Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to ti nikdo přesně neřekne. Ale pokud jsi předtím citlivá prsa neměla, tak by to mohlo být. Jako můj případ. Navíc jsem měla pořád hlad. Držím palce.
Možná jsi a možná ne
To ti nikdo teď neřekne…když jsem nebyla těhu, příznaky jsem měla kolikrát jak vyšitý…a když se po dlouhých letech zadařilo absolutně jsem to nepoznala ![]()
Takže vydrž…a hodně štěstí ![]()
Jo. Můžeš mít chřipku, je jí teď všude plno.
Ahoj, tak já poznala, že jsem těhu dle bazální teploty a tu jsem měla několik dní 37,5 a to jsem měla vždy 36,5. No nebudeš první případ, kdo otěhotnil hned napoprvé
. Ale vyčkej do testu. Myslím si, že na příznaky je ještě brzy. Někdo pocituje při uhniždování vajíčka píchavou bolest, tu jsi měla?
Můžeš být a nemusíš
Vyčkej do očekávané MS a testuj, pokud tedy MS nepřijde. Sem tam změřená bazální teplota ti nic neřekne, pokud neměříš pravidelně. Někdo má po ovulaci teploty nad 37 a někdo ne, musíš porovnat s jinými cykly, kdy poctivě měříš. Jinak ta teplota klesá až těsně před MS a někomu na začátku MS, takže týden před ní to nic nedokazuje. Nezbývá než čekat ![]()
Ahoj všem,
jsem tu nová a chtěla bych se vás zeptat na názor.
menstruace měla přijít v sobotu 14.2. ale nic…v úterý jsem si dělala dva testy jeden ClearBlue(odpoledne) a druhý RapidClear(druhý den ráno) a na obou dvou byla slabá čárka,ale viděl ji i manžel…ve středu mi můj lékař řekl, že mám zvětšenou dělohu a žádná cysta tam není, a že se můžu pomalu radovat…
a že testovat mám až tak úterý, středa další týden…a přijít až bude čárka stejná…to opravdu tak dlouho trvá?asi jak u koho,že?
Příznaky byly:bolavá prsa, ale to tak před ě dny přestalo a pobolívání v podbřišku mám pořád sem tam.
Děkuji moc za odpovědi. ![]()
Ahoj všem!
Mě bolí prsa už přes týden, mám je jako koule-bolí, manžel se jich nesmí ani dotknout
Vždy mě bolely a zvětšily se týden před menses a po něm se zase vrátily do původního stavu. Začátkem minulého týdne se mi pořád motala hlava, myslela jsem, že omdlím, jsem strašně náladová - mám pocity smutku a nevím proč, všechno mě rozbrečí, z toho jsem zas jak přetopenej kotel - řvu a nadávám hlavně teda manželovi, jsem strašně nervózní. Posledních 5 dní mě píchá na obou vaječnících… Ovulaci jsem měla kolem 14.1. a další menstruaci čekám 30. 1. (antikoncepci jsem vysadila v polovině listopadu 09). Taky prosím o radu, co si o tom myslíte? Moc bych chtěla miminko, ale nechci být zklamaná, tak si to radši tolik nepřipouštím. Ani nemám pocit, že bych si ty „příznaky“ vsugerovávala, takhle divně jsem se ještě nikdy necítila… Děkuju. V. ![]()
Veru, na tuhle otazku samozrejme nejde jednoznacne odpovedet. Vsechny priznaky ktere popisujes jsou samozrejme jasne tehotenske priznaky. Na druhou stranu stejne tak muzou byt priznaky MS. Mne v tehu taky bolely prsa, pichaly vajecniky, byla jsem litostiva a unavena. Ale je hodne caste, ze si to fakt i vsugerujeme. I kdyz se nam to nezda ![]()
Jestli cekas MS az v sobotu tak je na tyhle priznaky pomerne brzo, to by se v tuhle chvili vajicko teprve zavrtavalo.
Takze muzes byt tehotna i nemusis, nejlepe je zkusit mamatest. Ale idealne az v den vynechani MS i kdyz nekomu se ukaze i driv.
Tak dej vedet jak to pokracuje, budu ti drzet palce ![]()
Ahoj Všem, jsem zde dnes poprvé a taky mám v tom trochu zmatek.
S přítelem si nedáváme pozor tak 4 měsíce a tak 14. dní mám zvýšenou tělesnou teplotu na 37,2 jen ráno 36,6 . Normálně jsem to dostala,ale prsa mi v noci bolí tak,že si na ně nemohu lehnout. Všichni mi říkají,že mám úplně skleněné oči a že je to příznakem těhotenství. Já si myslím,že je to od té teploty,tak nevím. Děkuji za rady
zvysena telesna teplota cez den a k veceru je pomerne normalna, nemusi to byt znak tehotenstva (ja som ju zvysenu nemala).
ak mas pochybnosti, urob si test, ziadnu inu radu nedostanes ![]()
bolave prsia a zvysena teplota mozu byt priznakom aj cysty, zvyseneho prolaktinu, ci inej hormonalnej nerovnovahy, alebo to nemusi znamenat vobec nic.
Moc děkuju
,připadám si už jako blázen. MS mám již 3 den,ale jinou v tom,že 2 dny hodně málo a až teď hodně. Nejsem nachlazená a ta teplota je teď skoro 3 týdny jako moje normální tělesná teplota. Prsa už mám taky o velikost větší a dost tmavé bradavky. Co jsem četla,tak cista praská při MS. Test jsem si dělala den před MS a v tu chvíli negativní,ale druhý den jsem na něm měla slabou druhou čárku,tak nevím jestli je to na těchto testech normální. Koukla jsem se po minutě a pak až ten druhý den.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na Váš názor. Začátkem ledna jsem vysadila antikoncepci, ptž chceme s přítelem miminko. Menstruaci jsem dostala podle očekávání. Trvala 7 dní, potom byla jeden den pauza, tak jsme se s přítelem hned pokoušeli o miminko, ale následně jsem menstuaci zase dostala a trvala dalších 7 dní. Dnes jsem si dělala těhotenský test, co kdyby tam něco bylo a objevila se mi tam druhá slabá čárka, ale přijde mi to strašlivě brzy.. Ani ne týden po té druhé menstuaci… Tak si nevím rady.. ![]()
Ahoj, obracím se na vás, zkušenější. Už zhruba 4 dny mě celkem dost bolí prsa, mám je jakoby namožené a každej dotyk je mi nepříjemný. Sem tam mám i v klidu jakoby křeče. Taky je mi divně od žaludku, ale to může být psychika. Menstruaci čekám až za týden, ale stejně je mi divně. Navíc jsem se někde dočetla o bazální teplotě, tak jí pro zajímavost měřím a už 9. den mám stále 37,4 (předtím jsem jí ale nikdy neměřila, tak to nemůžu porovnat). Je to neměnné, neklesá ani nestoupá, stále stejná hodnota. Přitom normální tělesnou teplotu, když se měřím klasicky, mám 36,3. Poprvý jsme zkusili zapracovat na miminko, tak moc nevěřím tomu, že by se to napoprvý povedlo. Co myslíte, může to něco znamenat? Počkám na test, ale stejně… Díky!!!