Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim holky, tak sme teraz s priateľom na vážkach. Dnes mám deň dva pred MS, a včera som si robila na obed prvy test Mamatest Comfort a druhá čiarka bola slabá ale bola cekom dobre videt. Tak sme si povedali že to može byť len náhoda a kúpili sme ečte RapidClear, ktorý sa dá použiť už 5 dni po počatí a je ževraj ešte citlivejší. Robila som si ho večer, a slabá druhá/ sa objavila ale bola slabša jak u mamatestu. tak mi to nedalo a radšej som zase pochybovala
,keďže má byť citlivejší ako Mamatest a čiarka na ňom bola slabšia. A tak sme kupili dns ráno opäť mamatest GS ten lacnejší kde sú v balení dva.urobila si ho ráno a teda bola tam slabá čiarka,ale najslabšia z tých troch. Tak nevieme, zas si hovorím, že je to lacný šmejd tak nás tiež asi klame
Čo si otom myslíte? Mňa už nebaví byť na pochybách. Viem že do MS je tak jeden dva dni, ale sme v tomto netrpezlivý, veď ide o veľa. Ďakujem za odpovede…
Ahoj,
jediná rada - počkej pár dnů a testni znovu. chápu, že jsi netrpělivá, ale je to nejjistější. Ale, myslím, že pokud tam slabá druhá / je, tak jsi s největší pravděpodobností těhotná:-)
Petra
Jinak ze zkušenosti mamatest 2 v jednom je jeden z nejspolehlivějších testů a všichni si ho tady chválí, není to žádný laciný šmejd. Mě potvrdilo těhu den před MS podívej se na moje rajče, mám tam vyfocený testíky a ten první je právě ten 1 den před. Já myslím, že těhu jsi, jen prostě někdy ten test ukáže slabší čárku, ale nic to neznamená,když to nedostaneš a čárka bude sílit, tak je vše o.k.
Akorát bych si pro jistotu dělala jen jeden tip testu, je to určitě lepší a uvidíš ten posun.
Tak hodně štěstí a ať čárka sílí
ale já myslím že se zadařilo ![]()
Já mám nejlepší zkušenost s Mamatestem. Ráno, den před MS jsem měla jen jednu čárku a pozdě odpoledne už tam byly při dalším testování //. Pak už jen sílily. Důležité taky je, jestli se tam objevily v čase daném testem, nebo až za dýl.
Nedávno jsem vyhazovala staré testy a skoro na všech byla slabounká durhá čárka a to byly testy ze dvou předchozích „netěhotných“ cyklů. Takže doporučuju pohlídat i ten čas.
Ahoj, já se taky testovala Mamatestem, druhý den po vynechání MS. Byla tam slabá čárka(ta druhá) pak jsem si ten den dělala RapidClear, tam slabší, ale nebylo to z ranní moči. A pak byla den ode dne silnější, až byla výraznější než ta kontrolní. Taky doporučuji test zopakovat třeba po třech dnech a z ranní moči.
Držím palečky ať to vyjde ![]()
juj holky no my uz to pomaly tak bereme ze je to tam
.ked vravite ze mamatest je spolahlivy.ja myslela ze ten lacny neni taky dobry ale vidim ze je fakt casto pouzivany. nam teraz vsetky tie slabe ciarky zosilnenli ale neprikladam tomu vyznam kedze to je den ci par hodi stare.zajtra urobim rano este jeden z toho balenia mamatest gs. ale inak, ked by to aj nebolo tehotenstvo tak moc sa zas nedeje, zas to prislo trochu neplanovane, ale nevadi nam to
len to bude nářez - mame doma 10 mesacneho chlapceka. no som zvedavá…
Ahoj, já měla několik testu a žádný z nich nelhal od tech levných po drahé. Zesilovaly postupně. Jak už tady bylo řečeno, tak nejlépe zkoušet z ranní moče, ale myslím si, že je to jasné a těhu jsi. A toho nářezu se neboj
, jukni na moje metříky.
