Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petuljenka Ahoj, je možné, že nakonec menstruace přijde a nevyjde to, je to celkem normální, ale někdo na začátku trochu krvácí a nic se nestane. Musíš vydržet a nestresovat se! Uvidíš, co bude dál. ![]()
Ahoj holky,
mám na Vás dotaz. MS mám pravidelnou(28dc). Beru Duphaston (20-24dc) tento cyklus ale MS nedorazila, ale měla jsem narůžovělý výtok cca 3dny+bolest v podbřišku. Včera jsem si dělala test a byl vidět duch, to samé dnes ráno, s tím že šílená bolest podbřišku a následné krvácení. Tak jsem si zajela k Dr.,vyšetřil (nic neviděl) vzali mi krev na hcg a hodnota 12. Dnes jsem 34dc. Mám zkusit test za dva dny..Myslíte že by to mohlo být těhu nebo spíš odcházející?? děkuji
@Meginka9 a můžu vědět, proč si nechceš dělat test? Protože ten by byl určitě spolehlivější než my tady
@Meginka9 mě by spíš zajímalo, kolik tříd ZŠ jsi vychodila. S ohledem na pravopis…
Jinak souhlas, nechápu, proč si nechceš udělat test? My tady věštit z koule vážně neumíme ![]()
@Kaczus píše:
Ahoj holky,
mám na Vás dotaz. MS mám pravidelnou(28dc). Beru Duphaston (20-24dc) tento cyklus ale MS nedorazila, ale měla jsem narůžovělý výtok cca 3dny+bolest v podbřišku. Včera jsem si dělala test a byl vidět duch, to samé dnes ráno, s tím že šílená bolest podbřišku a následné krvácení. Tak jsem si zajela k Dr.,vyšetřil (nic neviděl) vzali mi krev na hcg a hodnota 12. Dnes jsem 34dc. Mám zkusit test za dva dny..Myslíte že by to mohlo být těhu nebo spíš odcházející?? děkuji
Pokud bylo krvácení silnější, tak je dost pravděpodobné, že to nevyjde. Ale test si pak udělej a uvidíš. Já bych na to nevsázela, ale tak zázraky se dějí, takže se raději chovej jako těhotná (nepij etc.) a co nejvíc v klidu vyčkej, jak se to vyvine dál. Ještě krvácíš, nebo to bylo jen chvíli? ![]()
@Meginka9 Vsugerované, ovulace, shoda náhod, nebo jsi těhotná. Test by tě mohl sežrat? ![]()
Dobrý den všem,
jsem tady nováček, dosud jsem si diskuze zde pouze pročítala, ale vzhledem k mé situaci jsem se rozhodla, že se k Vám přidám ![]()
S manželem se 2 roky snažíme o miminko, první rok jsme to vůbec neřešili, po roce už nám bylo divné, že pořád nic, tak jsme skočili k lékařům. Já mám sníženou funkci štítné žlázy a trochu rozházený hormony (časté anovulační cykly), ale plodná bych být měla. Manžel má špatný spermiogram, má jich dost, rychlé ale poškozené hlavičky, bylo nám doporučeno IVF, ale rozhodli jsme se to ještě zkusit přirozně.
Cca 1,5 měsíce se snažíme velmi intenzivně, bereme různé doplňky stravy, podporujeme to jak se dá.
Začátek poslední MS byl 28.6., ovulace proběhla dle ovul. testu 16.7. Dostat bych to měla 26.7. Kolem ovulace jsme se milovali asi 4×. Dnes je tedy 6.den po ovulaci a 4 dny do MS. Poslední cca 3 dny pociťuji pnutí v podbřišku, občas mě píchne ve vaječníku, břicho mám nějak nafouklé, občas je mi skoro na zvracení, bolí mě v kříži a kolena stejně jako při ms. MS syndrom mám až v okamžiku, kdy to dostanu, nikdy ne takto předem.
Co si o tom myslíte?
Děkuji za všechny názory.
@vémach Ahoj,
příznaky to být mohou, ale v tuto chvíli ti to prostě nikdo neřekne jistě. A 3 dny po ovulaci to ještě nemohlo být ono, spíš nějak od teď, od toho 6. dne by se mohly objevovat, protože vajíčko už interaguje s dělohou. Jen ty sama můžeš odhadnout, nakolik by to mohlo být jen vsugerované, nebo důsledkem nějakých jiným menších změn, které by ti mohly zahoupat s hormony. Nezbývá než čekat a pak testovat. Přeji hodně štěstí, bylo by krásné, kdyby vám to konečně přirozeně vyšlo. ![]()
Ahoj, s přítelem se cca rok snažíme o miminko. Zatím nesledujeme plodné dny, ale jelikož se milujeme poměrně často, tak je velká šance, že se do ní trefíme
Teď je to 15 dní od poslední menstruace (tu mám pravidelnou) a začali mě dost bolet prsa, pobolívat v podbřišku, chodím často čúrat a jsem hrozně unavená. Na předmenstruační bolesti je to u mě ještě dost brzy. Má cenu si již dělat test, nebo mám počkat až jestli to nedostanu a teď to ještě nemá smysl
Děkuji za rady
@tannul Ahoj, možné je vše, pokud už máš příznaky, tak by testy pozitivní být mohly. Ale pokud nemíváš extra krátké cykly, tak jedině že bys byla těhotná přes tu poslední menstruaci. Test klidně udělej, stojí pár korun. Pokud bude negativní, tak čekej třeba aspoň týden na další test, případně do menstruace, nebo prostě jak se budou příznaky vyvíjet dál. Jelikož se snažíte, tak se raději chovej jako těhotná, tzn. žádný alkohol a podobně. ![]()
Jak jsem psala výše, dostat jsem to měla včera 26.7. a nedostala jsem to…Nemám vůbec žádný příznaky, občas mě píchne v podbřišku nebo ve vaječníku, ale jinak nic. Před MS mě obvykle strašně bolí prsa, ale ani to teď nemám. Testy jsem si dělala, dokonce i ten drahý digitání Clear blue a vychází negativní…achjo
Když testy vychází negativní, tak to těhu asi fakt nejsem, že?
@vémach Dokud to nedostaneš, je šance pořád (a někdy i přesto). Negativní testy už jsou raritnější, takže spíš nebudeš a posouvá se ti to teď už kvůli tomu, jak na to myslíš. Jistota jsou testy z krve, takže pokud jsi nedočkavá a zvědavá (jako já
), tak si můžeš dojít na gyndu nebo kamkoli kde dělají odběry, a tam si jako samoplátce nechat zjistit hCG. Hlavně to zjisti, ta nevědomost a přemýšlení o obou variantách – to je náročné, vím. ![]()