko fakt nejde
hodně dělá hlava ![]()