Kykoušek tak to musi byt teda šupa, detatko a pak dalsie dve naraz…to sa snad ani neda zvladnut, musis byt hodne aktivna mamina
teda staale nic nechodi,MS meska zatim ale len dva dni
dala sem si pauzu v testovani,a skusam vydrazt do piatka.ale tak nejak stim ratame ze je to tam asi, vobec sa tak ale necitim, to u prveho tehotenstva som to citila od prveho dna počatia..ak to tak ma byt-chyba mi na emiminu viac diskusii o surodencoch tak skoro po sebe, vela tu toho neni
zatial si to moc neviem predstavit.ale deme do teho ked je to tam ![]()
No občas je to na nerviky, ale dá se to zvládnout. Proste musí
No těch diskuzí moc není. Tak nějakou založ až to budeš vědět stoprocentně a já se ráda přidám ![]()
Ahoj,
já mám obdobný problem…
Dneska je to už 6 den zpoždění na dvou testech jsem měla slabou čárku, ale viděl ji i manžel…byl to ClearBlue a RapidClear…
Ve středu mi lékař řekl, že mám zvětšenou dělohu, bez cysty, že se můžu radovat…
Co myslíte?
Díky moc za názory
Prosím prosím o radu poradu. Týká se to následujícího…menstruaci jsem měla dostat 24.2. - 22.2. jsem začala lehce špinit, během dne a půl to přestalo, provedla jsem test GS Mamatest vyšel lehce pozitivní, další den jsem opakovala, opět lehce pozitivní. Chtěla jsem tomu nechat pár dnů, takže včera jsem si udělala třetí a tam ta čárka skoro vůbec nebyla vidět (test clearblue) a dnes jsem měla ráno trošku růžovo, ale už to přešlo. 14 dní je mi blbě od žaludku, mám ho jako na vodě a bolí mně prsa. Cykly mám pravidelný, tohle se mi nikdy nestalo. Miminko chceme, ale ten třetí test mně tak rozhodil, že už ani nedoufám
Díky moc za radu…
Kača
Kykoušek, potvrdené, testy se slabíma čárkama neklamali
Tak budem muset založit nejakú diskusiu o zázračných mamách ktoré fungujú s detmi skoro po sebe:).
Michalka 1124 myslim že si tehotná, počkaj pár týždňov a určite sa to potvrdí ![]()
Anonymni - tie testy sú všeliake, ale teraz mi jedna zdravotná sestrička povedalo jedno, test nekaleme ak sú dve čiarky, kdežto keď nemáš žiadnu, nemusí to byť istota že tehotná nejsi. Možno bol slabo citlivý. A špinení je normálne, nektoré ženy dokonca majú vraj ešte aj pár mesiacov menštruáciu,aj keď sú tehotné. Tak držim palce!
Ahoj Kelisko,myslím,že těhotná určitě budeš.Já jsem si dělala různé těhotenské testy.Jeden jsem si dělala dva dny před MS a byla tam slabá čárka,druhý den další a další den také,i když slabé,ale Byly tam//!!!Já čekám třetí mimi,tak už se svým tělem nějaké zkušenosti mám…mě bolely strašně prsa,krvácely mě dásna při každém těhotenství a bylo mi zle…tedy pořád je,neb jsem v 8.tt.Při předešlých těhotenstvích (mám dvě holčičky) jsem vůbec nezvracela.Moc držím palečky ![]()
Testy bývají falešně negativní, ale ne falešně pozitivní. To mi kdysi říkala sestřička na gynekologii.
No já bohužel s falešně pozitivním testem zkušenost mám, špinila jsem před MS a test ukazoval druhou čárku slabší, byla to prasklá cysta a ne těhu… oni to tam i píšou v letáčku… proto, když jsem těhu byla nevěřila jsem, že to opravdu těhu je a přesvědčily mě až krevní testy…
![]()
Ale já jsem ojedinělý případ, zatím se tady asi nikdo nenašel, kdo by měl stejnou zkušenost ![]()
Každopádně gratuluju k těhotenství
super, já bych taky druhý mimi chtěla krátce po sobě, tak snad se zadaří ![]()