Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, máte některá zkušenosti s cystou? Našli mi jednu 6cm velkou, mám přijít po MS jestli zmizela, jestli ne, půjdu na laparku, ale tam se mi moc nechce, špatně snášim narkozu ![]()
Ahoj, jo já měla 7 cm a ta se neztratila, tak mi ji laparoskopicky odztranili. Za čas jsem měla další dvě menší a ty se ztratily. Já měla vždy cystu po oplodnění.
Já měla kdysi taky cystu, ale zjistili jsme to až mi praskla a tu bolest bych fakt nikomu nepřála ani tu při prasknutí ani tu při vyšetření. Pak se to samo vstřebalo, ale ta bolest
![]()
Já mám cystu už 1,5roku ![]()
Po injekcích co jsem dostávala se nevstřebala, dr. mi bral vždy po 3 měsících krev na onkomarkery (zda to není rakovina), to bylo OK. Laparo mi taky doporučil. Nemám žádné problémy, tak se zatím nehrnu. Kolegyně z práce má už 10 let 3 cysty a zatím to operací neřeší. Často se říká, že po operacích se ty cysty vracejí, ale zkušenost zatím nemám.
Ahoj, já měla cystu na vaječníku ve 20 letech a také mi ji museli odstranit a mě bohužel s ní i vaječník a vejcovod…
díky holky, tak já se asi připravím psychicky na tu laparku. Nesnášim nemocnice, ble, fuj, ale, když to jinak nepůjde…
Neboj, to je otázka jen dvou až tří dnu. Než to dělat neplechu, tak at je to venku. Přeji at je to za tebou.
Holky asi hloupá otázka, ale může cysta ukázat na testu dvě tlusté dálnice?
mně se včera na testu // ukázaly, ale jelikož jsem 1 měsíc po neúspěšném IVF, tak tomu moc nevěřím, ale čárky jsou to krásné ![]()
To je nejake divne,ale to vypada na tehu
To me teda zajima dej vedet.Ale HCG se produkuje jen v tehotenstvi a nebo beres nejake hormony?
Holky díky za odpovědi ![]()
Hormony ani žádné jiné léky neberu, už jsem volala do Caru a zítra jdu na krev, tak pak napíšu, jak jsem dopadla. Škoda, že mám foťák na nic, zkoušela jsem testíky vyfotit, ale je to hrozně rozmazané…
Moje odpověd te asi nepotěší
, ale cysta muže ovlivnit těhu test. Kamaradka se radovala z testíku a opak byl pravdou. Praskla ji cysta a doktor ji potvrdil, že i cysta muže obsahovat hcg hormon. Přeji at je to těhu a napisej ![]()
Kykoušku - no prááávě a to bude asi můj případ
no zítra budu chytřejší.....
Já doufám, že nebudeš. Budu držet pěstičky. Ona neměla dvě tlustice, ale takovou slabší, ale viditelnou.
Holky, tak je to ranné těhotenství
Hcg je jen 160 IU ale snad poroste. Příští pátek jdu na KO. Nemůžu tomu pořád věřít, po 3 letech snažení
![]()